Ajax heeft weinig moeite met AZ en plaatst zich voor de bekerfinale

Heel erg mooi voetbal was er niet vanavond maar desondanks heeft Ajax zich eenvoudig geplaatst voor de bekerfinale. AZ had moeite om het doel van Ajax te vinden en wanneer dat gebeurde was dat nauwelijks gevaarlijk. Ajax was fysieker dan normaal aan de wedstrijd begonnen en dat resulteerde in tweekeer zoveel balbezit.

De eerste echte kans van Ajax leverde in de elfde minuut een prachtig doelpunt op. Steven Berghuis schoot vanaf achttien meter met een stuit via de binnenkant van de paal de bal prima binnen (0-1). Hierna probeerde AZ wel zijn tanden te laten zien maar het kwam er toch niet helemaal uit. Jesper Karlsson kreeg nog wel de mogelijkheid om gelijk te maken maar schoot de bal over het doel van Onana heen. AZ kreeg weinig lucht om een goede aanval op te bouwen want Ajax zat overal fel op. Ajax verslapte niet en Antony had de 0-2 op zijn schoen. Vanaf dertig meter krulde hij de bal over de doelman van AZ maar de bal ging via de bovenkant van de lat het publiek in. Wat erg opviel waren de relletjes die door irritaties ontstonden. Er werden duwtjes en klapjes uitgedeeld en dat kwam het voetbal niet ten goede.

In de rust zijn beide ploegen waarschijnlijk toegesproken want de opstootjes van de eerste helft kwamen eigenlijk niet meer voor. Ajax was net zo dominant als in de eerste helft maar echt gevaarlijk werd het niet voor de beide doelen. AZ had een troef in handen door de snelle Kamal Sowah in het veld te brengen maar hier speelde Ajax ook goed op in. Daley Blind werd voor Nico Tagliafico gewisseld onder luid “Nico Nico” geroep van de meegereisde supporters. Ondanks dat AZ bleef proberen de verdediging van Ajax te doorbreken was het Ajax die in de 89ste minuut de 0-2 maakte. Dusan Tadic speelde vanaf de middenlijn de doorgelopen Nico Tagliafico in die op volle snelheid naar de achterlijn rende. Daar passde hij Davy Klaassen in die bij de tweede paal was meegelopen. Davy kon vrij eenvoudig de zege veiligstellen. De vijf minuten extra tijd was voor AZ niet genoeg om iets aan de stand te veranderen en mag Ajax zich weer melden in de Kuip op zondag 17 april.

Scoreverloop:

(11′) Steven Berghuis 0-1
(90′) Davy Klaassen 0-2

Gele kaarten: Hatzidiakos, Clasie (allen AZ); Blind, Haller (Ajax)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (58′ Sowah), Hatzidiakos (58′ Beukema), Martins Indi, Wijndal; De Wit, Clasie; Sugawara, Karlsson, Aboukhlal (46′ Reijnders); Pavlidis

Opstelling Ajax: Onana; Timber (75′ Rensch), Schuurs, Martínez, Blind (75′ Tagliafico); Berghuis (81′ Klaassen), Álvarez, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Related posts