Ajax heer en meester in Klassieker: 2-1

Ajax heeft de titelstrijd zondagmiddag weer helemaal opengebroken. De Ajacieden waren in de Klassieker met 2-1 te sterk voor feyenoord, waardoor de voorsprong nu teruggelopen is tot drie punten. Dankzij een dominant optreden werd de koploper in de Arena op een 2-1 nederlaag getrakteerd. De score had echter veel hoger kunnen uitvallen.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel!

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers was het direct raak voor Ajax. Lasse Schöne deelde de rotterdammers na 53 seconden een mokerslag uit. De Deense middenvelder schoot verwoestend raak na een makkelijk gegeven vrije trap. De Arena ontplofte en ging massaal achter de thuisploeg staan. Dat er even werd duidelijk gemaakt wie de baas is in Amsterdam was duidelijk en men ging er eens goed voor zitten. In de tiende minuut kreeg feyenoord een tweede tegenvaller te verwerken. En opnieuw was dat een flinke. Nicolai Jörgensen moest met een liesblessure naar de kant. Michiel Kramer kwam in het veld voor de Deense topscorer, maar met de tweede spits binnen de lijnen was het aanvalspel van de Rotterdammers niet zoals normaal en eigenlijk zeer beneden peil. Ajax combineerde er vrolijk op los en Bertrand Traoré had de kans op de 2-0 maar faalde en schoot de bal rakelings over.

Even later viel het tweede Amsterdamse doelpunt dan toch. De net als Traoré sterk spelende Hakim Ziyech werd op de rand van het strafschopgebied helemaal vrijgelaten, waarna de Marokkaan bij de tweede paal David Neres kon bedienen. De Braziliaan had genoeg aan een intikker om de score te verdubbelen: 2-0. Na de thee was Ajax opnieuw heer en meester en had de zogenaamde titelkandidaat niks in te brengen in de Arena. Met nog een halfuur te spelen liet Ajax zich wat inzakken, waardoor het balbezit meer bij de bezoekers kwam te liggen. Nadat Sanchez zijn kopbal zag gekeerd door doelman Jones grepen de bezoekers de laatste strohalm en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk vlak voor tijd maar gezien het hele wedstrijdbeeld verdween de ploeg uit rotterdam met het schaamrood op de kaken richting de kleedkamer en is de titelstrijd weer deels open voor de ploeg van trainer Bosz.

Ajax – feyenoord 2-1 (2-0)

‘1 Schone 1-0
’36 Neres 2-0
’90 Kramer 2-1

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 51.181
Gele kaarten: Veltman (Ajax), El Ahmadi, Berghuis, Tapia, Van der Heijden (feyenoord)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; Justin Kluivert, (/81 Vaclav Cerny), Bertrand Traoré, (/89 Mateo Cassierra), David Neres (/64 Abdelhak Nouri)

Opstelling feyenoord: Jones; Karsdorp, (/46 Tapia), Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Nieuwkoop, (/89 Hamer), Berghuis, Jørgensen, (/11 Kramer), Toornstra

 

Related posts

67 Comments

 1. dickst14

  Harstikke mooi. Toch blijf ik kritisch. Veltman en Traore weer slecht. Wat moet Tete wel niet doen om in de basis te komen. Helaas maar 2-1. 6-1 was mogelijk

   1. De seijs

    Tete moet zeker spelen. Hoop dat hij vanaf woensdag elke wedstrijd in de basis begint. Neres deed het naar behoren. Daar gaan we veel plezier aan beleven. Kluivert gewoon super. Traore voetballend goed en snel, maar afgeven en zelf op doel schieten was bedroevend. Hoop dat Dolberg weer snel herstelt dan moet hij weer snel in de spits. Sinkgraven deed het ook redelijk vandaag. En voor de rest ja dat is bekend hier.

  1. AJAX 2001

   ik vond traore niet slecht creëerde veel kansen mooie loopacties een speler die met zijn acties de wedstrijd leuker maakte om naar te kijken, traore was alleen ongelukkig in de afronding maar dat komt doordat​ supporters hem onzeker maken door hem uit te fluiten….

    1. -buitenkantje rechts-

     Dan nog fluit je geen speler van je eigen team uit.. Bosz stelt hem op.

