Bergwijn is officieel Ajacied

Eindelijk is er de bevestiging: Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam, zo meldt Ajax via de officiële website. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club. Bergwijn gaat bij Ajax spelen met rugnummer 7.

Bergwijn had bij Tottenham Hotspur nog een contract tot en met medio 2025. Als jeugdspeler kwam hij reeds zes jaar uit voor de jeugdopleiding van Ajax, nadien speelde hij bij PSV.

Trainer Alfred Schreuder is blij met de komst van Bergwijn: “Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie”, aldus Schreuder op Ajax.nl

Related posts