Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de Klassieker op het programma en de Ajacieden zullen om 14:30 uur beginnen aan deze wedstrijd in de Kuip. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Op 9 oktober 1921 werd de eerste Klassieker gespeeld en inmiddels hebben er in honderd jaar 197 edities plaatsgevonden tussen Ajax en Feyenoord. Van de 64 wedstrijden in de Kuip won Ajax er 23 en de thuisploeg 19. Vorig seizoen eindigde het duel in een 0-3 overwinning voor Ajax. Senesi en Haps scoorden in eigen doel en Kudus zorgde voor de 0-3. Feyenoord vinden we momenteel terug op een derde plaats met 36 punten uit 16 wedstrijden. Ajax staat op plek twee en heeft ook 36 punten uit 16 wedstrijden.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Higler zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Erwin Zeinstra en Mario Diks. Edwin van de Graaf is de vierde official en Pol van Boekel zal fungeren als VAR.

Mazraoui mogelijk niet op tijd fit
Het is nog steeds de vraag of Noussair Mazraoui zondag kan spelen. Erik ten Hag liet weten te verwachten dat de rechtsback er ‘eerder niet dan wel’ bij is in de Klassieker. In dat geval wordt Mazraoui vervangen door Rensch of Timber. Als Ten Hag voor Timber kiest, neemt Schuurs waarschijnlijk in het hart van de defensie plaats.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia, Aursnes, Til, Kökcü, Toornstra, Linssen, Sinisterra

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts