‘Ajax meldt zich officieel voor Grillitsch’

Ajax heft zich gemeld voor de transfervrije Florian Grillitsch, zo melden Voetbal International en De Telegraaf maandagavond. Vorige week werd al bekend dat Feyenoord de 27-jarige Oostenrijker graag ziet komen. De Rotterdammers kwamen tot op heden nog niet tot een akkoord met de middenvelder en moeten nu vrezen voor een gekaapte deal door de aartsrivaal.

Alfred Schreuder kent Grillitsch al uit zijn tijd als hoofdtrainer van Hoffenheim. Eerder deze zomer hadden beide partijen al contact over een transfer. Ajax zou Grillitsch na het vertrek van Antony naar Manchester United graag zien komen, zodat Steven Berghuis zich meer kan gaan richten op een rol in de voorhoede. Maandagavond werd al bekend dat Antony inmiddels in Manchester is voor zijn medische keuring, die transfer zal snel afgerond worden.

Grillitsch kwam in zijn carrière in totaal tot 257 officiële wedstrijden in Duitsland, waarvan 178 in de Bundesliga. Daarin wist hij 32 keer te scoren en fungeerde hij 31 keer als aangever. Namens de nationale ploeg van Oostenrijk kwam hij 26 keer in actie. Eén keer wist hij het net te vinden. Tijdens het EK kwam hij vorig jaar tegen het Nederlands elftal na een uur spelen binnen de lijnen.

Related posts