Ajax Vrouwen uitgeschakeld in UEFA Women’s Champions League (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hadden na de 2-2 van vorige week in Engeland tegen Arsenal een goede kans om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Champions League maar dat mocht woensdagavond op sportpark de Toekomst niet zo zijn. Opnieuw wisten de Ajax Vrouwen een prima wedstrijd op de mat te leggen en werd het weer een spannende avond. Vijf minuten na rust kreeg de thuisploeg een zware domper te verwerken. Miedema kreeg de bal en schoof deze over het natte gras in de uiterste hoek langs Lize Kop: 0-1. In de 72e minuut leek – en eigenlijk móest – de gelijkmaker op het bord te komen. Na een mooie combinatie tussen Romée Leuchter en Nadine Noordam gleed invalster Hoekstra de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef net als vorige week spannend tot het laatste moment. Maar dit keer lukte het Ajax niet om nog te scoren. Hoewel er geen hoofdtoernooi voor de dappere ploeg van Bakker in zit, mag de ploeg zeker wél met opgeheven hoofd het toneel verlaten.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most (80. Bakker), Kardinaal, Doorn, Verhoeve; Spitse, Noordam, Pelova; Grant (87. Tromp), Leuchter, Weerden (64. T. Hoekstra)

Related posts