Ajax troeft PSV af: Belgisch talent Mokio tekent maandag contract voor drie jaar

Jorthy Mokio wordt maandag medisch gekeurd en zal daarna zijn overstap naar Ajax afronden, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn zondagochtend op X. Eerder was al bekend dat de jonge (16) centrumverdediger van KAA Gent nagenoeg rond is met Ajax. Daarmee troeft Ajax onder meer PSV af. De zestienjarige centrumverdediger wordt maandag samen met Niels de Jonck en Christophe Henrotay (Sports Agency) verwacht in Amsterdam.

Jorthy Mokio zal na de medische keuring zijn handtekening gaan zetten onder een driejarig contract.  Mokio zal tijdens de voorbereiding meedraaien met Ajax 1. De jongeling, die overkomt van KAA Gent, krijgt dan de gelegenheid om zich te laten zien bij het eerste elftal. Bij Gent kwam hij tijdens de competitieplay-offs vier wedstrijden in actie en dat genereerde de nodige, wereldwijde interesse. De centrale verdediger, die in een nationaal jeugdelftal van België de aanvoerder is, staat bij onze zuiderburen te boek als een van de grootste talenten van het land.

In een eerder stadium informeerden ook FC Barcelona en Bayern München naar de situatie van Mokio, maar zij haakten ook weer af. De verdediger gaat bij Ajax naar verluidt aansluiten bij het beloftenteam. Mokio vierde eind februari zijn zestiende verjaardag en debuteerde een maand later in de hoofdmacht van Gent. Inmiddels staat de teller op 129 officiële speelminuten, verdeeld over vier officiële optredens.

Mokio maakt sinds hij speelgerechtigd is vast deel uit van het eerste elftal van Gent, dat beslag wist te leggen op een Conference League-ticket. De club deed pogingen om de jongeling binnenboord te houden, maar slaagde daar niet in. Voor zijn leeftijd zou Mokio behoorlijk volwassen zijn, terwijl hij verder uitblinkt in de duels en in balbezit iets extra’s kan toevoegen. De jonge mandekker is 1 meter 82 groot en kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten.

Related posts