Ten Hag zet vaart achter komst Martínez

Manchester United maakt haast met het binnenhalen van Lisandro Martínez. The Red Devils willen de verdediger van Ajax nog voor vrijdag presenteren, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. In dat geval kan Martínez mee naar Azië en Australië, waar United vier oefenduels speelt. Ook Arsenal heeft verregaande interesse in Martinez.

Zaterdag werd al bekend dat een overstap van Martínez naar United dichtbij komt. De Engelsen zouden een bod ter waarde van 41 miljoen euro plus 4 miljoen euro aan bonussen op de 24-jarige verdediger hebben gedaan. Daarmee is United nog slechts 5 miljoen euro verwijderd van de vraagprijs van Ajax, die in totaal 50 miljoen euro bedraagt. Martínez staat na drie jaar in Amsterdam open voor een stap hogerop en de beleidsbepalers van Ajax, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, spraken zaterdag in Londen met United om over de transfer te onderhandelen.

Martínez kwam in de zomer van 2019 naar Ajax en werd toen voor zeven miljoen euro overgenomen van het Argentijnse Defensa y Justicia. De Amsterdammers zouden dus een veelvoud van dat bedrag terug kunnen verdienen op de verdediger die in de afgelopen drie seizoenen tot 74 competitiewedstrijden en 6 doelpunten voor Ajax kwam. Ook verdiende hij tijdens zijn dienstverband in de Johan Cruijff Arena zijn debuut in de nationale ploeg van Argentinië.

Related posts