Jong Ajax flink onderuit op bezoek bij Excelsior: 6-2

Jong Ajax heeft vrijdagavond een forse nederlaag geleden op bezoek bij Excelsior. De ploeg van John Heitinga overrompelde Excelsior in de openingsfase en kwam op voorsprong via Rasmussen. Daarna had Jong Ajax de voorsprong kunnen uitbreiden maar met name Kristian Hlynsson als Naci Ünüvar verzuimden dat. In de loop van de eerste helft kwam de thuisploeg beter in het spel en wist twee keer te scoren. Naci Ünüvar had daarna de kans op de gelijkmaker maar miste de toegekende strafschop. Op slag van rust wist Excelsior wel te scoren en gingen de Ajacieden rusten met een 3-1 achterstand. Jong Ajax probeerde er in de tweede helft nog wel wat van te maken. De ploeg van Heitinga kende een dreigende fase waarin Rasmussen een goede kopkans had op de aansluitingstreffer, maar moest te vaak terug en kreeg daarna de 4-1 om de oren. Van Gelderen wist nog wel de 4-2 te scoren maar nadat kort daarop de 5-2 viel was de wedstrijd gespeeld. Met een eigen doelpunt van Raatsie in de extra tijd was deze editie van Excelsior – Jong Ajax er eentje om snel te vergeten.

Opstelling Jong Ajax: Gorter (46. Raatsie), Regeer (60. Van Gelderen), Llansana, Hillen (83. Yah), Salah-Eddine, Taylor (60. Fitz-Jim), Hlynsson, Kudus (60. Hansen), Rasmussen, Ünüvar, Daramy

 

Related posts