‘Buitenlandse interesse voor Klaiber en Schuurs’

Sean Klaiber en Perr Schuurs onderzoeken de mogelijkheden voor een eventuele transfer deze zomer. Beide Ajacieden zijn niet verzekerd van een basisplaats en azen op meer speeltijd. Volgens het Algemeen Dagblad is er vanuit het buitenland de nodige interesse in zowel Klaiber als Schuurs. Allebei de spelers hebben daarom eerder deze week een gesprek gehad met de nieuwe trainer Alfred Schreuder.

Schuurs kwam afgelopen seizoen in 22 wedstrijden voor Ajax binnen de lijnen. Het merendeel speelde hij als invaller. Schuurs wil echter meer speeltijd, maar met het ogenschijnlijke aanblijven van Jurriën Timber en Lisandro Martínez lijkt Schreuder zijn centrale duo gevonden te hebben. Mocht Schuurs hierdoor niet genoeg speeltijd krijgen dan staat hij open voor een transfer. De verdediger kan bij een vertrek aan de slag in meerdere topcompetities, waarbij Atalanta Bergamo op dit moment het meest concreet is. De Limburger was donderdag realistisch tegenover Ajax TV: ‘Ik hoop op veel speeltijd vooral en dat is een keuze die ik moet gaan maken of ik die hier krijg of misschien elders.’

Klaiber kampte afgelopen seizoen met een zware knieblessure, die hem het hele seizoen aan de kant hield. De drievoudig international van Suriname speelde in totaal 22 duels voor Ajax sinds zijn komst in 2020. Ondanks het vertrek van Noussair Mazraoui lijkt Klaiber ook aankomend seizoen weinig op speelminuten te kunnen rekenen. Schreuder geeft namelijk de voorkeur aan jong talent als Devyne Rensch en Youri Regeer op de rechtsbackpositie. Klaiber is op de radar verschenen bij clubs uit de Engelse Championship en de Zwitserse competitie.

Related posts