Instituut Sportrechtspraak kan mogelijk einde maken aan carrière Overmars

Marc Overmars kan wegens grensoverschrijdende gedrag  levenslang geschorst worden voor functies in het Nederlandse voetbal. De KNVB laat weten dat het Instituut Sportrechtspraak (ISR) als onafhankelijk orgaan het wangedrag van Overmars onder de loep zal nemen. De vertrokken directeur voetbalzaken loopt dan het risico dat hij voor levenslang geschorst wordt en geen functies meer in het Nederlandse voetbal mag uitvoeren. 

Zondagavond werd bekend dat de directeur voetbalzaken van Ajax per direct vertrok vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Uit een artikel in het NRC, dat zich baseert op elf anonieme (ex-)medewerksters, komt naar voren, dat Overmars zich bezondigde aan ongepast app-verkeer met vrouwelijke collega’s, waarbij hij volgens de bronnen ook afbeeldingen van zijn geslachtsorgaan zou hebben verstuurd. Edwin van der Sar heeft inmiddels laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van het grensoverschrijdende gedrag van zijn collega. Van der Sar hoorde pas van het gedrag van Overmars nadat hij op 25 januari een mail naar alle werknemers van Ajax had verstuurd. Daarin wees hij iedereen op de aanwezigheid van de vertrouwenspersonen met wie ze klachten over de veiligheid op de werkvloer kunnen bespreken. Die mail volgde na onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

De kranten schreven dat Van der Sar al lange tijd op de hoogte was van de affaire rond Overmars, maar het stil wilde houden. In gesprek met het persbureau ANP geeft Van der Sar echter opnieuw aan lange tijd niets van het wangedrag van Overmars te hebben geweten. Op aanvullende vragen van het ANP gaf Van der Sar overigens geen antwoord. Daarvoor verwijzen hij en de rest van de clubleiding al dagen steevast naar het persbericht dat zondagavond de wereld in werd geslingerd.

Bron: De Telegraaf

Related posts