Kranten onverbiddelijk: ‘Onverantwoord jong Ajax opnieuw een dreun toegebracht’

0915kranten

Als Ajax-supporter wordt je deze morgen opnieuw wakker met een kater na de domper tegen AZ van gisteravond. De ochtendkranten maken je stemming er alleen maar minder op. De dagbladen oordelen namelijk niet mals over Ajax. Het team van Frank de Boer speelde tot de rode kaart voor Niklas Moisander weliswaar wat beter dan in de Klassieker en in het verloren duel met Vitesse, maar het hield nog niet over.

“Crisis rood Ajax is compleet, zo luidt de kop van De Telegraaf. De titelstrijd is wel voorbij, zo lijkt ‘de krant van wakker Nederland’ te beseffen. ‘De champagne in Eindhoven kan vast koud gezet worden’, is de bittere conclusie.

De Volkskrant schrijft over een crisis. “Met de crisis op de hielen en misschien er zelfs wel middenin ging Ajax ten onder in een ploeterpartij voor eigen publiek.”

Trouw schrijft van ‘een onverantwoord jong team’. “Alsof de kwalijke gevolgen van het sportieve beleid in de ArenA nog niet afdoende waren aangetoond, werd Ajax gisterenavond in zijn almaar groeiende machteloosheid een nieuwe dreun toegebracht”, zo luidt het oordeel.

Het Algemeen Dagblad begint nog positief, door te stellen dat Ajax in de eerste helft op weg leek naar herstel. Na de rode kaart voor Moisander was het gebeurd, zo zag ook het AD. De vraag die ook bij hen opkomt: “Was de ploeg niet te jong? Te onervaren? Had er deze winter geen ervaren middenvelder bij gemoeten in plaats van een jong talent als Daley Sinkgraven?”

Related posts

35 Comments

  1. Veltman

    Veel te makkelijke conclusie.. Moisander is zo iemand met ervaring en gaat kinderlijk de fout in. Ik vond het ook geen rood, maar het is wel een overtreding omdat Moisander hem gewoon kwijt is en te laat in het duel komt.
    Nee, dit Ajax mist geen ervaring maar KARAKTER!

    1. pietprecies

      Correctie ervaring én karakter en dat echte karakter komt vaak pas op wat latere leeftijd tot wasdom.

      Dus ja, inderdaad een makkelijke conclusie, maar wel omdat ie klopt..

      1. Veltman

        Nou, ik kan wel wat jongens noemen die op jonge leeftijd al karakter toonden hoor:
        Davids, Seedorf, Chivu, vdVaart, Sneijder, Zlatan, etc…

    2. EvdB

      Karakter en ervaring dacht ik zo
      MAAR!!!!! zolang er prutsers als Boilessen en deze Moisander meespelen is het de goden verzoeken en volgt er onheil …..

    3. f-side64

      nogmaals veltman het is voetbal dus 1 contact sport zelfs 1 baby kan zien dat moi nx deed pisvee moet van de knvb kampioen worden anders is het niet te verklaren dat er juist bij ajax een scheidsrechter uit Brabant de wedstrijd fluit.

  2. f-side64

    Het word tijd dat Overmars op rot en dat er iemand komt die aan de fans denkt ipv aan de bonus zoveel geld en straks halen we misschien niet eens de voorronde van de cl maar frank is ook iets te verwijten waarom 4gever en zimling erin en geen zivkovic ? waarom koop je hem dan of milik

  3. Dinandd1994

    Vind t n beetje makkelijk om dit te roepen. In de eerste helft heb ik bij vlagen een goed spelend ajax gezien, en wat ik vooral mooi vond om te zien, is dat ze voor de bal gingen. Ook spelers afjagen. Heeft er voor gezorgd dat ze veel voor het goal van AZ kwamen. Na de rode kaart, die onterecht was, was het over. Knvb moet gewoon fatsoenlijke scheidsrechters hebben. Beleid van ajax moet even over nagedacht worden, want zo kan het niet verder, en Sinkgraven de rest van het seizoen laten staan. Zelfs met 1 training heeft hij het goed gedaan. Stond vaak vrij, en gaf een aantal goede passes. Oogde nog n beetje ongemakkelijk, maar komop. 1 training meegedaan…
    Aldus ben ik blij dat ajax tenminste weer beter aan het spelen is. Dan maar geen kampioenschap. Zolang het spel maar beter wordt dan afgelopen weken

