‘Ten Hag bereikt mondeling akkoord met Manchester United’

Het lijkt dan nu toch te gaan gebeuren: Erik ten Hag verlaat na dit seizoen vrijwel zeker Ajax om aan de slag te gaan bij Manchester United. De trainer heeft met de Engelse club een mondeling akkoord bereikt, zo melden diverse media waaronder het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en het Engelse The Athletic.

De nummer zeven van de Premier League moet nog wel overeenstemming bereiken met Ajax, maar gezien de gelimiteerde transfersom van 2 miljoen euro lijkt dat geen probleem op te leveren. Bij United kan Ten Hag naar verluidt een contract voor drie of vier seizoenen tekenen. Volgens het Algemeen Dagblad is ook de staf al grotendeels bekend. Ten Hag wil zich laten flankeren door voormalig FC Twente-coach Steve McClaren en Ajax-assistent Mitchell van der Gaag. Ook Robin van Persie behoort tot de potentiële stafleden, maar de brexit bemoeilijkt een overstap van de oud-spits van United. De huidige veldtrainer van Feyenoord heeft waarschijnlijk onvoldoende ervaring op het hoogste niveau om voor een werkvergunning in aanmerking te komen.

De geruchten over de overgang van Ten Hag naar United lopen al langer. Al eerder werd door ESPN gemeld dat er een akkoord was, hetgeen later werd ontkent door VI.
De komst van Ten Hag wordt vermoedelijk pas na zondag bekendgemaakt. Op Eerste Paasdag speelt Ajax de finale van de KNVB-beker tegen PSV en de club wil de voorbereiding op dat duel niet verstoren.

Ten Hag verruilde in 2018 FC Utrecht voor Ajax, waar hij de opvolger werd van de ontslagen Marcel Keizer. Bij de huidige koploper van de Eredivisie heeft hij nog een contract tot medio volgend jaar. Ten Hag wordt de tweede Nederlandse trainer van Manchester United. Hij treedt in de voetsporen van Louis van Gaal, die tussen 2014 en 2016 voor de groep stond. De laatste landstitel van de ‘Red Devils’ dateert uit 2013, het afscheidsseizoen van clublegende Alex Ferguson.

Related posts