De Boer woest na horrortackle op Riedewald: ‘Acht wedstrijden schorsen’

0729frankdeboer

Frank de Boer was uiteraard niet tevreden met het gelijkspel tegen Rapid Wien en zag zijn ploeg tegen tien man een zekere overwinning uit handen geven. De Boer is van mening dat de 2-2 geen slechte uitgangspositie is voor de return van dinsdag in Amsterdam, maar weet ook dat Ajax zich al had kunnen verzekeren van de volgende ronde.

‘Als je met 0-2 voor staat tegen tien man dan moet je zo’n wedstrijd met 1-4 winnen en dat was zeker mogelijk. Dit was weer een les hoe je zo’n wedstrijd uit moet spelen’. Over de rode kaart van Rapid speler Schwab was de trainer duidelijk. ‘Dat was er eentje van de categorie zeer schandalig en daarmee kun je een loopbaan van je tegenstander verwoesten. Wat mij betreft is dat acht duels schorsing’.

Bron: SBS 6

Related posts

44 Comments

    1. gianni_ajax

      Mee eens 8 a 10, het ergste is nog zijn reactie na afloop, in discussie met de scheids gaan alsof het allemaal wel mee viel

  1. Anti sigi

    Ja wat een eikel die gast was helemaal nergens voor nodig echt de grootste debiel die ik ooit gezien heb in het voetbal!

  2. lrsvdrk

    een jaar is nog te weinig. kzie nog liever Suarez iemand flink bijten als deze smerige overtreding.. kschrok me echt kapot!!

    1. fantommie2

      Inderdaad interessante vergelijking. Is het nou echt erger dat Suarez iemand in een impuls in zijn schouder bijt, dan als een speler op deze manier met een karate trap in komt vliegen? Die beet heeft nooit schadelijke gevolgen, zo’n tackle kan einde carrière betekenen. Ik vind dit 100 keer erger maar ik zie Facebook er niet over ontploffen

  3. Mokum76

    Mee eens!

    Geld ook voor Veltman trouwens wat jij betreft. Mag ik wel 8 wedstrijden geschorst worden

  4. Ramon1

    Ja riedewald hield zich nog rustig die gast is gek en iemand zou hem moeten aanpakken niks met voetbal te maken maar de wedstrijd volgende week komt goed vooral het middenveld van Ajax vind ik echt goed wel liever met Sinkgraven Klaassen en bazoer dan en Fischer linksbuiten

    1. gianni_ajax

      Hij hield zich rustig want hij moest nog even bij komen van die doodstrap

    2. jessey1994

      Al stond sinkgraven wel verschrikkelijk goed te spelen op links buiten en op deze manier kan gudelj ook spelen!

      1. fantommie2

        Ja, ik vroeg me in eerste instantie af of het niet zonde was van Sinkgraven uit het middenveld halen. Maar was goed. Fijn dat we nu zoveel opties hebben.

  5. koensiemerink

    ik ben er klaar mee met die speler met ze belachelijke horrortackel van hem op Riedewald ik ben er zat van geworden voor mij betreft mag hij minstens 14 jaar geschorst zijn

  6. Didron

    Heitinga voor Veldman (even laten zien dat grove fouten bestraft worden), en Fisher dinsdag op linksvoor. Sinkgraven naar linkshalf. Gudelj dan maar even niet, Bazoer was baas! We gaan ons aller Ajax dinsdag naar de overwinning schreeuwen! 3-1 (na 2-0 bij rust)!!!

    1. Jonathafca

      goede opstelling ik vond Tete ook verrassend goed spelen! lekker fel, veel goede slidings en tackles. en toch zo’n wedstrijd uitspelen zonder ook maar 1 kaart!

  7. Pim Ruisendaal

    Wat een debiel was die gast. Zo een horror tackel heeft niks met voetbal te maken!! Riedewald heeft echt geluk dat ie niks gebroken heeft. Van mij mag ie 20jaar geschorst worden!

