Inter ontslaat Mancini; De Boer wordt opvolger met Trustfull en Chivu als assistenten

0710ajax-panathinaikos_DeBoer

Binnen 24 uur wordt waarschijnlijk Frank de Boer als nieuwe trainer van Inter Milaan gepresenteerd. De blauwzwarten maakten middels een communiqué maandagochtend bekend definitief afscheid te hebben genomen van Roberto Mancini. De 51-jarige Italiaan is woest op de clubleiding van de Nerazzurri, omdat er achter zijn rug om zou zijn onderhandeld met andere trainers. Naar verluidt krijgt Mancini een ontslagpremie van 2,5 miljoen euro mee.

Volgens Mediaset heeft Inter, of beter gezegd voorzitter Michael Bolingbroke en technisch directeur Piero Aid, al in Nederland met Frank de Boer gesproken over de opvolging van Mancini. De eis van De Boer om Orlando Trustfull mee te nemen, zal geen enkele belemmering vormen. Naar verluidt wordt de 46-jarige Nederlander binnen 24 uur gepresenteerd.

Volgens de laatste geruchten tekent De Boer een driejarig contract en gaat hij jaarlijks zo’n twee miljoen euro verdienen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat De Boer samen met zaakwaarnemer Guido Albers in Milaan is om de laatste formaliteiten af te ronden.

David Endt gaf eerder vandaag ook al aan dat De Boer naar Milaan vertrekt. “De deal is rond”, vertelde de 62-jarige voormalig teammanager van Ajax tegenover BNR Vandaag. Volgens de Gazzetta dello Sport zal naast Trustfull ook Cristian Chivu één van de assistent-trainers van De Boer bij Inter worden.

Zie ook eerdere berichten:
25-07-2016: 
‘De Boer genoemd als opvolger Mancini bij Internazionale’
27-07-2016: 
‘Inter meldt zich bij De Boer’

Related posts

67 Comments

   1. De seijs

    Mij benieuwen wat Frank daar laat zien. Wel mooi dat Trustfull en Chivu zijn assistenten worden.

     1. BobbyHaarms

      Nou van mij mag Frank wel shoppen bij Ajax hoor: Viergever mag van mij best vertrekken en Boilesen zit ook nog steeds zonder club. Hoop ik toch wel dat Inter aan de eisen van zijn salaris kan voldoen ?

    1. 11Younes11

     Dat is waar, maar bij Ajax waren de ‘karakters’ nou ook niet bepaald belangrijke spelers. Je mag je best als een klootzak gedragen, maar alleen als je de beste bent. En dat waren El Hamdaoui, Kishna en Zivkovic zeker niet!

  1. AFCA my World

   Koorknaapjes ? Heb je gezien wat voor een beesten daar rondlopen in de verdediging en op het middenveld ? Daar kunnen onze koorknaapjes nog wat van leren !

  1. -buitenkantje rechts-

   Idd Teun.. Het is hem van harte gegunt.. Hoop dat hij erg succesvol wordt daar in Italie.. Het is en blijft voor mij een toptrainer die alleen een speelstijl liet hanteren die mij als Ajacied niet kon bekoren..

   1. Teuntje

    En ik blijf diep respect houden hoe hij ons keer op keer kampioen maakte in soms zeer lastige omstandigheden.
    Frank bleef altijd een gentleman en klapte nooit uit de school….

    1. -buitenkantje rechts-

     idd Teuntje.. Geen onvertogen woord.. Het baken van rust waar de spelers van op aan konden. Ook toen Ajax een bestuurlijke chaos was en bestuursleden bijna vechtend met elkaar over straat gingen.

  1. HURBIE

   Weet zeker dat hij in Engeland of anders SPANJE trainer wilde worden
   Dit is voor hem een Troostprijs
   Maar ik wens hem alle SUCCES van de wereld

 1. marcussboss

  mooie club voor Frank en ik denk dat hij het goed gaat doen daar! Veel succes en breng inter maar terug naar de top!!☺?

  1. HURBIE

   Hij is en blijft voor mij een Geweldige trainer
   Je moest bij AJAX toch maar roeien met de riemen die je had
   HEELVEEL SUCCES

  1. Ajax nr 1

   Inderdaad paullus. Voetballend leuk in de Italiaanse competitie maar in Europa zal het weinig voorstellen. Maarja dat deed Ajax ook niet onder FdB. Succes ermee.

 2. Duif

  Mooie club en er schijnt heel veel jong talent rond te lopen. En idd van saai voetbal zijn die Italianen niet vies. Dus perfecte combi

 3. RonJ64

  S6 Frank, misschien Andy vd Meyde erbij halen, kan die je rondleiden en ?Tips? Geven misschien ???

