‘Feyenoord wil transfervrije Danilo overnemen van Ajax’

Feyenoord gaat volgens 1908, een Twitteraccount gelieerd aan het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt, een poging wagen Danilo over te nemen van Ajax. De spits loopt na dit seizoen uit zijn contract bij Ajax en mag dus transfervrij vertrekken, hetgeen hem interessant maakt voor veel clubs, waaronder dus Feyenoord. 1908 meldt dat de informatie door meerdere bronnen wordt bevestigd, maar dat er nog niets zeker is. Cyriel Dessers wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van KRC Genk en dus zijn de Rotterdammers op zoek naar een nieuwe nummer negen. Feyenoord werd de afgelopen weken ook al gelinkt aan Jörgen Strand Larsen en Petar Musa.

Danilo, die in 2017 van Santos naar Amsterdam kwam, zegt klaar te zijn voor een nieuwe stap. “Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen.”

Danilo kon dit seizoen opnieuw onvoldoende imponeren, waardoor Ajax in de winter besloot om Brian Brobbey tijdelijk over te nemen van RB Leipzig. De inmiddels derde keus kan enigszins begrip opbrengen voor zijn situatie. “Iedere voetballer wil natuurlijk spelen, maar ik weet dat Haller het goed doet”, vertelde Danilo eind maart tegenover Ajax Life. “Als spits moet je begrijpen dat de beste speelt. Zodra het team mij nodig heeft, ben ik er klaar voor.”

Related posts