De Boer officieel nieuwe trainer Inter: ‘Geen spelers van Ajax op het oog’

0917ajax-celtic_deboer

Frank de Boer is de nieuwe trainer van Internazionale. De komst van de 46-jarige coach werd dinsdag officieel bekendgemaakt door de club uit Milaan. De Boer tekent een contract voor drie seizoenen en stond deze dinsdag al direct voor zijn eerste training. In tegenstelling tot eerdere berichten neemt De Boer niet alleen Orlando Trustful mee als assistent maar ook Michel Kreek, performance coach Alessandro Schoenmaker en video-analist Michele Santoni. Tegenover De Telegraaf drukte Frank de Boer de direct op internet opkomende geruchten de kop in dat hij wel een of meerdere spelers van Ajax zou kunnen meenemen naar Inter. ‘Nee, ik heb geen spelers van Ajax op het oog. Het is nu zaak de selectie snel door te lichten en dan te kijken waar Internazionale behoefte heeft. Dat moet snel, want over nog geen twee weken begint de competitie al.’

De Boer stelt geen moment getwijfeld te hebben toen Inter zich meldde. ‘Het past. Internazionale is een club met een rijke historie, die zes jaar geleden nog de Champions League won. De leiding heeft de ambitie om weer in die Champions League te spelen, is hongerig. En dat sluit aan bij mijn ambitie. Ik denk dat ik met mijn voetbalvisie, door-selecteren en jeugd in te passen een herkenbaar spelend elftal kan neerzetten. Daar zie ik een mooie uitdaging in.’

Related posts

46 Comments

      1. BobbyHaarms

        Nou ik snap wel dat Frank geen spelers van Ajax op het oog heeft. Zoveel lopen er bij ons niet rond die moeiteloos bij Inter mee kunnen draaien.

        1. Litmanen

          Mooie club. Is een felicitatie waard. Trouwens de tweede liefde van David Endt. Misschien een leuk baantje voor hem als elftal begeleider?

          1. BobbyHaarms

            Eerste 3 kan ik nog wel begrijpen, maar Jasper? Nee, die staat al dik 2 jaar stil in zijn ontwikkeling en lijkt met zijn hoofd al in het buitenland te zitten…die zie ik het momenteel niet redden, hooguit als ie dit seizoen weer gaat vlammen en zijn oude niveau weer haalt.

      1. De seijs

        Goeie club mooie historie spannend voetbal. Frank ga het daar laten zien jongen. Ook mooi dat je je eigen staf mee mag nemen. Hoop dat je Nederland weer een beetje op de kaart kan zetten daar. En het zou mooi zijn als je voor die jood David E. ook nog een mooi functie te vergeven heb. Veel succes daar trainer.

        1. BobbyHaarms

          Spannend voetbal? Bij Inter? Die club werkt nog beter dan een zware slaappil, helemaal nu Frank trainer wordt ?

    1. HURBIE

      Waar je trainer bent zal wel Voor mij ben je nog steeds Trainer van AJAX
      DE BOER +AJAX
      dat hoort gewoon bijelkaar

  1. marcussboss

    zeer mooie club voor Frank! Goed voor zijn verdedigende voetbal en de mannen die hij meeneemt zijn goed samengesteld. ben benieuwd

  2. Joep

    Inter is een mooie club voor Frank. Hoop wel dat hij voorlopig niet gaat winkelen in Amsterdam. Heb wel begrepen. Dat Inter niets meer mag kopen.

  3. Jeroen-AFCA

    Het is je gegund fdb. Ga maar in ehv shoppen frank haal daar ff de jong propper en guardado weg ?

  4. Wembley71

    Nu nog niet nee maar let op over anderhalve week, vlak voor het sluiten van de markt, heeft Fankie boy opeens héél véél oog voor een paar spelers. Let me guess; Klaassen en Bazoer???? Succes daar Frank…….

    1. imoJC

      Geeft aan dat resultaat voetbal toch wel hoog in het vaandel staat bij de Boer. Daar staat het gebruiken van jongeren los van.

      1. Remco425

        Wel mooie historie en misschien kan Frank er weer een mooie club van maken. Ze hebben periodes best leuk voetbal gespeeld. Het is allang niet meer het oude catenaccio van vroeger waar zij zo’n beetje de uitvinders van zijn.

        1. Indojood

          Klopt, Remco, hoe Ajax o.l.v. Jopie eigenhandig dat catenaccio doorbrak in 1972 is mooie historie. Beste wedstrijd ooit van Ajax.

      2. Remco425

        Leuk voor Frank en dat van geen Ajacieden op het oog, eerst zien dan geloven. Milik zou ook niet weg gaan…

  5. Sonsee

    Mooie club die denk ik wel bij hem past. Hoop dat ee overigens door geen enkele club meer aan de spelers getrokken wordt.

  6. Wembley71

    Hee Rinus, waar beweer ik dan dat die twee Inter op sleeptouw zouden moeten nemen???? Beetje rare reactie

  7. Dagrump

    Leuk en goed nieuws voor FdB!! Ik hoop dat hij het goed gaat doen daar!! Succes man. Is je gegund.

  8. Indojood

    Zijn persconferentie was goed. Verstaanbaar en normaal Engels, geen bullshit zoals LvG, gewoon to the point.

  9. AFCA my World

    Zelfs zijn lievelingetje niet boilessen ? Hij mag best nog wat te licht bevonden spelers opkomen halen hoor !

  10. RonJ64

    S6 Frank, mede dankzij jou, zijn we een paar titels rijker?…al kwam bij mij de naam Klaassen wel snel in m’n gedachte op, maar laat die maar mooi in Amsterdam ?

  11. AFCA my World

    Eerst zeggen geen spelers van Ajax op het oog ! En dan toch Tete en Bazoer willen halen ? Leugenaar !

Comments are closed.