There are no ads, please add some


Bosz gooit het roer om, Ziyech op middenveld, debuut De Ligt

0921opstellingajax-willemii

Peter Bosz zal vanavond het roer omgooien tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II waarbij hij enkele spelers rust heeft gegeven (zie eerder bericht). De trainer gaat andere dingen proberen en hierbij zal Hakim Ziyech op zijn vertrouwde plek op het middenveld komen te spelen, zo weet De Telegraaf te melden. Voor de linksbackpositie kiest Bosz voor Daley Sinkgraven en zou hij in de speler geen middenvelder meer zien. Hierdoor zal het middenveld bestaan uit Lasse Schone, Riechedly Bazoer en Hakim Ziyech. In de achterhoede maakt Matthijs de Ligt zijn debuut en zal de voorhoede vanavond bestaan uit Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi.

Vermoedelijke opstelling Ajax; Diederik Boer, Kenny Tete, Heiko Westermann, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Hakim Ziyech, Lasse Schone, Riechedly Bazoer, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg, Anwar El Ghazi

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

190 reacties

  1. De seijs

   3x Dit is een belachelijke opstelling. Als de 2e keus faalt dan is Ziyech de sigaar. Dit kan Bosz niet maken.

  2. jojocoolio

   Het roer om….. HIJ GEBRUIKT DRUGS…. (Smaad laster of wat dan ook me reet) Als je Sinkgraven links achter zet moet je aan de drugs zijn…. Maar goed het is beker dus we proberen maar wat he….

   1. Litmanen

    Het bewijs dat Bosz de beker niet serieus neemt.
    Straks niet klagen als we weer helemaal niets winnen!

    1. Toppertje

     Als ze de beker niet serieus nemen. En daar lijkt het op. Geef dan je supporters gratis toegang.

     1. HURBIE

      Die Bosz heeft nog nooit zoveel spelers tot zijn beschikking gehad
      Hij weet hier helemaal geen raad mee ,en gaat de gekste dingen doen Sinkgraven back hoe verzint hij het onze Bosz kabouter

     2. PvL020

      Gevalletje van Bosz die wil weer hoog druk zetten met Sinkgraven en Tete……. Op papier staan ze back maar ze moeten de achterlijn halen

     3. Hallo1000

      Allemaal
      Zeikerd die hun mening al
      Klaar hebben liggen toch? Lekker bosz afkraken toch? En sinkgraven en ziyech zielig vinden?
      5-0

  1. Toppertje

   Zit wel bij de selectie dus die gaat zeker minuten pakken. Sinkgraven als back is een lachertje.

  2. BobbyHaarms

   Ja ongelooflijk! Al verwacht ik dat hij minimaal 30 minuten mag meespelen, zou wel zo eerlijk zijn om Nouri nu eindelijk eens minuten te laten maken. Verder op zijn zachts gezegd verrassend dat Sinkgraven linksback staat. Waarom in vredesnaam? Voor de Ligt zelf is dit natuurlijk hardstikke leuk, al moet je afwachten met Westermann naast zich of ie het gedurende de wedstrijd nog steeds zo leuk vindt.

    1. BobbyHaarms

     Nou, dan hoop ik in dat geval dat Westermann voor het einde gewisseld wordt ? Maar zonder dollen, dit middenveld met Ziyech, Bazoer en Schöne is gewoon geniaal! Hoop dat Bosz dit intact houdt, ik bedoel…heb Klaassen en vooral Gudelj nog geen minuut gemist deze wedstrijd.

     1. PvL020

      Nee ik ook niet, staat supergoed nu met spelers die willen, de Ligt, Ook lekker…. Hoog bal tempo. Wel riskant met Sinkgraven maar pakt voorals nog goed uit

 1. Rvdt020

  En dan zie je Sinkhgraven op linksback, zal zeer waarschijnlijk wel een 3-4-3 worden met Sinkhgraven op linkshalf, ben benieuwd !!

  1. HURBIE

   Bosz neemt deze wedstrijd niet echt serieus denkt dat het een oefenwedstrijd is ,maar het gaat wel om rechtstreekse plaatsing voor de EL

 2. dickst14

  Wat betreft Ziyech heeft hij eindelijk het licht gezien. En ja Indojood ik hoop ook inderdaad om eindelijk Nouri voor het eerst te zien.

