Vier Ajacieden in voorselectie Oranje voor Nations League

Louis van Gaal heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de Nations League-wedstrijden van volgende maand. In de selectie zitten vier Ajacieden; Daley Blind, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Jurriën Timber. De grootste verrassingen in de spelersgroep zijn Vincent Janssen en Rick Karsdorp. De opvallendste afwezige is Georginio Wijnaldum. Op vrijdag 27 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Van Gaal legt uit waarom hij Wijnaldum niet heeft opgeroepen. ‘Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind.’

Het Nederlands elftal speelt in juni vier duels in de Nations League. Op vrijdag 3 juni speelt Oranje in en tegen België. Enkele dagen, op woensdag 8 juni, gaat Oranje op bezoek in Wales. Vervolgens speelt Oranje twee thuiswedstrijden: Op zaterdag 11 juni wacht het thuisduel met Polen, waarna op dinsdag 14 juni gespeeld wordt tegen Wales. Beide thuisduels worden gespeeld in de Rotterdamse Kuip.

Related posts