Eriksen op Instagram: ‘Het gaat goed, ik voel me oké’

Christian Eriksen heeft via zijn eigen Instagram-account van zich laten horen vanuit het ziekenhuis in Kopenhagen. De 29-jarige Eriksen werd zaterdag tijdens het EK-duel met Finland in Kopenhagen getroffen door een hartstilstand en moest op het veld worden gereanimeerd. De voormalig Ajacied plaatste een foto van zichzelf, waarop hij vrolijk zijn duim opsteekt. “Het gaat naar omstandigheden goed met me”, schrijft Eriksen bij de foto. “Ik moet nog wel wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me oké. Heel veel dank voor alle lieve en geweldige groeten en berichten die ik vanuit de hele wereld heb ontvangen. Het betekent veel voor mij en mijn familie”, aldus Eriksen. “Nu zal ik de jongens in het Deense team toejuichen in de komende wedstrijden.”

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zei op een persconferentie dinsdagochtend dat Eriksen onvervangbaar is in het Deense team, dat donderdag om 18.00 uur zijn tweede EK-wedstrijd speelt tegen België. In de tiende minuut van Denemarken-België zal er worden geapplaudisseerd voor Eriksen, die rugnummer tien draagt. “Dat is prachtig”, aldus de bondscoach. “De afgelopen dagen hebben we kunnen zien dat voetbal het grootste sociale fenomeen ter wereld is. Niets leidt tot meer verbinding dan voetbal. Het is één grote familie.”

Björn Kuipers is donderdag de scheidsrechter bij het duel tussen Denemarken en België. De Nederlandse arbiter wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is zijn eerste wedstrijd het EK.

Bron: NOS

Related posts