 3. Coenie

  Kijken wij alleen maar of Ziyech op “de juiste plek” staat? Ik heb zéér veel twijfel met Sinkgraven als linksback!!! Ik hoop echt dat deze formatie Willem II van de mat speelt, echter ligt het wel voor de hand dat wanneer het misgaat Bosz zich kan opmaken voor een aardige bak stront!

 4. Michel6172

  Snap soms niks van die kerel, in ieder geval Ziyech op het midden maar idd geen Nouri @Indojood. Die man valt gewoonweg niet te snappen.

 5. Widi

  Je kunt het de Ligt toch niet aandoen om hem in zijn eerste wedstrijd tussen Westermann en Sinkgraven in te zetten. Volkomen onverantwoorde opstelling. Zou me niets verbazen als W2 er van gaat profiteren. Bosz heeft in zijn selectie nog 3 verdediger met een linkerbeen. Dan ga je toch niet Sinkgraven daar opstellen. Ik heb hem het voordeel van de twijfel willen geven. Ook omdat Guardiola toch niet naar Ajax komt. Maar als Bosz zo doorgaat, mag hij van mij snel vertrekken.

  1. EugAjax

   Eens Widi zie mijn betoog ik vind dit ook zeer onverantwoord! Wel goed dat De Ligt kans krijgt maar niet op zo een manier

  2. Toppertje

   Eens Widi. Vind het aantal wijzigingen te groot. En dan ook nog eens de verantwoordelijkheid liggen bij spelers die hun debuut maken of nauwelijks op die plek gespeeld hebben.

   1. Widi

    Ben zo benieuwd wat Bergkamp/Sar/Overmars van deze opstelling vinden…… zouden ze al nadenken over een opvolger?

 6. paulvos

  Zo zie je maar weer, hij is niet zeker van zijn zaak. Misschien wordt dit wel de verrassing, alleen hoop ik dat Nouri ook nog speeltijd krijgt. En hoe zit het met Donny? Ook nog geen zekerheidje denk ik volgens bosz.

 7. Valentino

  Wordt Sinkgraven de nieuwe Urby? Ultra aanvallende linksback. Er vreemd iig dat Bosz er geen middenvelder meer in ziet.

 8. EugAjax

  Waanzinnige actie van Bosz. De beker is de tweede prijs van Nederland en rechtstreekse ticket EL te verdienen. En je speelt tegen de ploeg die als enige ons verslagen heeft in NL in 2016 en dan speel je met 1 echte basisspeler. Ik ben wel blij dat hij De Ligt een plaats in basis geeft. Daar is zo een wedstijd voor bedoelt om af en toe een talent mee te laten spelen, maar niet 11 wijzigingen door te voeren tov je normale opstelling. Een schande en verkeerde arrogantie tov Willem Ii en de KNVB beker met als uitsmijter een mooie finale in De Kuip. Lijkt erop dat Bosz ruimte in speelagenda wil creeeren. Hopelijk mislukt zijn plan en hebben reserve spelers genoeg ambitie om zich te laten zien.

  1. dickst14

   Bosz heeft gelijk dat hij zoveel weizigingen doorvoert. De basis staat en draait als een trein. Dus ze hebben hard rust nodig allemaal. Alleen de enige die volgens Bosz behoorlijk vermoeit was en gewisseld moest worden zondag (Ziyech) staat wel in de basis.?????

 9. Velibor

  Nou geweldig,lach me dood als ze de boel oprollen met 4-0 haha dan heeft ie pas echt een probleem!

 10. Brokamp

  Op deze manier komen de andere jongens ook aan bod. Ik zie het wel zitten vanavond. De selectie is heel breed en daar komen ook nog de jongens van jong Ajax bij die op de deur staan te kloppen. Ik verwacht dat Sinkgraven wel eens een openbaring kan worden vanavond. Hij knokt altijd en verdedigt goed mee. Hij kan de hele linkerkant bestrijken. Kan De Ligt mooi leidig geven aan Westerman, haha. Ik ben beslist geen fan van Bosz, mij te arrogant
  Laat deze groep vanavond hun eigen gelijk bewijzen, het gelijk van Bosz ken ik al wel, dat is toch kloten.

