Ajax ook moeiteloos in Sittard langs Fortuna: 0-5

Ajax heeft ook het midweekse uitduel bij Fortuna Sittard eenvoudig gewonnen. Zonder ook maar een moment in de problemen te komen, werd het 0-5 voor de koploper van de Eredivisie. Het plan van Erik ten Hag was om met dezelfde opstelling te beginnen als zes dagen geleden uit bij Sporting Club de Portugal, maar tijdens de warming-up haakte Jurriën Timber geblesseerd af, waardoor Perr Schuurs zijn opwachting maakte achterin tegen zijn oude club, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Lisandro Martinez, kreeg al na een minuut een grote kans op de openingstreffer, maar zijn schot werd geblokt. Twee minuten later werd Antony zijn inzet van de lijn gehaald. Na elf minuten tikte Steven Berghuis de openingstreffer binnen, nadat hij de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten belandde. Het tempo waarin de bezoekers kansen creëerden nam daarna flink af, maar toch was het nog binnen het half uur 0-2, na een geplaatst schot van Noussair Mazraoui. Pas daarna toonden de Limburgers voor het eerst ook iets van gevaarlijk maar het schot van Baghdadi ging voorlangs.

Nog voor rust liep Ajax nog verder weg. Daley Blind vond met een strakke pas Dusan Tadic, waarna de aanvoerder zijn naam op het scorebord zette: 0-3. Die ruime voorsprong na 45 minuten gaf Ten Hag de gelegenheid Berghuis rust te gunnen en Mohammed Kudus ritme te laten opdoen. De Ghanees kwam in een Ajax-elftal terecht dat veel minder swingde dan voor de theepauze. Beide ploegen kregen kansjes zonder dat Yanick van Osch en Remko Pasveer echt op de proef werden gesteld.

Pas twintig minuten voor tijd schakelde Ajax weer een versnelling hoger. Eerst bediende Tadic Kudus die de lage voorzet eenvoudig kon binnentikken. Vervolgens scoorde ook een andere invaller. Nicolas Tagliafico rondde uitstekend af na een vlot lopende aanval van Ajax: 0-5.

Daarmee bevestigde Ajax zijn topvorm. Sinds het gelijkspel uit bij FC Twente won het alle vier de Eredivisie-duels met een doelsaldo van 21 tegen 0. Tussendoor werd er ook nog in de Champions League gewonnen met 1-5. Aanstaande zaterdagavond komt FC Groningen op bezoek in de ArenA.

Fortuna Sittard – Ajax 0-5 (0-3)
11. Berghuis -01
27. Mazraoui 0-2
38. Tadić 0-3
72. Kudus 0-4
77.  Tagliafico 0-5

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 8.333 toeschouwers

Opstelling Fortuna Sittard:
Van Osch; Tirpan, Angha, Janssen, Cox; Rienstra, Tekie, Duarte; Hansson, Sambou, Seuntjens.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez (64.Tagliafico), Blind; Álvarez, Gravenberch (75.Taylor), Berghuis (46.Kudus); Antony, Haller (64.Daramy), Tadić.

Related posts