Ajax boekt gelukkige zege op AZ: 1-0

Met het geluk eindelijk ook eens aan haar zijde heeft Ajax een zege geboekt op AZ: 1-0. De Amsterdammers houden daardoor de kansen op deelname aan de play-offs om deelname aan de voorronde van de Champions League nog steeds in eigen hand. Ajax dankte de overwinning aan een treffer van Boukhari in de 33e minuut van een matige wedstrijd. De Marokkaan profiteerde van een fout van Mathijsen. De verdediger liet de bal lopen omdat hij niet besefte dat Boukhari nog achter hem liep.

Bekijk hier het nieuwe uitshirt voor komend seizoen!


Opkomst van beide elftallen


Ode aan Louis
Beide opstellingen


Stekelenburg moest enkele malen redding brengen


Boukhari viert zijn treffer met de reservebankVanaf de aftrap ontwikkelde zich een boeiend, aftastend schaakspel tussen beide ploegen. Kansen waren er in de beginfase nauwelijks. Na de treffer van Boukhari moest AZ en kwam er ook aan de andere kant meer ruimte. AZ had vooral in de tweede helft het betere van het spel. De ploeg kreeg drie uitstekende kansen op de gelijkmaker. Arveladze, De Cler en Huysegems konden de sterk spelende doelman Stekelenburg niet passeren. Perez, volgend seizoen Ajacied, schoot van dichtbij nog op de paal.

Ajax was na rust slechts eenmaal bij een tweede treffer. Invaller Babel schoot op de lat. „We speelden niet goed”, stelde trainer Van Gaal van AZ die evenals Arveldze hartstochtelijk door het Amsterdamse publiek werd toegejuicht. „Toch stond er voor mij maar een ploeg op het veld. We hadden moeten winnen. We hadden de kansen moeten benutten. Zoveel kansen als vandaag zullen we hier niet vlug meer krijgen.”


Nourdin Boukhari in duel met AZ-er Mathijsen


Klaas Jan Huntelaar werkte opnieuw zeer hard maar kon niet zijn stempel op het duel drukken


Mitea maakt na lang blessureleed eindelijk zijn rentree in Ajax 1


De winst is binnen


Zij kunnen met lege handen naar Alkmaar terug


Een mooi gebaar van onze Shota


Woensdag wacht Vitesse

Ajax-AZ: 1-0 (1-0)
33. Boukhari 1-0

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 50150

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Schilder, Galásek, Maduro, Boukhari (’82 Lindenbergh), Rosales (’84 Mitea), Huntelaar, Rosenberg (’72 Babel)

Opstelling AZ:
Timmer, Jaliens, De Zeeuw (’85 Steinsson), J.Mathijsen, De Cler, Landzaat, v.Galen (’46 Ikedia), Schaars, Huysegems (’75 Medunjanin), Arveladze, Perez

Met dank aan Snip voor opnieuw een groots staaltje van fotowerk!

Related posts