‘Ajax wacht op bankgarantie FC Porto en dan is transfer Sánchez rond’

Jorge Sanchez (25) is dan wel met Ajax afgereisd naar Bulgarije voor de Europa League-play-off maar vertrekt toch echt naar FC Porto. Het is alleen nog wachte op een bankgarantie, aldus De Telegraaf. De Portugese topclub en Ajax zijn het eens over de huur van de Mexicaanse rechtsback, maar Ajax wil zekerheid dat het geld ook daadwerkelijk wordt overgemaakt.

Porto neemt het volledige salaris van Sanchez, 900.000 euro netto, over en koopt de verdediger definitief als hij een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld. De transfersom is in dat geval vastgesteld op circa 3,8 miljoen euro.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat wilde aanvankelijk dat Porto ook een huursom zou betalen maar toen de deal daarop leek af te ketsen, volstond het betalen van het salaris van Sanchez door Porto. Ajax wacht volgens De Telegraaf op een bankgarantie, waarmee Ajax ervan verzekerd is dat het salaris van de Mexicaan, zo’n negen ton, volledig wordt overgenomen door FC Porto. De krant schrijft verder dat Sánchez tijdens de wedstrijd tussen Ludogorets Razgrad en Ajax op de tribune plaatsneemt om zo geen risico op een blessure te lopen.

Related posts