Ajax veegt Cambuur van de mat: 9-0

Ajax heeft zaterdagavond een dikke overwinning geboekt in de eigen Johan Cruijff Arena want SC Cambuur moest het ontgelden en de Ajacieden wisten maar liefst negen keer het net te vinden. Nadat Cambuur in het eerste kwartier brutaal van zich af hadden gebeten en er via Issa Kallon niet in waren geslaagd een aantal kansrijke situaties goed uit te spelen, gaf Jurrien Timber de aanzet voor een florissante Ajax-avond.

Timber veroverde de bal op eigen helft en zette de aanval op. Na een combinatie met Berghuis schoot Timber de 1-0 op het bord. Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak en het was Berghuis die fraai de bal achter de doeman van Cambuur schoot. Nog voor rust verdubbelde Ajax de voorsprong. Mazraoui scoorde met dank aan de blunderende Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosh en Neres bepaalde met een fraaie volley via onderkant lat de ruststand op 4-0. In de tweede helft ging Ajax vrolijk verder om de Friezen pijn te doen en het was Tadic die met een boogbal zorgde voor 5-0. een uitzinnige Arena riep uiteraard om tien,tien. Na een uur paste trainer Erik ten Hag een driedubbele wissel toe en die had binnen twee minuten effect. Aanvoerder Tadic had zijn plaats in de dug-out nog niet ingenomen, of hij kon alweer juichen voor de 6-0 van zijn vervanger. Zomeraanwinst Mohamed Daramy schoot na een mooie combinatie met een andere invaller, Kenneth Taylor, knap raak in de verre hoek. Snel daarna werd het 7-0, toen Lisandro Martínez een afgeslagen vrije trap oppikte en laag richting doel schoot. Haller reageerde alert en verlengde de bal handig met zijn hak. De 8-0 kwam van de voet van Danilo, die Haller had afgelost en een lage voorzet van Neres kon intikken. Het publiek in de Arena riep natuurlijk om de tien en daar waren de Ajacieden uiteindelijk dichtbij. Neres scoorde daarop de 9-0 en bijna viel de begeerde tiende goal maar het schot van Gravenberch raakte de paal.

Ajax – SC Cambuur 9-0 (4-0)

’16 Timber 1-0
’19 Berghuis 2-0
’29 Mazraoui 3-0
’38 Neres 4-0
’60 Tadic 5-0
’64 Daramy 6-0
’67 Haller 7-0
’77 Danilo 8-0
’84 Neres 9-0

Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 36.711

Optelling Ajax: Remko Pasveer, Jurriën Timber, Edson Álvarez, (/62 Kenneth Taylor), Nico Tagliafico, (/62 Daley Blind), Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, (/46 Perr Schuurs),  Lisandro Martínez, Sébastien Haller, (/72 Danilo), Steven Berghuis, David Neres, Dusan Tadic (/62 Mohammed Daramy)

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Tol, Bangura, Jacobs, (/46 v.d Meer), Hoedemakers, Maulun, Breij, Boere, Kallon, (/67Kiss)

Related posts