 11. BobbyHaarms

  Voor Ziyech zelf is dit natuurlijk geweldig. Laten we hopen dat deze hele bizarre opstelling als legendarisch de boeken ingaat in positieve zin. Maar ik heb m’n twijfels..

 12. KBouter

  Rustig rustig….ik ga er vanuit dat hij 3-4-3 gast spelen, dus Sinkgraven zal een verkapte linkshandige zijn. Wel een risico met Westermann en de Ligt in het centrum, maar deze mannen moeten toch beter zijn dan de mannen van Willem2.

 13. Jimmy1971

  Hij heeft gisteren biefstuk met de verkeerde paddestoelen gegeten …
  Alleen Ziyech staat nu goed , maar dat moet hij bewijzen met Ajax 2 , ongelovelijk ..

 14. -buitenkantje rechts-

  Bosz is waarschijnlijk door een keu geraakt op z’n kale knikker!!
  Sinkgraven linksback?? Verder achterin de Ligt en Westermann?? Middenveld wéér zonder Nouri..
  Zeg dan direct dat je geen zin hebt in bekervoetbal!

  1. De seijs

   Hee hee niet zo neerbuigend. Hiervoor krijg je een stadion verbod. Maar wees heel blij ik zal deze keer niets zeggen!

 15. Ajax nr 1

  Nou Peter ik ben benieuwd. Ik weet wel uit ervaring dat het makkelijker Is om van een aanvaller een verdediger te maken dan andersom. Succes ermee want als het fout gaat kost het je kop. Van het gehele TH als het aan mij lig.

 16. Germain

  60 wedstrijden per seizoen, wat doe je dan met een goeie en brede selectie? Wat Bosz doet, rouleren en iedereen kansen blijven geven. Aan de spelers om te presteren en het de trainer moeilijk te maken om te kiezen. Helemaal achter Peter Bosz.

 17. In memory of Johan Cruijff

  Ik zou Bosz best de tijd willen gunnen om er iets van te maken maar Ziyech staat nu alleen op het middenveld omdat Gudelj en Klaassen niet spelen. Het feit dat Nouri niet in de basis staat is simpelweg gestoord. Tsja en Sinkgraven als LB. Nou laat het wonder geschieden en laat maar blijken dat dit zijn juiste plek is, ik heb hele grote twijfels. Kortom, ik ben blij dat ik thuis zit vanavond. Vanavond ben ik teletekst supporter.

 18. ajaxpers

  Belachelijk en naif om te denken dat Bosz dit vanuit een visie doet. Het gaat hier om een onervaren trainer die totaal uit angst en onzekerheid een selectie aan het opofferen is. Deze man had nooit aangesteld mogen worden puur op basis van zijn cv. Je moet in de huidige situatie (kijk naar de prestaties van Lampies en kakkerlakken) de beker uiterst serieus nemen.

 19. In memory of Johan Cruijff

  Bosz neemt de beker bloed serieus hoor. 1 basis speler t.o.v. Laatste drie wedstrijden. Ik denk 1-3. De verdediging kan echt niet. Tete moet dit in zijn eentje doen.

 20. ajaxpers

  Het heeft niks met mogen te maken en het is ook niet persoonlijk. Hij mist leiderschapskwaliteiten en laat wekelijks zien dat ie nog veel in zijn bagage mist om de trainer te zijn van de mooiste club van NL.

 21. Hazez

  Helemaal klaar met bosz !!!!!!! ziyech en tete nu wel zo gebruiken .. En als het dan mis gaat krijg je zeker … Zie je nu wel …. Wat een vent

 22. Slingertje.

  Bij een nederlaag kan Bosz beter zijn pet in ’t IJ gooien en er lekker onder gaan zitten.
  Dit is vragen om problemen.

 23. -buitenkantje rechts-

  Als je het echt helemaal wilt omgooien..
  Zet dan Nouri.. Vd Beek.. Cerny er ook in!

