Ajax legt Gentenaar voor drie jaar vast

Ajax heeft voor komend seizoen weer drie doelmannen ter beschikking. Dennis Gentenaar maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund en sluit daarna aan in Amsterdam. De dertigjarige keeper is transfervrij en tekent voor drie jaar.
Gentenaar vervangt Hans Vonk, die niet verder wil bij Ajax en zijn carrière hoopt voort te zetten in Zuid-Afrika. De voormalige doelman van NEC moet de concurrentie voor een plek onder de lat in De Arena aan met Maarten Stekelenburg (23) en Kenneth Vermeer (20).

Gentenaar is de enige van de drie die zich al ruimschoots heeft bewezen in de Eredivisie. ,,Met Dennis Gentenaar trekken wij een keeper aan die zeer veel ervaring heeft”, legde technisch directeur Martin van Geel uit. Ajax legde eerder ook al Kenneth Perez (31, AZ) en Jaap Stam (33, AC Milan) vast. De club hoopt met de drie ervaren spelers meer evenwicht en leiderschap te krijgen in de jeugdige selectie.

Zie ook Ajax.nl

Related posts