Live De Bekerfinale: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag de bekerfinale en daarin is PSV de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Voor het eerst in zestien jaar staan Ajax en PSV morgen weer tegenover elkaar in een KNVB Beker-finale. In 2006 stonden de clubs voor het laatst tegenover elkaar in de finale van het nationale bekertoernooi. Die werd destijds met 2-1 gewonnen door Ajax waarbij Klaas-Jan Huntelaar beide doelpunten voor zijn rekening nam. Ajax kan de KNVB-beker zondag voor de 21e keer winnen. Tegenstander PSV hoopt de zilveren bokaal voor de tiende keer mee naar Eindhoven te nemen.

Makkelie aangewezen als arbiter
Danny Makkelie heeft zondag in De Kuip de leiding over de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Makkelie zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij fungeert als vierde official, Dennis Higler zit in Zeist als videoarbiter (VAR).

Martinez en Mazraoui terug, Stekelenburg vervangt Onana
Trainer Erik ten Hag kan zondag weer beschikken over Lisandro Martinez en Noussair Mazraoui. Verder zal Maarten Stekelenburg de plaats innemen van Andre Onana. De doelman uit Kameroen heeft het aardig verbruid bij Ten Hag en ligt onder vuur vanwege slechte prestaties en zijn houding na de wedstrijd tegen Sparta. ‘Of Onana nog Ajacied is? Ja, zeker. Ik maak de opstelling als eerste bekend aan de spelers en zondag zullen jullie het zien. Hij is niet in zijn beste vorm. De dingen die we bespreken, houden we binnenskamers en bespreken we niet met anderen’, aldus Ten Hag.

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo, Mauro Jr., Teze, Ramalho, Max, Sangaré, Götze, Gutíerrez, Veerman, Zahavi, Gakpo

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts