Ajax presenteert Mokio: Contract tot medio 2027

Gisteren was de medische keuring en Ajax heeft de komst van Jorthy Mokio nu ook officieel naar buiten gebracht via de eigen kanalen. De pas zestienjarige verdediger komt over van KAA Gent en ondertekende een contract tot medio 2027. ‘De overstap van Mokio is onder voorbehoud van enkele formaliteiten’, aldus Ajax op de website. Ajax betaalt alleen een opleidingsvergoeding aan KAA Gent.

Inmiddels speelde hij al vier duels in de hoofdmacht bij Gent. Komend seizoen wordt hij toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax. Alex Kroes, technisch directeur van Ajax, laat weten dat Mokio in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal meedraaien met Ajax 1. ‘Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem. Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1., aldus Kroes.

Op het laatste moment probeerde Vincent Kompany, de Belg die vanaf komend seizoen hoofdtrainer is bij Bayern Munchen, Mokio te overtuigen van een overstap naar Duitsland te maken. ‘Uiteindelijk koos hij voor het sportieve plan in Amsterdam en tekende hij in het bijzijn van zijn familie en zijn zaakwaarnemer Niels De Jonck voor drie jaar’, aldus De Telegraaf eerder op de maandagmiddag.

Related posts