Ten Hag gooit Onana uit basisopstelling, Stekelenburg vervanger

André Onana verdwijnt per direct uit het doel bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. Volgens de krant kiest trainer Erik ten Hag zondag in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV voor Maarten Stekelenburg mits die de komende dagen fit blijft. 

Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter raakte eerder dit seizoen alle drie geblesseerd en dus kon Andre Onana na zijn dopingschorsing onverwacht minuten maken bij Ajax. De Kameroener maakte in de wedstrijden na zijn lange afwezigheid een zwakke indruk. Trainer Erik ten Hag vertelde vorige week nog dat er geen keeperswissel in de maak is bij Ajax, maar is nu toch van gedachte veranderd. Onana ging tegen Sparta Rotterdam namelijk opnieuw in de fout en haalde na afloop de woede van de Ajax-fans op zijn hals. Onana juichte namelijk niet mee met de harde kern na de overwinning. Ook vertelde hij na afloop dat de mening van de fans hem niet interesseert: “I don’t give a shit!”, zei Onana voor de camera van ESPN. De laatste wedstrijd van Stekelenburg dateert overigens van 29 augustus. Daarna liep de routinier namelijk een blessure op, waardoor hij maandenlang was uitgeschakeld maar inmiddels lijkt Stekelenburg er klaar voor om de resterende wedstrijden van het seizoen onder de lat plaats te nemen.

Related posts