Lange avond bij tuchtcommissie voor Ten Cate en Sneijder; woensdag uitspraak

Ten Cate en Sneijder hadden dinsdagavond een lange avond bij de tuchtcommissie. Op Langs de Lijn werd gemeld dat Henk ten Cate als eerste aan de beurt was. De bespreking van zijn zaak duurde maar liefst 1 uur en 45 minuten. De zaak van Sneijder begon daarom pas om 22.00 uur. Emanuelson was daarbij om zijn visie van het verhaal te geven ter ondersteuning van Sneijder. Woensdagmorgen zal in beide zaken uitspraak volgen van de tuchtcommissie.

Ten Cate liet weten dat hij een goed gevoel heeft overgehouden aan de bijeenkomst en erop te rekenen vrijgesproken te worden. De aanklager sprak hem gedeeltelijk vrij, op het gedeelte dat moraalridder een scheldwoord zou zijn, maar eiste wel 500 euro en een wedstrijd voorwaardelijk vanwege herhaaldelijk commentaar op de leiding.

De advocaat van Sneijder zou vooral gaan betogen dat de middenvelder van Ajax de woorden ‘witte tyfushond’ gebruikt zou hebben richting de tegenstander en niet naar de scheidsrechter en dat het daarom ook ‘witte tyfushond’ was en niet ‘blinde tyfushond’.

Bron: Ajax Netwerk

Related posts