Haller-miljoenen moeten Ajax ‘supertrio’ opleveren

Ajax heeft besteding van de miljoenen die Sébastien Haller moet opleveren al bepaald. Volgens De Telegraaf wil Ajax het geld gebruiken om het supertrio Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal binnen te halen. Voetbal International wilde zondag nog niet verder gaan dan de namen van de twee eerstgenoemden. Naast het trio moet er ook een jonge spits gekocht of gehuurd worden, die achter Brobbey in de pikorde komt te staan.

Ajax zet volgens De Telegraaf in op een transfersom van 40 miljoen euro voor Haller, daar eerder nog melding werd gemaakt van een bedrag dat twee miljoen lager was. Het eerste bod van Borussia Dortmund, dat 33 miljoen bedroeg, werd al van tafel geveegd. Samen met de startpremie in de Champions League (40 miljoen) en de transfersom voor Ryan Gravenberch (18,5 miljoen, kan door bonussen oplopen naar 24 miljoen) moeten ‘de Haller-miljoen’ de komst van Bergwijn, Brobbey en Wijndal bekostigen. Met name de concretisering van de interesse in laatstgenoemde is nieuws te noemen.

Volgens De Telegraaf weet Ajax precies wat Wijndal moet kosten; tien miljoen euro. Ook het salaris van de AZ-verdediger is bekend bij Ajax. Het eerste salarisbod van Ajax kwam daar niet bij in de buurt en het heeft er volgens De Telegraaf alle schijn van dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar eerst wilde wachten of Nicolás Tagliafico misschien toch zou blijven. Hamstra en Huntelaar hebben de Argentijnse linksback geprobeerd te verleiden tot een langer verblijf maar Tagliafico heeft nogmaals kenbaar gemaakt echt te willen vertrekken en wijst er nogmaals op dat hij met voormalig Ajax-directeur Marc Overmars de mondelinge afspraak had gemaakt dat hij voor zijn aankoopbedrag van vier miljoen euro mag vertrekken. Er is op dit moment echter, vreemd genoeg, nog steeds geen concrete interesse in de Argentijn.

De Raad van Commissarissen zou toestemming hebben gegeven om het bod op Bergwijn nogmaals te verhogen. Een bedrag wordt niet genoemd. De aanvaller staat ook in de belangstelling van andere clubs en wil niet te lang wachten. Brobbey heeft al eerder aangegeven absoluut niet terug te willen keren naar RB Leipzig. De Duitse club wil naar verluidt nu achttien miljoen euro voor de spits die eerder transfervrij de overstap maakte van Ajax. Hamstra en Huntelaar vinden het veel gfeld maar denken dat een andere spits met de kwaliteiten van Brobbey ook niet elders goedkoper te halen zal zijn. Kortom; een kapitaal blundertje van Brobbey door te vertrekken. Daar mag hij zelf in salaris ook wel wat van voelen.

Ajax schijnt naast Borbbey nog een jonge spits te willen huren, maar liefst kopen. Deze spits zou als tweede man achter Brobbey moeten plaatsnemen in de selectie want als Haller vertrekt en nu ook Danilo vertrokken is is er geen tweede spits meer.

Related posts