  1. -buitenkantje rechts-

   Op AS staat dat vd Beek op de bank bij de wissels zit. Een geblesseerde speler zet je niet op de bank lijkt me Martin! Wie heeft er nu gelijk? Jij of AS…

  1. Indojood

   Thnx man. Was niet serieus bedoeld hoor. Iedereen die zichzelf een Ajax supporter noemt, geloof ik op zijn woord. Het is niet aan mij om te oordelen.?

 24. ajacied078

  pff dat wordt 3-0 voor Willem 2 wat een gekheid weer . dat je mensen rust geeft ok maar dit slaat nergens op. de beker is een hoofdprijs wordt tijd dat ze wakker worden!

 25. dioajax

  hahhahaha nice nice doelpunten…1-0 BAZOER…mooie assist van ziyech…tot nu toe in mijn ogen onze middenveld staat goed met hun 3…

 26. dioajax

  hahaha GOAAAAAAAAAAALLLL wat een mooie goal voor de ligt…heel goed voor hem…2x assist ziyech…dit elftal speeld beter dat die van zondag..ik zeg hou die middenveld zo als het is en laat gudelj en Klaasen een paar wedstrijden op de bank zitten…

    1. BobbyHaarms

     Haha ja man alles lekker nu, eindelijk een Ajax zoals Ajax hoort te zijn…puur genieten dit!!

     1. HURBIE

      Weet dat je het altijd heb geroepen Schone moet er in SCHONE moet er in Hij stond er in en hoe wat een heer en meester in dit team

 27. -buitenkantje rechts-

  Heb nu al meer en beter voetbal gezien dan in de laatste 3 wedstrijden.. Laat deze ploeg maar staan!
  Geweldige goals!
  2x assist Ziyech.. Goed gekeken Bosz?

   1. BobbyHaarms

    Dat zie je maar weer, er gebeurt echt iets in het veld als Schöne erbij is. Speelt een puike wedstrijd! ?

    1. PvL020

     Ja ik zit daar ook van te genieten, maar moet Petertje toch ook zien??? 1x raken, steek ballen naar voren…. Strak diep inspelen

  1. dioajax

   helemaal met je eens buitenkantje rechts…zo is het…ik zie nu wel een voetballende ploeg en de middenveld speeld heel goed…die controleren het SPEL heel goed…laat die 3 gewoon staan voor de volgende wedstrijden en GOOI dan traore op rechts want el ghazi is niet om aan te zien en YOUNES op rechts…

 28. EugAjax

  90 procent van de mensen incl mezelf kraakt beleid omtrent deze wedstrijd af en wat blijkt die eigenwijze Bosz stuurt een zeer gemotiveerd elftal de wei in hahahaha. Ga zo door mannen

  1. In memory of Johan Cruijff

   Toch slecht dat je die motivatie niet eerder ziet dan. Toch? Daar zijn trainingen en observaties voor. Toch?

  1. In memory of Johan Cruijff

   Zullen het zaterdag zien. Maar, eerst de tweede helft nog volhouden als ik dit zo lees.

  1. BobbyHaarms

   Van mij mag Gudelj die bank nog wel even blijven knuffelen. Heb hem nog geen seconde gemist, integendeel..

  1. BobbyHaarms

   Juist, de enige die alweer door de mand valt is El Ghazi. Voor de rest een heerlijke wedstrijd om naar te kijken…eindelijk!

 29. f-side64

  o wat lekker dat bosz op zijn nummer word gezet door ziyech 2 corners 2 goals 1 van bazoer tete goed schone ook casseira mooie actie dolberg meer klasse dan traore dus za. starten de boer tete sanchez riedewald mv. bazoer ziyech schone nouri cerny el ghazi dolberg of casseira als bosz dit negeert is hij totaal niet geschikt als trainer voor AJAX.

 30. ajaxpers

  Wat zit de Ahmed Aboutaleb nu te genieten van al die prachtige Marakkaanse spelers bij Ajax??

 31. Teuntje

  Wat een heerlijk avondje! Eén van de leukste wedstrijden tot nu toe. Enne Peter Bosz….Ziyech nooit meer van het middenveld halen!!!!