  8. Joep

    Het sloeg helemaal nergens op. Gelukkig kan riedewald nog doorspelen. Voor het zelfde geld was het einde seizoen of nog erger.

  9. Litmanen

    Mensen, ik heb sinds jaren een aanvallend en ijzersterk Ajax gezien. De klasse spatte er van af. Ja er klopte nog het een en ander niet, ik vind Milik nog te weinig betrokken in het spel en slecht gebruikt en ja Veldman maakt een domme fout en ja, Ajax had met rust al met vier of vijf nul voor moeten staan, maar het was fris en leuk om naar te kijken. de diepte werd gezocht en gevonden!

    Heeft te maken met het goed aannemen van de inspeelpasses die ook weer éens met volle snelheid werden ingespeeld. Opstelling was logische en pakte goed uit. Goed debuut van Gudelj, beetje nerveus nog, maar logisch. Maar zeker een versterking.

    Ja, ondanks dat we de volgende ronde nog niet hebben gehaald, ik heb zitten genieten van een gedreven en talentvol Ajax. Dank je wel Frank de Boer en team.

    1. Didron

      Hulde voor je bewoordingen, ben het met je eens!!! Dinsdag maken we het af!!!

    2. BarreGerco

      absoluut! Er stond weer ouderwets een beetje flair op het veld..Hier en daar nog wat onzeker maar dat kan idd nog niet echt anders met zo’n jonge ploeg. Waar ik nog wel erg op hoop, en dat zou er in gedrild moeten worden Door een crack als Heitinga, is dat ze als de tegenstander wankelt doordat ze met 10 man staan ze koelbloedig de trekker overhalen! Want je zag helaas dat ipv Rapid juist Ajax onzekerder ging voetballen met een tegengoal als gevolg..

  10. Ajaxforlife

    WAT!! hebben jullie de reactie van Kramer (Ado) gelezen op Twitter….SCHANDALIG. . DAT MOET OOK EEN SEIZOEN SCHORSING ZIJN (zie Voetbalzone)

  11. Velibor

    Heb gelukkig dingen gezien en ja dan vooral in de eerste helft die ik vorig seizoen niet gezien heb en das in ieder geval proberen vooruit te denken en ook daadwerkelijk vooruit te spelen ,eindelijk…….

  12. Geroldkohlen

    eerste helft zeer goed, tackle was belachelijk!!! de fout van veltman is ook schandalig want hij staat nu al een hele tijd in de basis bij ajax en nog steeds maakt hij fouten alsof hij een beginneling is, maar wat ik wel kwalijk vind is dat het na de 1-2 en rode kaart onrustig werd en we raakte de controle kwijt en het team had behoefte aan routine die weet hoe er mee om te gaan waarom bleef johnny dan op bank zitten ???? voor wat is hij dan gehaald??? maar van de eerste helft heb ik genoten meer kan ik er niet van maken en hopelijk word het dinsdag wel afgemaakt!

  13. Slingertje.

    De Boer moet ook meteen die Veltman eens aanpakken want die leert het echt nooit. Ik las net in het AD dat het middelmatige spitsje Kramer van ADO het wel een goede tackel vond maar die heeft alleen maar varkensstront in zijn kop.

  14. MichyWZAjax

    Heb genoten van de eerste helft. Die sinkgraven was goed bezig als linksbuiten denkt dat die der vaker gaat staan.Alleen die elghazi speelt leuk maar is in mij ogen niet beter aan het worden elke keer renne met de bal een schaartje hier en daar en dan houdt het op snap niet dat ze die menig hebben verhuurd hebben nu geen buiten spelers terwijl menig wel wat kan brengen. Maar al met al veel goeie dingen gezien hoop dat het dinsdag afgemaakt wordt want ik ga echt niet elke dinsdag avond naar dat PSV zitten kijken

  15. Slingertje.

    8 Wedstrijden zou mooi zijn maar de UEFA-maffia kennende zal het wel bij 2 wedstrijden blijven en dan misschien nog 1 voorwaardelijk ook.

Comments are closed.