‘Chelsea bereid om Ziyech bij goed bod van de hand te doen’

Chelsea is bereid om komende zomer afscheid te nemen van Hakim Ziyech, zo weet Fabrizio Romano. Clubs die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden in Londen. Bij een interessante aanbieding is de middenvelder annex buitenspeler volgend seizoen in een ander shirt te bewonderen, zo klinkt het. Ziyech speelt bij Chelsea een minder prominente rol dan hij zou willen en zou om die reden zelf ook wel open staan voor een vertrek. Onlangs verschenen berichten waarin Ziyech werd gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. “Dat zou natuurlijk kunnen, omdat deze trainer, Schreuder, een heel goed contact met hem heeft en omdat Ziyech niet zo gelukkig lijkt in Engeland”, aldus Vermeulen bij de NOS. “Het feit dat Schreuder nu trainer wordt van Ajax kan misschien de deur openzetten voor Ziyech, als hij voor iets minder geld dan bij Chelsea weer bij Ajax wil gaan voetballen.”

Dit seizoen kwam de linkspoot tot 23 wedstrijden in de Premier League, waarvan 14 keer als basisspeler. Daarin wist hij vier keer het net te vinden. De 28-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler werd door Chelsea in de zomer van 2020 voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax en speelde sindsdien 83 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 14 doelpunten.

Related posts