  4. ruben464

    Frankie is normaal gesproken rustig bij het gesprek na de wedstrijd, Dit keer kon ie zich niet egt in houden, je zag dat ie aangeslagen was, het voelt niet goed

  5. hubert

    tja had he wel verwacht . we hebben helaas verloren en dan word het hier weer erg negatief. denk dat degene hier zijn om steeds hun gram te spuien en altijd maar negatief

  6. timkloppers

    flikker op met die artikelen. wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. en wat nou crisis, we hebben 100 miljoen op de bank. das meer dan psv met gemeente subsidie en aankopen via derde maatschappijen.

    1. timkloppers

      dit is een zaai jaar met de jonkies en in de zomer echte gerichte ervaringen waar deze jonkies echt tekort komen. dan komen de oogst jaren.

  7. steddie eddie

    Volgens mij had de boer ook niet zoveel keus kun je hem dat aanrekenen? ik vind van niet er stond gewoon een half jl 11tal door blessures de eerste helft was niet zo slecht

  8. paullus

    De boer riep toch dat ze niemand nodig hebben
    Die zakt nu door het ijs
    Dit beleid raakt kant nog wal

  9. creutz1977

    Mijn God.. sommige reacties zijn echt zo triest.. en laat echt zien dat er veel “mooi” weer supporters tussen lopen.. het gaat ff niet en jahoor als een stelletje schapen commentaar van buitenaf napraten… en spelers en trainer de grond in trappen… ik schaam me kapot voor jullie.. Ja elftal is jong maar bomvol kwaliteit… en die hebben steun nodig om weer te draaien… maar sommige weten niet eens wat 12e man inhoud… en straks als het weer draait dan zeker aankomen met mooie praatjes.. Dikke vinger voor dat soort supporters

  10. Alabe

    Kop er bij houden! Vizier op nieuw seizoen. Elk nadeel heeft zijn voordeel: kopen ze psv eens leeg!

  11. Geroldkohlen

    we moeten gewoon er rekening mee houden dat het seizoen voorbij is, het is nu de zaak om te evalueren en investeren voor het volgend seizoen! mijn mening is dat er 3 dingen moeten gebeuren 1 nigel de jong koste wat terug halen eventueel emanuelson terug halen voor de linksback positie en een centrale verdediger met karakter. 2 milik een contract aanbieden of een nieuwe spits halen en milik bedanken. 3 de boer moet blijven hij kan er weinig aan doen dat hij steeds maar weer een nieuw team moet proberen op te bouwen en geen echte versterkingen krijgt, overmars moet zijn verantwoordelijkheid nemen en gewoon zeggen dat hij het fout had en dat hij het volgend jaar anders gaat doen! dan krijgt hij nog een kans zo niet dan moet hij maar oprotten!

    1. creutz1977

      2 dragende ervaren spelers is prima.. Moeten ze wel beschikbaar zijn en bij ajax passen en iets toevoegen.. qua sterke verdedigers ben ik behoorlijk tevreden over v/d Hoorn.. daar staat echt een kerel en heerst in de lucht en staat zijn mannetje wel..

  12. AFCA my World

    Niet iedereen loopt hier zijn gram te spuien,maar omdat de meeste mensen zien dat het beleid te ver is doorgeslagen en er daardoor een TE jong elftal met weinig ervaring staat,en na de rode kaart de kluts kwijt was begrijp ik wel dat er veel kritiek is,maar dat zou ook bij de coaches door moeten dringen en daar moet dan aan gewerkt worden,het begon er gisteren dan wel weer op te lijken maar we zijn er nog niet,ik sta voor het grootste deel achter het nieuwe beleid maar investering in echte goede dragende speler vind ik geen echte overdreven luxe! En als je de meeste kritieken leest is het gewoon een herhaling van conclusies alleen in andere bewoordingen,trek het je niet teveel aan,jij en ik en nog veel meer weten dat het goed gaat komen,heeft alleen nog even tijd nodig!!!

