Ajax onderuit tegen Anderlecht: 3-0

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Anderlecht met 3-0 verloren. Steijn voerde drie wissels door ten opzichte van het laatste oefenduel met Shakhtar Donetsk. Geronimo Rulli, Kenneth Taylor en Brian Brobbey hadden een basisplek. Daardoor zaten Jay Gorter, Benjamin Tahirović en Christian Rasmussen op de bank in Brussel. 

Na twaalf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong en het was oud-Ajacied Kasper Dolberg die Rulli wist te verslaan. Ajax was zoekende na de treffer en het waren met name Rulli en Hato die een grotere achterstand wisten te voorkomen. In de tweede helft kreeg Ajax wel kansen via Taylor (paal) en Kudus (lat) maar viel de gelijkmaker niet. Het doelpunt viel wel aan de andere kant en het was Aertssen die de bal verkeerd raakte waardoor de ingevallen Gorter kansloos was. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-0 door een treffer van Raman.

Opstelling Ajax: Rulli (67. Gorter); Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Taylor (90. Godts), Klaassen (46. Tahirović); Kudus, Brobbey (67. Conceição), Bergwijn (75. Daramy).

 

Related posts