Ajax wint in Breda met grote cijfers (Inclusief foto’s)

Ajax heeft de grootste uitzege tot nu behaalt tegen NAC Breda. Marcel Keizer zag zijn ploeg winnen met de monsterscore van 8-0 waarmee het verlies van vorige week wat verzacht werd. De thuisploeg zou Ajax wel even het vuur aan de schenen leggen maar daar bleek uiteindelijk niets van. Vanaf het begin liep NAC achter de feiten aan en dat werd na de openingstreffer in de 13e minuut van Matthijs de Ligt alleen maar erger. De jonge verdediger kopte prachtig raak uit de corner van Lasse Schöne. Nog geen vijf minuten later krijgt Kluivert de bal mee uit de combinatie met Ziyech en trekt de bal voor en Donny van de Beek rondt af (0-2).  De 0-3  komt weer door een schot van Donny van de Beek  want deze werd van richting veranderd en eindigde in het net. Twee minuten later is het kwartet aan doelpunten compleet want David Neres krijgt de bal met een beetje mazzel mee en rondt daarna koelbloedig af. Nog voor de rust weet Matthijs de Ligt zijn tweede doelpunt na een vrije trap van Ziyech vlaak voor de keeper binnen te tikken (0-5)

In de rust heeft NAC wat moed ingedronken want Nick Viergever verkeek zich op een lange bal waardoor Rai Vloet alleen naar Onana kon lopen, maar de doelman van Ajax hield zijn doel schoon. In de 66ste minuut kreeg Frenkie de Jong een duw en de scheidsrechter moest daarom wel een penalty toekennen. Lasse Schöne  schoot de bal koelbloedig in de linkerhoek waarmee het 0-6 stond. De strafschop leek weer wat energie op te leveren voor Ajax want Klaas-Jan Huntelaar die er voor Kasper Dolberg was ingekomen scoorde de 0-7! Twee minuten later was het Donny van de Beek die op het randje van het zestienmetergebied zichzelf vrij speelt om vervolgens zijn derde van de avond binnen te schieten (0-8).

Opstelling NAC: Birighitti; Sporkslede, Mets, Mari, Angelino; Korte (46′ Meijers), Verschueren, García, El Allouchi, Vloet (74′ Sprangers); Ambrose (66′ Enevoldsen)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Daley Sinkgraven (81′ Maximiliaan Wöber); Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg (60′ Klaas Jan Huntelaar), Justin Kluivert (60′ Frenkie de Jong)

Scoreverloop:

(13′) De Ligt 0-1
(18′) Van de Beek 0-2
(26′) Van de Beek 0-3
(29′) Neres 0-4
(33′) De Ligt 0-5
(66′) Schöne 0-6 (P)
(73′) Huntelaar 0-7
(76′) Van de Beek 0-8

Gele kaarten: Angelino (NAC)

Toeschouwers: 18.969

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frenkie laat zijn noppen zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziyech had niet echt zijn dag

Een zeldzaam moment; De lach van Neres!

Ook voor deze heren was het volop genieten

Uiteraard werden de supporters bedankt

Related posts

109 Comments

  1. De seijs

   Wel heel mooi ook dat de jeugd vandaag zijn wedstrijden won. Klasse trainers en bestuur dat het zo goed gaat met de opleiding. Nogmaals klasse allemaal.

    1. De seijs

     Voor het eerste geen schouderklopje hurbie. Nac was echt niks. En ze kregen nog een paar levens grote kansen. De jeugd doet het wel goed. klasse daarvoor ??

     1. -buitenkantje rechts-

      Bij de jeugd moet je kijken wie er eventueel in aanmerking komen voor Ajax1.. Niet alleen naar uitslagen..Zie liever een JA dat in de middenmoot eindigt met 2 juweeltjes voor Ajax1 dan een JA dat bovenin meedraait zonder toppers. De lat moet omhoog! We moeten de Rijkaards, Vanenburgs en van Bastens van deze tijd opleiden..

     2. -buitenkantje rechts-

      Daar hoef ik niet over na te denken Seijs.. Ik zie ze met regelmaat spelen en denk dat er heel weinig Ajax1 materiaal tussen zit.

     3. De seijs

      En wat moet ik met jou visie over de ajax jeugd? Heb jij een glazenbol ofzo? Ben jij meester kenner? Wat maakt jou zo geloofwaardig dat ik of iemand anders hier dat klakkeloos van jou dat moet aannemen? Waarom sta jij langs de zijlijn? Met jou in de technische staf is ajax zo weer boven Jan! Maar laten we het erop houden dat het jou mening is. ?

     4. -buitenkantje rechts-

      Deze vragen zou ik ook aan jou kunnen stellen.. alleen sta jij denk ik wat minder dan ik langs de zijlijn. Dan vang je veel meer op van mensen die bv spelers begeleiden en al veel langer kennen.

     5. De seijs

      Ja dat kan. En mensen die spelers begeleiden? Sorry maar daar heb ik het niet zo op. Eigenbelang eerst bij die lui. Maar geeft niet het is jou mening br.

  1. HURBIE

   Zullen we ff afwachten wat de volgende wedstrijden brengen ,voordat we ze allemaal de hemel inprijzen door een hele grote winst te halen tegen een laagvlieger

   1. AjaxKat

    In mijn ogen was dit zelfs geen zwaluw. NAC was echt zo dom bezig. Diep respect voor hun supporters dat ze nog zijn blijven zitten. Mijn hoogtepunt: de NAC-supporters met hun humor.
    De niet afgestrafte fouten aan Ajax-kant en het geklaag van de technici dat er nog geen basiself staat, baart me voor de korte termijn echt zorgen. Het is echt een gemis dat we geen EL spelen. Dan zie je in één wedstrijd wie er uit het juiste hout is gesneden. Denk echt dat het beter is dat Dolberg er tot de winterstop naast moet staan. Helaas zijn ze denk ik te bang dat ie vertrekt als ie langer op de bank blijft. Maar KJH en Neres hebben een veel betere klik met elkaar. Dat is ook duidelijk.

     1. Widi

      Geen idee. Nooit gebruikt. Ook niks nodig vanavond. Teer nog steeds op de VVV supporters die I will Survive gingen lallen na de 1-1.

     2. Litmanen

      Nickst14, je krijgt precies de reactie die je verdient.
      Alsof met Younes Ajax niet over NAC was heen gelopen.

      Je bent van hetzelfde niveau als Seijs, van harte en samen nog vele jaren.

   1. Litmanen

    Volgens mij heb ik jou al eens eerder aangevallen op je vreselijk onsportieve gedrag.
    Als jij vanochtend nou eens onder lijn 9 gaat liggen, dan hoop ik dat jouw revalidatie 24 jaar duurt……

    Dat is ongeveer wat jij Ajaxspeler Younes toewenst.

    Nog een paar van die supporters en het maakt niet meer uit dat 010, 070 en 030 geen supporters mogen sturen.

 1. -buitenkantje rechts-

  Lekkere oefenpot tegen NAC.. gemoederen zullen weer even gesust zijn en zo kan Keizer blijven doorsudderen tot aan de winterstop.

 2. Forever nr14

  Wat een ongelooflijke wissels weer, Keizer ziet het gewoon niet he? Het lek is boven???

  1. paullus

   ja een top wisselbeleid
   sta je een straat lengte voor dan wissel je een verdediger voor een verdediger

 3. Rensenbrink

  Het Younes effect. Strik eromheen en verkopen die handel. Nooit maar dan ook nooit meer opstellen. Zelfs niet bij JA.

 4. Indojood

  Deze uitslag is gewoon aan NAC te danken. Blijft apart dat je met een 0-8 overwinning je toch kunt vervelen. Kijk niet raar op als Roda volgende week ons van de winst af houdt want ik zie geen toekomst in dit Ajax met deze staf.

   1. De seijs

    Als je met een zin begint 14, dan begin je met een hoofdletter! Gewoon effe een goed bedoelde tip van De Seijs. ???