  2. vak411

   Ai ai ai.. die wedstrijd tegen excelsior doet nog meer pijn nu. Wel heerlijk om die schuimbekkende massa onzeker te zien worden.. trots op ons aller Ajax! Nu iedere tegenstander slopen…

  3. Litmanen

   Belachelijk om na gisteren kritiek te hebben op spelers. Kuyt heeft door Veltman geen bal geraakt en Traore heeft veel kansen gemist, maar creeerde ze zelf.
   Heel zielig om nu zelfs nog de azijn uit de kast te halen.
   Maar ja, zelfs als Veltman er drie in de kruising legt dan nog zijn er hier een stuk of vijf die hem slachten.

   De verdediging was gister super attent en geconcentreerd op 1 moment van Sanchez ( goal Kramer) na.
   Feijenoord had geen schijn van kans.

   1. AB remember Johan

    Alleen winst is niet zaligmakend. Natuurlijk was er volop inzet, natuurlijk was er een prachtige sfeer, natuurlijk is het super om van Feijenoord te winnen, natuurlijk juich je je schor bij zo’n partij. Maar het is ook natuurlijk om naar de indoviduele prestaties te kijken, ook naar die van Veltman. Het uitschakelen van Kuijt was prima, niks mis mee maar de inbreng van Veltman verder? Heel eerlijk gezegd heb ik hem vooral in de tweede helft heel veel achteruit zien spelen. Daar was ooit een spreekwoord voor …… TT. Kritiek mag dus best, wel op een normale manier. Persoonlijk vond ik Ziyech in de eerste helft bijvoorbeeld ondermaats. Paar goede acties maar te onzichtbaar. In de tweede helft maakte hij dat meer dan goed en dat blijft dan vaak hangen bij de mensen. Sinkgraven vond ik persoonlijk niet goed. Vooral in de tweede helft kwam Feijenoord bij de achterlijn er toch langs wat niet mag gebeuren. Maar ……. ik heb wel genoten.

    1. Litmanen

     Jammer dat je er zo over denkt, want heel voetbalminnend Nederland heeft gisteren een sublieme Ziyech gezien. Aan het begin van de aanval waar de 2-0 uitkwam stond, jawel, Veltman met een aanvallende interventie.
     Aangezien er altijd 1 back moet knijpen als de ander naar voren gaat bleef Veltman uit tactisch oogpunt hangen bij de middellijn.
     Sinkgraven had geen last meer van Berghuis en Karsdorp deed voordat hij gewisseld werd net alsof hij Kluivert verdedigde.

     Wat mij hier opvalt is dat oa jij en een aantal van jouw maten zelfs na gisteren nog steeds op zoek zijn naar de zwakke plekken in het elftal en de trainer niet voor vol aanzien vanwege zijn keuzes.

     Maar zelfs het terugvallen op zijn “idiote” keuzes voor zijn verdediging kunnen niet afgezeken worden nadat Bosz steeds zijn gelijk haalt. Ook de koploper had geen antwoord op deze defensie.

     Ik geniet dit jaar weer van Ajax, vanwege het gedurfde spel en de keuzes die deze Cruijff-addept maakt.
     Azijnzeiken die je niet nadat je 010 hebt weggespeeld.

     1. AB remember Johan

      Vertel mij u eens waar ik aan azijnzeiken doe in mijn bijdrage? Volgens mij geef ik mijn mening net als jij. Vervolgens begin jij met vergelijkingen als voetbalminnnend Nederland ed om maar te willen aangeven hoe dom ik zou zijn. Nergens zeg ik dat Ziyech in de eerste helft geen goede acties had, ik vond het te weinig. Dat mag ik vinden toch? Verder heb ik hier geen maten op het forum, ik ken niemand bij naam of weet wie hij of zijnis (op een na dan maar dat is zeker geen maat). Dus beste Litmanen, je loopt gewoon te stoken en daar geef je straks een ander, het liefst mij, weer de schuld van.

  1. Charka53

   Dat is wel erg optimistisch KBouter , dit was een wedstrijd op zich en een hele goede maar ik betwijfel dat ze dit zo vol kunnen houden en omdat ze nog Europees aan de bak moeten ik denk dat we eerder derde worden dan eerste .

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Charka.. Na Schalke naar PSV.. Tot nu toe na Europees voetbal een belabberde wedstrijd. Hoop dat Bosz nu in de gaten heeft dat hij meer kan en moet rouleren.