  13. Sazzz

    het blijft zo simpel gezegd h?…. maar ervaring kost geld en die ervaring gaat liever naar een kleine club in een grote competitie. Er moet maar net iemand beschikbaar zijn en willen.

  14. Things will get better

    De media, de moment supporters en vele anderen vergeten een heel belangrijk ding. Ajax weet dat het zijn spelers rond 24 jaar in ieder geval kwijt zal raken. Wil je dus werken aan een ingespeeld team dan moet je starten met spelers van 19-20 jaar in je eerste elftal. Aja heeft al lang geleden aangegeven dat ze met een heel jong team in de cl willen spelen. Simpelweg omdat er geen geld is om ze langer vast te kunnen houden. In de aanloop daar naar toe zullen misstappen worden gemaakt en zal er niet ieder jaar sprake zijn van een kampioenschap. Men heeft wel een toekomstbeeld een langjarige visie. Daarvoor is ook een sterke financiele buffer een noodzaak. Misschien is Ajax nu een beetje ziek. Als een familielid of goede vriend ziek is dan verzorg je hem, steun je hem, troost je hem. Een ding doe je zeker niet en dat is je vriend uitschelden en de deur uit sturen. Goede raad kan je geven, daar is niks mis mee. Gezien de vele reacties o.a. hier op het forum isde vriendenkring van Ajax een stuk kleiner dan je zou verwachten. Het zoals zo vaak, in nood leer je je echte vrienden kennen.

    1. Geroldkohlen

      klopt wat je zegt maar jonge talenten hebben ook leiding nodig binnen de lijnen, dat geeft ook rust voor de talenten wanneer ze zo’n ervaren speler in hun team hebben zitten.

      1. Things will get better

        De ervaring moet gaan komen van de spelers tussen 22-24/25 jaar. Als je op je 19e instroomt heb je op je 22e alweer 3 jaar ervaring. Dat is het toekomstbeeld waarmee men bezig is. Je krijgt geen spelers met een bak aan ervaring tussen 25-31 naar Nederland.

        1. Geroldkohlen

          toevallig wel ,emanuelson is maar een voorbeeld daarvan die wilde terug komen. zo zijn er nog een paar spelers die gewoon haalbaar zijn zoals carlos zambrano 25 jaar en is te koop voor 8 miljoen.

          1. Things will get better

            Waarom is Zambrano slechts voor 8 miljoen te koop …… omdat hij blijkbaar niet de kwaliteit heeft voor een (semi) top club buiten Nederland. Daarnaast, hoe houdt hij zich staande binnen de Ajax filosofie? V.w.b. Emanuelson, die staat met zijn mogelijkheden nu onderdaad jeugd in de weg. Als hij de leeftijd van Poulsen heeft kan het mogelijk wel. Stand-in op momenten dat het nodig is. Ervaring overbrengen tijdens trainingen ed

          2. Geroldkohlen

            heb je zambrano wel eens zien voetballen dan frankfurt heeft geld nodig. en urby weet wat er verwacht de jonge is 28 jaar dus die brengt meer dan genoeg ervaring mee kijk maar eens op YouTube naar zambrano hoe hij robben aanpakt en dan kan ik je ook meteen aanraden om naar gil te kijken van corinthians.. dit zijn karakters die we missen op dit moment met karakter word je geboren net als talent, en nu zie ik er niks van terug behalve bij klaassen.

    1. Things will get better

      Staat gewoon in de plannen van Ajax gepresenteerd door een zekere Johan C. Ik heb het niet bedacht hoor.

Comments are closed.