Klassieker definitief gestaakt bij 0-3 vanwege vuurwerk op veld (Incl foto’s)

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondag definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen na een klein uur voor de tweede keer naar de kleedkamers had gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid. Dat deed hij ook al vlak voor rust.

Ajax begon fel aan de wedstrijd maar al snel bleek dat er met dit elftal weinig eer valt te behalen. Simpel balverlies resulteerde al snel in een voorsprong voor Feyenoord via Gimenez waarbij Gaaei niet vrijuit ging. In minuut achttien ging het weer mis: een dramatische breedtebal van Gaaei was een prooi voor Giménez, die met een simpele beweging de zestien van Ajax indraaide en vervolgens Jay Gorter van dichtbij kansloos liet. Steijn liet z’n Deense flop meteen inrukken en zette er Devyne Rensch voor in de plaats. Echter na de 0-3 sloeg de sfeer om in de Arena en nadat vlak voor rust enkele fakkels op het veld werden gegooid dirigeerde arbiter Gözübüyük beide elftallen naar de kleedkamer. Na een afkoelingsperiode van circa een kwartier kwamen beide ploegen weer het veld op maar in de tweede helft ging het opnieuw mis en werden er opnieuw fakkels op het veld gegooid met als gevolg dat de Klassieker definitief werd gestaakt. Vanaf de tribunes regende het spreekkoren en verwensingen ondertussen. Die aan de raad van commissarissen en Mislintat waren niet te missen, ook omdat er spandoeken werden uitgerold waarop duidelijk was te zien wie er moesten ‘oprotten’. Mislintat werd uigemaakt voor ‘k…..rat’ en dat klonk zo hard dat het onmogelijk lijkt dat de Duitser zich ooit nog veilig in de buurt van het Ajax-stadion kan vertonen. Wanneer de wedstrijd zal worden uitgespeeld is onduidelijk gezien het volle programma van beide clubs.