Ajax ontkent akkoord over schadevergoeding Nouri

Er is geen sprake van een akkoord tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri over een schadevergoeding, zo stelt Edwin van der Sar vrijdagmiddag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. “Het is formeel nog net niet rond”, aldus de algemeen directeur van Ajax, geciteerd door Ajax Showtime.

Afgelopen zondag bracht de NOS naar buiten dat er na lange onderhandelingen een overeenkomst is gesloten tussen Ajax en de familie Nouri. Een persbericht van Ajax bleef echter achterwege en dat komt volgens Van der Sar omdat het nog niet rond is. Zodra dat wel het geval is, zal Ajax daar officieel melding van maken, zo laat de directeur weten.

Beide partijen steggelden de afgelopen vier jaar over een schadevergoedingsregeling en een arbitragezaak leek dit geschil te moeten gaan oplossen. Er is Ajax veel aan gelegen om dat te voorkomen en met het zondag gemelde akkoord leek die zaak ook van de baan. De NOS meldde dat de schadevergoedingsregeling gaat om ‘de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld’. Het bedrag waarover de familie Nouri en Ajax het eens zijn geworden, zal niet bekend worden gemaakt.

Related posts