 32. ajacied078

  lijkt me duidelijk ziyech hoort op het midden met Bazoer en doe sinkgraven maar klaassen mag van mij wel ff banken

 33. BobbyHaarms

  Laat deze spelers allemaal maar staan in de beker, 010 en die badkuip kunnen zich dan vast gaan opmaken voor een wervelend Ajax in de finale mei 2017 ?

 34. ajacied078

  Bosz stelt ff een wedstrijd het eerste elftal op 😉 begin maar met bibberen in rdam 🙂

 35. dioajax

  wat een TOP wedstrijd man echt…ik mis geen een van de basis spelers…kijk naar de scorenboard…4:0…denk dat schone ziyech en Klaasen een goeie middenveld kunnen maken…

 36. f-side64

  yessss 5-0 die bosz word nu compleet voor LUL gezet met het maar opstellen van gudelj veltman traore dijks en 4 gever

 37. -buitenkantje rechts-

  Heerlijk avondje voetbal! Heerlijk! Wat was ik hier aan toe zeg…
  Hoop dat Bosz deze wedstrijd nog een paar keer terug kijkt en de juiste conclusies trekt!!
  Dit heb ik denk ik al 5 jaar gemist..

 38. EugAjax

  Gedurfde actie van Bosz beloond. Gefeliciteerd mannen. Zeer goed voetbal. Maar besef een zwaluw maakt nog geen zomer…….wel zeer verfrissend en goede doelpuntenmakers??. En mooi spel. Laat dit een begin zijn

 39. ajaxpers

  Bosz, zie je nou dat je er niks van begrijpt? Wij zijn Ajax en je mag van gelul spreken dat je deze baan hebt. Ga vanavond de schoenen poetsen van Bazoer, Tete,Ziyech etc.

 40. Mauheb

  Bosz!!!!! Nu moet je eens goed luisteren!!!!! Of heb je naar een andere wedstrijd gekeken vanavond? Dit zegt toch alles joh, sinds jaren niet zoiets gezien! Al was Willem II erg zwak, maar het moet duidelijk zijn dat je noooooit meer om schöne, Tete heen kunt, en dan heb ik het niet gehad over Sinkgraven op linksback?? (Goede gok van je) dus as zaterdag!!!!! Geen Veltman, geen Gudelj geen Traore, El Gahzi naar jong Ajax (en daar laten) want die heeft het echt niet meer.
  O ja Boer! Moet spelen

 41. Germain

  Gefeliciteerd trainer Bosz, blijf onverstoord je opbouwwerk doen met al die talenten. Gelukkig is deze trainer eigenwijs genoeg om gewoon door te gaan waar hij mee bezig is. Dat wordt ook van een Ajax coach verwacht en hij gaat niemand teleur stellen. Nu PEC aan de zegekar binden….

 42. Jimmy1971

  Vond het een stevige gok van Bosz , maar zulk fris spel heb ik in tijden niet meer gezien !
  Er kloppen mooie spelers hard op de deur , en Bosz heeft laten zien dat hij ballen heeft !!
  Ben benieuwd naar de volgende opstelling van onze club ..

 43. Jan Mostert

  Vooraf dacht ik man man man wat een opstelling. Uiteindelijk heeft de trainer//coach laten zien waarom hij aan het roer staat. Laten we als supporters maar achter bosz gaan staan dat geeft iedereen vertrouwen.

 44. Cootje Adriaanse

  Lange tijd geleden dat ik Ajax zo fris en lekker heb zien ballen. Klasse! En complimenten aan Bosz, die vooraf door velen al werd afgekraakt door deze opstelling.

  Heerlijk om een middenveld te zien met Ziyech, Bazoer en (mijn absolute topper) Schöne.

  Achterin Sinkgraven vind ik helemaal niet gek. Dijks is een beuker en gaat er voor, maar is voetballend zeer beperkt.

  En met Veltman ben ik al een seizoen of drie klaar. Overigens speelde Westermann he-le-maal niet verkeerd!

  En Boer voor een heldere communicatie en rust op doel.
  En gewoon weer ouderwets dat een debutant meteen even een goaltje meepikt. Twee debutanten zelfs! Zo zien we het graag 😉

  Ga zo door Ajax! Zaterdag weer met deze jongens!

Reageren is niet mogelijk.