Transfer Tagliafico naar Lyon officeel

Nicolás Tagliafico verruilt Ajax definitief voor Olympique Lyon. Beide clubs melden via de officiële kanalen dat de back voor drie seizoenen getekend heeft voor de club van trainer Peter Bosz. l’OL betaalt 4,2 miljoen euro voor Tagliafico, die nog een eenjarig contract had in Amsterdam. De Argentijn wilde aanvankelijk wachten op een beter alternatief, maar de komst van Owen Wijndal naar Ajax bracht een sneltreinvaart in de transfer. Op Ajax.nl heeft Ajax een video geplaatst met alle doelpunten van Tagliafico.

Nadat toenmalig technisch directeur Marc Overmars Tagliafico afgelopen winter niet naar Barcelona had laten verkassen, werd er een deal gesloten met de verdediger. Tagliafico zou de zomer daarop hoe dan ook voor een gelimiteerde transfersom mogen vertrekken. Zowel Brighton & Hove Albion, Nottingham Forest en wederom Barcelona zouden interesse hebben getoond, maar alleen Lyon werd daadwerkelijk concreet. Les Gones zagen de komst van Tyrell Malacia in een eerder stadium afketsen en waren daarom nog altijd naarstig op zoek naar een alternatief.

Related posts