     1. De seijs

      Het was een goed bedoelde tip 14. ?????Maar ik zou zo zeggen ga lekker slapen en morgenochtend met je goeie been uit bed stappen. Leeft veel beter dan je nu doet. Ook weer een welgemeende tip ???

     2. Basisspeler

      Ik denk dat Dickst14 je probeert duidelijk te maken dat hij geen behoefte heeft aan jouw reacties. Dringt dat niet door in jouw botte dubbelgelaagde schedel?

 5. Ajax 1

  Ik zat lekker te eten in Rotterdam en tussendoor af en toe even de tussenstanden checken. Niets is beter dan in Rotterdam eten (en een paar drankjes) met chagrijnige havenslaven om je heen….haha

   1. Ajax 1

    Als Ajax 8-0 wint en Feijenoord speelt thuis gelijk tegen VVV dan wil ik ze graag in de buurt hebben. Keep your friends close and your enemies closer!

    1. Widi

     Of was je eigenlijk niet echt blij met een waardeloze wedstrijd en had je mensen nodig die zich nog meer klote voelden?

     1. Ajax 1

      Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus kan er niet over oordelen. Maar van 0-8 word ik altijd wel vrolijk al, het toetje is dan dat een oud-ajacied feijenoord verder de put in duwt.

     2. afcadeluxe

      laten we hopen dat vanmiddag een oud ajacied pisvee laat struikelen,90min 0-1warmerdam ofzo….dan is het weekeind helemaal geslaagd

 6. Jari10

  Jammer dat het voor velen nooit goed is. Nu is NAC weer slecht. NAC is net zo beroerd als de meeste clubs in de eredivisie. Ajax was gewoon goed vandaag. De veldbezetting was goed en dat komt door de spelers die vandaag op het veld stonden. Met name Sinky. Niet dat hij de beste verdediger is maar wel de beste als van achteruit wil voetballen. Dit laten staan en het zelfvertrouwen opbouwen om ook druk naar voren te zetten.

  1. Litmanen

   Gedeeltelijk eens, maar Ziyech ging niet beter voetballen. Verloor nog steeds 65% van alle ballen die hij speelde en zijn vrije trappen..

  2. Indojood

   Ajax was helemaal niet goed. Wat NAC heeft laten zien was buiten alle proporties zo slecht. Laat jij je lekker maar zand in de ogen strooien.

   1. Geroldkohlen

    ben het met je eens indo. dat zal je altijd hebben dat er een aantal zich zand in de ogen laten strooien.

 7. ajaxpers

  Eens, deze wedstrijd is geen maatstaf. Ajax maakt nog steeds te veel tactische en aanspeelfouten die door een betere ploeg afgestraft kunnen worden. Het goede nieuws is dat er geen twijfel meer mag zijn over de voorhoede; Kluivert, Dolberg, Neres en Hunter als de perfecte wissel voor Dolberg. Frenkie en Donny Moeten altijd opgesteld worden. Ziyech is ondanks vele fouten nog steeds geniaal en is het brein.

  1. Widi

   Dolberg speelde heel matig. Echt heel matig. En Frenkie komt alle ballen brengen. Postbode. Die moet eens goed gaan kijken naar beelden van Appie in Jong Ajax. In een zwakke competitie als de eredivisie mag Ziyech niet zoveel balverlies lijden. Ik vind jouw goede nieuws dus niet zo goed.

  2. -buitenkantje rechts-

   Dolberg verkopen nu het nog kan.. heb lang geduld met hem gehad.. ben er klaar mee. Moet eerst maar eens leren lopen. Liever KJH als eerste spits met Sierhuis op het vinketouw.

 8. Charka53

  We hebben gewonnen met grote cijfers , hoera !!! maar wat was NAC slechts het enige pluspunt vind ik Ajax zag zijn kans en is blijven gaan voor zoveel mogelijk doelpunten.?
  Maar dan Keizer waarom Justin er uit en Neres laten staan daar ging echt niks van uit ik dacht een paar wedstrijden geleden dat Neres echt kon voetballen maar helaas hij gaat dezelfde weg op als Younes .

 9. Joep

  Gisteren qua uitslag een prima resultaat neergezet. Vond het zeker geen galavoorstelling. Hopelijk kunnen wij het gat met die lampies voor de winterstop een stuk kleiner maken.

 10. Gert Ajax

  Volgende week roda die zijn beter met verdedigen dan nac.
  Die uitslag ga je volgende week nooit meer neerzetten.
  Mooie uitslag maar voor 90% aan nac te danken.

 11. Wenen 1995

  Was gisteren na afloop aan het feesten in het NAC cafe in het stadion. En wie kwam ook binnen: Edwin vd Sar! Kijk, dat vind ik dan weer super!

  1. Vak 120

   Handtekening gevraagt? Had maar gevraagd waar ze mee bezig zijn en dat hij met bergkamp en keizer op moet rotten!

 12. Wenen 1995

  Overigens, al die mensen die dan een selfie met Edwin. Echt super irritant. Respect voor de wijze hoe Edwin hiermee omgaat!

 13. -buitenkantje rechts-

  Vind dat we doorslaan in negativiteit..
  We winnen met 0-8! De grootste uitoverwinning ooit! Ga ervan uit dat NAC zich ter dege heeft voorbereid op Ajax.. Als Ajax langs komt gaat er een tandje extra bij.. Toch wordt NAC volledig zoek gespeeld. Denk dat ze nog niet eens 10% balbezit hebben gehad en nauwelijks van eigen helft zijn geweest.
  Zag met name in de eerste helft oogstrelende combinaties en mooie acties.. Mag best gezegd worden hoor! Of is de hekel aan Keizer zo groot dat we niet meer blij mogen zijn met een overwinning?
  We staan binnen 35 min al met 0-5 voor, logisch dat er dan in de tweede helft wat nonchelance en slordigheid in sluipt. Iedereen die zelf gevoetbald heeft weet dat dat zo werkt. Toch vond ik Ajax nog redelijk gretig blijven met minder voetbal in de tweede helft. Toch nog even drie keer scoren..
  Dan nog even over dat gezeik op Ziyech.. Litmanen heeft een nieuw slachtoffer nu Tete weg is. Zeker teveel balverlies nog. Maar wel 2 assists en een handvol briljante acties die daar tegenover staan. Kijk even naar de ziekenhuisballen van Veltman.. Wederom de slechtstan het veld.. Wat een anti-voetballer is dat zeg! Benadert Dijks..
  En nog even over de wissel.. Kluivert werd gewisseld voor Frenkie de Jong. De gedachtegang achter de wissel was om twee systemen uit te proberen in de wedstrijd. Dus een 4-4-2 met twee spitsen en opkomende backs. Daarom zag je dus Wöber linksvoor staan op een geven moment. Alleen Veltman begrijpt dat niet en bleef in zijn eigen 20 vierkante meter territorium. Dus gewoon even wat uitproberen in zo’n wedstrijd vind ik niet vreemd. Daar was het de wedstrijd ook na.
  Ik vind Keizer ook niks.. een trekpop van de de rest op de bank en daarachter, maar als je leuk voetbal hebt gezien mag dat ook gezegd worden. Ondanks Keizer.

  1. Widi

   Wat mij betreft heeft het niets te maken met een hekel hebben aan Keizer. Wel met mijn overtuiging dat het met hem gewoon niet goed komt. Aardige vent. Maar heeft het niet in zich om Ajax naar een hoger niveau te brengen. Dat heb ik begin jaren -90 met van Gaal nooit gehad. Als ik had genoten, zou ik het gewoon toegeven. Maar ik vond het echt niets. En over dat probeersel: volgens mij bleef Neres stijf aan de rechterkant spelen. Ik vraag me dus af of dit echt was.

  2. Yindi

   BR:
   1) heb combinaties gezien, maar zeker niet oogstrelend!
   2) Zyech voor het talent wat hij heeft, ver onder de maat en dat zeker tegen een (met alle respect) ploegje als NAC.
   3) Veltman is voor mij al een hele tijd onomstreden. Wij hebben geen betere verdedigers op het moment dan hij en begin nou niet weer over Tete.
   4) ik zou het logischer vinden als onze briljante caoch maar eens zou proberen om ūberhaupt 1 systeem (perfect) neer te zetten, voor hij aan een ander systeem denkt te kunnen beginnen!! Wöber linksvoor is de zoveelste kronkel in zijn hoofd!
   5) samen met Veltman begrijpt de hele (voetbal)wereld die kronkel niet! Jij wel blijkbaar dus…..

   1. -buitenkantje rechts-

    1)Beter kijken Yindi..Kijk bv het eerste doelpunt van vd Beek nog eens terug.. combinatie Ziyech-Kluivert-vd Beek. Prachtig uitgespeeld.
    2) Ziyech heb al wat over gezegd. Blijft een toegevoegde waarde ondanks teveel balverlies.
    3)Veltman voor jou onomstreden?? De hele “voetbalwereld” vind hem niet Ajaxwaardig.. Ajax heeft hem geprobeerd te slijten, hij wilde zelf weg, maar niemand wilde hem hebben. Gewoon een erg beperkte voetballer die allang vervangen had mieten worden (slecht spelersbeleid)
    4) Dit was doorgesproken en dat hoorde je ook aan de reacties van bv Donny na afloop. Jij weet niet waar op getraind wordt. Ze hebben nu twee weken kunnen trainen. Je staat met 0-7 voor. Logisch dat je dan even wat probeert in een wedstrijd. Ook Keizer en consorten zien wel dat 4-3-3 met het huidige spelersmateriaal soms niet werkt. Overigens stond Wöber niet linksvoor.. De bedoeling wasen 4-4-2 met opkomende backs aan de zijkanten.. Alleen snapte onze aanvoerder en tevens domste voetballer van het team dit niet. Hij is immers nog nooit over de middellijn geweest.
    5) ja, ik snap dit. Jij niet..jammer.

 14. KBouter

  Wat een euforie van sommige gasten hiero.

  Dat Ajax met ruime cijfers wint ligt meer aan nac dan aan de klasse van Ajax. Misschien was het beter geweest dat we gewoon verloren hadden en daarmee het einde van de trainer en zijn staf hadden meegemaakt. Nu zitten ze opeens weer in een zetel?

  1. Basisspeler

   Vrees dat ook bij verlies Keizer blijft zitten. Witte zakdoekjes, spreekkoren en spandoeken zijn nodig.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Helpt alleen een flinke zeperd tegen PSV bij. Anders gaat dat nooit gebeuren.

 15. Kingkong

  Zoals ik vrijdag al memoreerde laten ze niet denken dat nu alles koek en ei is ,
  Een zwaluw maakt nog geen zomer.

 16. Ajax belg

  we scoren 8 maal en Dolberg is er weer niet bij. wat scheelt er toch met die gast.dat vrag ik mij af

 17. a.p.

  eindelijk weer een lekker gevoel. Hoe en wat doet er voor mij niet toe. ik voel me nu Ajax-blij

 18. Bintang

  Laten we positief blijven en hopen dat het goed komt. Met een paar goede aankopen in de winterstop moet dat lukken.

 19. Koning Haarms Wolfs

  Schieten we niets mee op. Die Kuipers wacht weer net zo lang tot psv heeft gescoord.

 20. Cootje Adriaanse

  En ja hoor…dat psv scoort wéér de winnende diep in blessuretijd.

  Wat is het ook een vuile kloteploeg. Je denkt vooraf: het zal toch niet? En ja hoor!

  Eerst thuis tegen FC Twente en nu uit bij PEC.

  Terwijl PEC gewoon verdiende te winnen.

  Zo wordt je dus kampioen.

  Wat een stel Duitsers zijn het….

 21. Cootje Adriaanse

  Je hoop op puntverlies uit bij Zwolle. Je zal toch ergens punten moeten gaan inlopen.

  Dan zie ik kans na kans voor PEC. En ondertussen weet je: die lampenkappen scoren hem nog, geheel tegen de verhouding in.

  En ja hoor!!!!!

  Deze dreun komt wel erg hard aan. Die 0-8 van gisteren is daarmee geheel weg voor mij helaas…..

  1. -buitenkantje rechts-

   Je moet de onderlinge potjes gewoon winnen en geen verlies lijden tegen de NAC’s en Roda’s vd competitie.. Dan maak je een goede kans.

  2. fjonkman

   Sja Cootje, want van Ajax wordt nu eenmaal verwacht dat we elke wedstrijd met prachtig voetbal en minimaal 20-0 moeten winnen, lopen we (ik ook hoor) al snel te zeiken en te klagen dat het allemaal waardeloos is. Aan de andere kant zouden we ook kunnen zeggen dat we wel wat realistischer mogen voetballen. Kijk inderdaad naar Pisvee, het ziet er week in week uit niet om aan te gluren uit, maar ze winnen wel en staan gewoon 8 punten voor op ons.. en nu moeten we allemaal hopen op een enorme inzinking van hun, anders is het seizoen voor de winterstop al klaar… want je krijgt nog Ajax – Psv en zoals de zaken er nu voor staan, zouden die lampies zomaar ook met een lullige 0-1 de boel helemaal op slot kunnen gooien.

   1. Widi

    Ik wil geen Ajax dat steeds lullig of met geluk wint. Mooi spel. Mooie acties. En meestal dik winnen.

 22. Cootje Adriaanse

  Haha dus eigenlijk zeg je: je moet vanaf nu alles winnen.

  Dan wordt de kans wel wat groter inderdaad. Alleen zal dat helaas niet de praktijk zijn.

  Tuurlijk moet je inlopen op PiSVingers door over twee weken van ze te winnen. Maar die gasten uit Eindhoven zullen ook punten moeten morsen. Dat doen ze over het algemeen niet thuis tegen VVV of Willem II. Dan hoop je op uitwedstrijden bij PEC, FC Twente of Vitesse…..

 23. JohnDoe77

  Dat ze nou net Onana op de foto zetten. Hij kan wel leuk met zijn handen omhoog over het veld lopen, die uittrap kon echt niet!!

  1. Ajaxfoort

   Onana wordt naar mijn mening uberhaupt overschat. Natuurlijk kan hij wel keepen, maar de manier waarop hij sommige ballen stopt geeft weinig vertrouwen. Hij is ook geen baas in zijn eigen 5 meter gebied. En hij loopt vaak nodeloos ergens bij de middenstip te wandelen. Nee niet een echte Ajax keeper. Als ze die goed kunnen verkopen…. doen. Ik zal er geen traan om laten.

 24. Ajaxfoort

  Inderdaad heerlijk om weer eens wat doelpunten te zien. Maar ook inderdaad is het lek nog niet echt boven. Nog steeds is het gros van de spelers ondermaats. We moeten niet te snel tevreden zijn. De passing gaat nog steeds moeizaam. Weinig ballen komen daar aan waar ze bedoelt zijn. Er is nog werk aan de winkel.

 25. Widi

  Zou de leiding van Ajax echt niet door hebben dat heel veel supporters zich geen zand in de ogen laten strooien door deze 0-8. Keizer is volgens mij goed nerveus. Voor en na de wedstrijd zei hij weer de gekste dingen.

 26. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Leik stukje statistiek in het AD mbt Ziyech. Een aantal forumleden zweren bij dit soort statistieken en zouden mogelijk hun zienswijze over deze speler wat moeten herzien.

 27. Kingkong

  Het commentaar van Keizer na de wedstrijd was zo slecht , zeker over Donny
  Dit bewijst dat hij niet goed communiceerd met zijn spelers , reden te meer om hem gauw te lozen.

 28. a.p.

  ik vind toch wel een beetje vreemd al die extra hoge uitslagen in deze competitie 8-0 en een paar keer 7-0?????

Comments are closed.