    1. AB remember Johan

     Na Europees naar PSV is anders dan naar Excelsior. Die wedstrijd komt wel goed.

 2. Vakje129

  Heb genoten van de kluivert met zijn bravoere speelstijl , deze jongen heeft meer inzich dan menige andere speler

   1. Vakje129

    Hij laat het wel elke wedstrijd zien of hij bij jong ajax speelt of in het eerste ,natuurlijk wil ik de rest niet afkraken een ieder heeff zijn steentje bijgedragen aan deze overwinning .

 3. Indojood

  Lekkere sfeer in het stadion. Genoten van Kluivert en Ziyech. Hoop dat de buitenposities door Nouri en Kluivert bezet gaan worden, met Dolberg in de spits…???

  1. dickst14

   Als iedereen weer fit is bestaat de voorhoede gewoon uit Younes Dolberg en Traore. Triest maar waar. Ik vond Bosz een verademing in het begin, maar nu totaal ongeloofwaardig. Hij heeft 20 gelijkwaardige spelers zegt hij. 3 functioneren al het hele seizoen niet maar hij blijft ze opstellen.

   1. Litmanen

    Tjong Dickst, wanneer ga jij je eens als een positieve supporter opstellen? Zoals jij reageert op gisteren lijkt het er op dat je uit 010 komt!
    We hebben Feijenoord weggespeeld en jij zeikt alleen maar !!!!!!

 4. RobbyZ

  Met deze inzet kunnen we alles winnen en zet je dan ook nog de juiste poppetjes op de juiste plek dan win je ooit de CL,maar ik heb met deze trainer/coach mijn twijfels,speel je zoals Kluivert of bv Tete een perfecte wedstrijd dan zit je er de volgende wedstrijd toch niet bij door het eigenwijze karakter van deze man! Zijn basis is de beste,niet!!!!

   1. RobbyZ

    Dit zegt bosz bij fox “Ik zit altijd analytisch te kijken en nog te weinig als liefhebbers of supporter.” En volgens mij doet hij dat al maanden met zijn ogen dicht! ?

 5. Charka53

  Prachtige pot gezien en vele kansen zien om zeep zien gaan door Traore die verder goed speelde , Justin heeft Younes laten zien hoe het wel moet voor de rest speelde iedereen een mooie voldoende en jammer voor de fans van Veltman maar Tete staat er de volgende wedstrijd weer in .

 6. ajaxpers

  Zonde voor het nederlandse voetbal als 010 kampioen wordt en met dit kut elftal ons in cl moet vertegenwoordigen. Alleen met hun achterlijke legioen kunnen ze vechtvoetbal op de mat leggen en verder geen ene klote.

  1. dickst14

   Als ze meer punten hebben zijn ze terecht kampioen. Roda Twente Willem2 groningen Excelsior. Deze makkelijke partijtjes hebben we verkloot.

    1. AB remember Johan

     Volgens mij loop jij een beetje te zeiken Litmanen, moet je niet doen.

 7. Forever nr14

  Triest figuur die Bosz! Nu weer alles hosanna, maar als iedereen weer fit is, begint ie toch weer met Younes en Traore??
  Eb dan Veltman oei oei die leert niets en heeft niets bijgeleerd en zoooooo dom pffffff!
  Tete “MOET” gewoon in de basis en de voorhoede met Dolberg ipv prutsert Traore!

 8. -buitenkantje rechts-

  Er is toch maar één klassieker..
  Heerlijke wedstrijd in een met name in de eerste helft kolkende Arena. Rotterdammers die werden gedegradeerd tot strompelende peuters bezig met de eerste stapjes. In de eerste helft werd 010 weggevaagd door een bominslag van Schöne in de eerste minuut en een wervelstorm aan aanvallen, waaruit helaas te weinig gescoord werd.

  Kluivert fantastisch… Diepgang.. dreiging.. buitenom.. binnendoor.. Neres scoorde en viel niet tegen. Ziyech wat mij betreft man van de wedstrijd.. Alles begon en eindigde bij Ziyech. Veltman heerlijke charge op Kuyt. Gele kaart waard? Sinkgraven vond ik de zwakste schakel.. als je daarvan mag spreken na zo’n wedstrijd. Dan nog even over Traoré.. Wat een fantastische speler zou dat zijn als hij de kansen die hij krijgt zou benutten. Heb geweldige voetballende acties van hem gezien gevolgd door knullig missen van wéér een opgelegde kans. Je vraagt je iedere keer af.. wanneer komt ie nou los?! Wel duidelijk dat hij in de spits hoort. Maar ja, Dolberg is er ook nog..

  Hoe meer ik kijk naar het huidige spelersmateriaal hoe meer ik pleit voor een ruit op het middenveld met een 3-4-3

  Conclusie: Ajax is de beste!.. maar staat (nog) niet bovenaan.

  1. dickst14

   Als Traore er 2 of 3 had gemaakt dan zou ik al mijn woorden van de laatste maanden terugnemen. Maar ja als…………

  2. Indojood

   Zijn acties zijn uitstekend, zijn traptechniek is bedroevend. Geen één bal is op doel, tussen lat en palen.

 9. Slingertje.

  Jammer dat ze die kakkies niet helemaal vernederd hebben want ze waren er rijp voor.

 10. RickyAmsterdam

  Traore is echt weer een drama… bijna al zijn kansen zijn intikkertjes, maar zelfs die weet hij altijd te verkloten. Als hij nou eens de kansen een ander zou gunnen, hadden we misschien wel met 3 of 4 goals gewonnen.

 11. vak411

  Waar is eug toch? Ik mis he Eug!! BAM wat een prachtige dag.. jammer dat het geen 6-0 werd.

  1. -buitenkantje rechts-

   Naast Eug ook jammer dat FrankiC geen reacties meer achter laat.. Twee forumleden met inhoudelijke reacties.

 12. Amoebe

  Eigenlijk bizar toch…..zo een wedstrijd kunnen spelen….paar jaar geleden bijvoorbeeld ook toen tegen barcelona.

  Maar waarom lukt dit nou nooit in gewone wedstrijden?

  Het is toch een mentaal iets want vandaag lukte het immers ook.

 13. Heerdeajax

  Prima pot van allemaal alleen ziyech was toch echt man van de wedstrijd en niet kluivert

  1. AB remember Johan

   Kluivert was de man van de wedtrijd omdat, naar mijn mening, Ziyech in de eerte helft niet (zo) goed was. Tweede helft uitstekend maar toen had Kluivert al een te grote voorsprong op hem geneomen ?

 14. Redje

  Top wedstrijd!Jammer dat het niet tot uiting kwam in doelpunten.Als je elke wedstrijd met deze inzet speelt verlies je niets meer!

 15. ajacied078

  jammer dat we er niet meer in schoten maja je kan niet alles hebben. als ik het ad lees dan geniet ik weer met volle teugen. Fey supporters vallen camera ploeg aan. knokken op stadhuis plein. me paraat. arrestaties. oh wat doet het pijn om van Ajax te verliezen 🙂

  1. f-side64

   tja en dan heb je nog van die mafketels die nual 1 feyenoord kampioen tatto laten zetten kan je nagaan wat het 1 wanhopig zooitje is in die pleuris stad.

     1. KBouter

      Dat worden billenknijpen voor die gasten met een 010 kampioenschap nplakplastje al op hun lichaam. Hopelijk gaan de recover shops het mega druk krijgen met herstel werkzaamheden?

 16. Dagrump

  Ze hebben zeer goed gespeeld. Klasse mannen!! Jullie hebben goed gevochten!! Echt zonde van die gemiste kansen van Traore. Had eigenlijk minimaal 5-1 moeten zijn !! Maar ik kan nog heel veel gaan zeggen! Ben echt blij met die OVERWINNING! Nu heb ik weer stilletjes een beetje meer hoop dat we nog kampioen kunnen worden. Maar dan moeten er nog flink wat goals gemaakt gaan worden. En Neres heb ik veel leuke dingen van gezien !! Ga zo door !!

 17. JohnDoe77

  Wedstrijd om trots op te zijn! Tuurlijk hadden we meer mogen scoren, maar kom op hoor, mooooooi man! Het was geen 6-1 maar voelde wel zo voor de kakkies!

 18. AB remember Johan

  Ik blijf “strompelende peuters” de uitdrukking van de maand vinden. Hulde voor BR.

Comments are closed.