Davids gaf shirtje aan de verkeerde ballenjongen

Na afloop van de wedstrijd P$V – Ajax was op TV goed te zien dat Edgar Davids zijn shirt aan een ballenjongen gaf. De reden hiervan was dat Davids het spel iets wilde temporiseren, maar daar had het ventje geen boodschap aan. Davids was vervolgens even tegen hem uitgevallen. Davids maakte het na de wedstrijd meer dan goed om naast zijn excuus ook zijn shirt aan het knaapje te geven.

,,Ajax kreeg een vrije trap en ik gooide de bal naar Davids, maar iets te ver voor hem,’’ vertelt Thomas tegenover het AD. ,,Hij gebaarde dat hij de bal in zijn voeten wilde hebben, om hem snel te kunnen nemen denk ik. Hij was even boos, daarna stak hij zijn duim naar me op. Op televisie werd gezegd dat ik huilde, maar dat is niet zo.’’

Toen Davids echter zag dat de ballenjongen schrok van de uitbrander, gaf hij direct na de wedstrijd zijn shirt weg. Hij deed dit dus niet omdat de grensrechter hem op zijn gedrag gewezen zou hebben, zoals Frits Barend dacht te weten afgelopen zondag. Davids liep echter niet naar Thomas, maar naar de net iets blondere Dennis. ,,Davids vroeg of ik voor Ajax of PSV was,’’ vertelt Dennis, de kersverse eigenaar van het shirt. ,,Ik zei PSV. Maar toen vroeg hij of ik zijn shirt wilde hebben. Dat wilde ik wel!’’

Thuis in Deurne, stopte de moeder van Dennis het kledingstuk gistermiddag direct in de wasmachine. Vraag is nu wie het meeste recht heeft op het shirt. ,,Ik weet het goed gemaakt,’’ zegt David Endt, teammanager van Ajax. ,,Omdat het shirt eigenlijk voor Thomas was bedoeld, vind ik eigenlijk dat hij het moet krijgen. Als Dennis daar nou voor zorgt en het aan zijn teamgenoot geeft, dan sturen wij een nieuw shirt op. Dat lijkt me voor alle partijen het eerlijkst.

Related posts