Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondagmiddag om 14:30 uur de Klassieker tegen Feyenoord en daarin zal gewonnen moeten worden om de beschamende twaalfde plek op de ranglijst te verlaten. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Klassieker staat voor de 68ste keer op het programma in Amsterdam. Ajax zegevierde 39 keer en twaalf keer wist Feyenoord de drie punten te pakken. Ajax heeft de slechtste seizoenstart in bijna 60 jaar en pakte maar vijf punten uit vier wedstrijden. Feyenoord is nog ongeslagen (3 zeges, en 2 remises). Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-3.

Gözübüyuk aangesteld als arbiter
Serdar Gözübüyuk is aangesteld als scheidsrechter voor deze editie van De Klassieker. De arbiter krijgt ondersteuning van Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde official. Pol van Boekel is de videoscheidsrechter en hij wordt geassisteerd door Patrick Inia. De aftrap van de eerste Klassieker van het seizoen is om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstellingen
De (sportieve) crisis bij Ajax is nog lang niet voorbij, maar het elftal toonde donderdagavond wel tekenen van herstel in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-3). Naar verwachting zal Maurice Steijn, die op zoek is naar een vaste samenstelling, ten opzichte van het midweekse duel niet veel veranderen. Feyenoord tankte deze week vertrouwen door de groepsfase van de Champions League te beginnen met een 2-0 zege op Celtic. Arne Slot gaat in elk geval één wijziging doorvoeren: Santiago Giménez, die tegen de Schotse topclub geschorst was, keert terug in de basis.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Jay Gorter, Anton Gaaei, Joseph Sutalo, Jorrel Hato, Borna Sosa, Sylvano Vos, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Carlos Forbs, Brian Brobbey, Steven Bergwijn

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman, Wieffer, Stengs, Timber, Minteh, Giménez, Paixão

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts