Ajax bevestigt transfer: Perr Schuurs definitief naar Torino

Perr Schuurs laat Ajax definitief achter zich. De centrale verdediger vertrekt naar Italië om zich bij Torino te voegen. De transfer hing al enige tijd in de lucht en is nu officieel bevestigd door de clubs. Ajax ontvangt 9 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot 11,3 miljoen euro. Daarnaast heeft Ajax bedongen vijftien procent van de winst bij een volgende transfer te krijgen. 

Schuurs tekent in Turijn een contract tot de zomer van 2026. Met het bedrag dat Ajax ontvangt maakt de club een forse winst. De verdediger werd in januari 2018 inclusief bonussen voor drie miljoen euro opgehaald bij Fortuna Sittard. Ook Schuurs zijn vorige club; Fortuna Sittard lacht want Ajax moet bijna 2 miljoen euro afdragen aan de Limburgers.

Alfred Schreuder had Schuurs het liefst helemaal niet laten gaan. De trainer van Ajax zag in de 22-jarige verdediger de ideale stand-in voor Jurriën Timber en Daley Blind, omdat hij nooit klaagde over zijn rol als reserve. Het was echter Schuurs zelf die aandrong op een vertrek uit de hoofdstad, daar hij met het oog op zijn ontwikkeling elke week wil spelen. Na het vertrek van Matthijs de Ligt hoopte Schuurs zijn kans te krijgen, maar hij werd voorbijgestreefd door Timber. Schuurs kwam zondag voor het laatst in actie voor Ajax in het met 6-1 gewonnen thuisduel met FC Groningen. Daarmee komt Schuurs op een totaal van 93 gespeelde wedstrijden voor Ajax waarin hij drie keer scoorde en vier assists liet noteren.

‘Ik heb hier gewoon een hele mooie tijd gehad. Veel mooie momenten en goede herinneringen en veel jongens leren kennen en echt vrienden gemaakt’, opent de verdediger tegenover Ajax TV over waarom de overstap hem minder makkelijk afging dan wellicht gedacht. Uiteindelijk koos Schuurs naar eigen zeggen voor zichzelf. ‘Ik heb gesprekken gehad met de trainer en de club. Dan is het heel positief en goed om te horen dat ze je liever willen houden, maar het is gewoon heel belangrijk dat ik elke week negentig minuten ga spelen en vandaar dat ik uiteindelijk die keuze gemaakt heb om een stap te zetten.’

Ajax heeft al een opvolger op het oog voor Schuurs: De negentienjarige Ahmetcan Kaplan moet naar de Johan Cruijff Arena komen om zijn plek in de Ajax-selectie over te nemen, zo luiden de berichten.

Related posts