Ajax heeft met Anton Gaaei opvolger Sánchez bijna binnen; transfersom twee miljoen

Ajax gaat zich versterken met Anton Gaaei, zo meldt De Telegraaf. Ajax is al bijna rond met zijn huidige werkgever Viborg FF. De 20-jarige rechtsback moet in de Johan Cruijff ArenA de opvolger worden van Jorge Sánchez, die hard op weg is naar FC Porto. Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat is bijna akkoord over een transfersom van twee miljoen euro voor Gaaei. De Deense verdediger gaat snel zijn handtekening zetten onder een contract van vier of vijf seizoenen.

In juni kwamen de eerste berichten dat Ajax geinteresseerd was in Gaaei. Begin augustus volgde het bericht dat Ajax snel probeerde de verdediger vast te gaan leggen. Een van de voorwaarden van de komst van Gaaei is het vertrek van de Mexicaan Sánchez. Laatstgenoemde beleefde een teleurstellend eerste seizoen in Amsterdam en mag vertrekken van Ajax. Eerder was Chivas voor Sánchez in de markt volgens De Telegraaf al ontkende transferspecialist Fabrizio Romano dit. De vleugelverdediger lijkt nu aan de vooravond te staan van een transfer naar Porto. Voor hem hoopt Mislintat een bedrag van vier miljoen te ontvangen.

De Deen is afkomstig uit de jeugdopleiding van Viborg en is bezig aan zijn derde seizoen in het eerste van de ploeg. Tot dusver kwam hij 47 keer in actie bij de huidige nummer zes van de Deense Superliga, waarin hij 1 keer scoorde en 7 assists gaf. Het contract van Gaaei loopt nog tot medio 2026.

Met het aantrekken van Gaaei wint Ajax de strijd van onder meer FC Kopenhagen. De ploeg uit de hoofdstad van Denemarken had ook interesse in de Deens jeugdinternational, maar lijkt dus achter het net te vissen. In Amsterdam moet Gaaei de concurrentie aangaan met Devyne Rensch. Laatstgenoemde stond tijdens de eerste Eredivisie-wedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo (4-1 winst) op rechtsachter.

Related posts