  1. Indojood

   Inderdaad, die David Endt met zijn gegeil op Inter. Hoe valt dit te rijmen? Inter is alles wat ik haat aan voetbal.

  1. Indojood

   Leuk voor Frank. Gefeliciteerd. Beter dan een sabbatical want dan raak je uit beeld. Lelijke club, zit vol met neonazis en zijn de uitvinders van catenaccio. De hele Serie A volg ik toch niet, een gem. schaakwedstrijd is boeiender.

   1. Velibor

    Ja ik heb er ook nooit enige sympathie bij gevoeld en vind het ook maar een eng clubje,mattheus en mazzola goeie voetballers maar stralen alles uit wat Inter is nml geniepig en sneaky!

 4. vak411

  Verdedigende voetbal past goed bij de Boer. Gaat het vast goed doen. Voor altijd ajacied!! Wzawzdb

 5. LeroyT

  Perfecte club in Italie maak het niet hoe je wint als je maar wint. Past goed bij de stijl van deBoer

 6. Charka53

  Leuk voor Frank .kan hij zijn talent eens tonen in Italië ik hoop voor hem dat het daar lukt .

 7. AjaxJay070

  Frank bedankt voor alle mooie en oersaaie momenten. De 4 kampioenschappen pakt ons niemand meer af

 8. Slingertje.

  Daar vinden ze het niet erg om naar dat saaie verdedigende bagger te moeten kijken.
  Ik ben benieuwd of hij de kerst haalt.

 9. Wembley71

  Las in de Telekletser al dat ie “Klaassen moet meenemen” , gaan we weer. Een zooitje euri’s op de bank en een bak kwaliteit /ervaring kwijt zo vlak voor het sluiten van de markt. Ga me nu zo langzamerhand toch wel zorgen over de kwaliteit van de beleidbepalers van ons cluppie. Het begint steeds meer op een echt bedrijf te lijken (dikke schijt aan je klanten en alles voor de winst) inplaats van voetbal club. Getverdemme nog effe en stuur me seozoenskaart en vraag MIJN euri’s terug. Jammer dat DWS en Fc Amsterdam niet meer bestaan, liever in een leeg olympisch stadion naar amateuristisch voetbal kijken dan naar dit zogenaamde profesionele geklooi. Wat een kutzooi

 10. EugAjax

  Gefeliciteerd Frank. Gezien de vele details die naar buiten komen ga ik ervan uit dat dit een deal is. Ik vind dit een zeer mooie club. Erg traditioneel en de laatste Italiaanse Champions League winnaar. Zeer mooi shirt. Dat de stijl van voetballen niet de mijne is doet daar niets aan af. Ik mocht aanwezig zijn bij de laatste CL winst van Inter in Madrid en de passie van de fans zal me altijd bijblijven. Ik hoop dat Frank ze ook zo in vervoering krijgt. Ik lees dat er door geldgebrek een hechtere verbinding moeten worden gebouwd tussen het eerste en hun vrij goede jeugdopleiding. Hopelijk slagen ze daarin en dat zou ook weer goed zijn voor Ajax, aangezien er veel oud Ajacieden meegaan! Alle succes en misschien tot snel, mochten we weggecounterd worden door een stel Russen!!

   1. EugAjax

    Zei ook mss, ik geef toe we gaan hem dit jaar niet zien, hoewel je kan ook CL in en dan na winterstop Inter ontmoeten?. Maar ach als we toch CL spelen laten we hem dan maar meteen winnen!

 11. Ajax_the_best

  Hartstikke mooi Frank, het is je inderdaad gegund en veel succes daar. Wij spelen waarschijnlijk Champions League en anders zien we je misschien weer in de Europa League als de loting gunstig is. Zou wel mooi zijn hoor. Succes met de voortzetting van een mooie carriere.

 12. KBouter

  Verkeerde keuze van Frank, Krijg ineens een Bergomi weer op mijn netvlies en daar was ik net van genezen.

 13. Wandapanda

  Een spannende match lijkt mij. Inter, een club met veel interne politiek en een hoop angels. Ben heel benieuwd of dit goed past bij Frank. Heeft bij Ajax evenwel een goede leerschool gehad. Wens Frank en zijn assistenten heel veel succes.

 14. John wijnen

  als hij maar geen spelers weg kaapt bij ajax als hij dit toch probeert gewoon voor ieder speler 150.000 miljoen euro vragen dan laat gegarandeerd inter ajax met rust

Comments are closed.