Sánchez klaar voor debuut in eerste elftal, Younes weer fit

0810sanchez

Davinson Sánchez staat voor zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De twintigjarige Colombiaanse verdediger maakte afgelopen maandag zijn eerste speelminuten bij Jong Ajax tegen FC Emmen. Door de schorsing van Joël Veltman, die tegen Sparta de rode kaart ontving is het mogelijk dat Sánchez direct in de basis start in het thuisduel met Roda JC komende zaterdag. Peter Bosz zal waarschijnlijk een keuze maken tussen Heiko Westermann en Sanchez als rechter-centrale verdediger tegen de Limburgers.

Sánchez kwam onlangs voor vijf miljoen euro over van het Columbiaanse Atletico Nacional waarmee hij de Copa Libertadores won; de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. De verdediger meldde zich vorige week in de hoofdstad.

Peter Bosz kan tegen Roda ook weer een beroep doen op Amin Younes. De vleugelspits is hersteld van een liesblessure. Younes miste door die kwetsuur vorige week woensdag de return tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (2-1 winst) en het competitieduel tegen Sparta van afgelopen zondag (3-1 winst). Dat hij terug is is een fijne opsteker voor Ajax met de play-offs tegen FK Rostov in het vooruitzicht.

Related posts

49 Comments

    1. jood84

      zaterdag even winnen, want zaterdag heb ik een boottochtje op het IJ en ik wil relax wat biertjes kunnen doen en niet met een kater beginnen

    1. De seijs

      Sanchez en Younes zaterdag in de basis tegen Roda . En een schitterende overwinning met 5-0. En dan die Russen dinsdag pakken in de arena met 3-0. Ziet er goed uit zo de komende week.

          1. PvL020

            Er komt geen ploeg meer naar amsterdam om zich naar de slachtbank te laten brengen….. Dus busje parkeren en er is geen doorkomen aan. Maar ik hoop dat je gelijk krijgt

          2. De seijs

            Ja helaas denk ik dat je gelijk hebt. Maar eens moet de omkeer komen. Hoop dat dat zaterdag begint. Maar sprookjes bestaan niet maar hoop toch op een ruime overwinning.

          3. PvL020

            Ik ben iig weer blij dat het begonnen is. Succes zaterdag ??, we gaan het weer meemaken vanuit de arena

          4. De seijs

            Ja mooi man ben er ook blij mee. Nou de overwinning nog dan is het helemaal mooi. Veel plezier daar dan heb ik dat ook.

    1. PvL020

      Misschien niet nee, wel minuten laten maken bij een goede stand. Als Westermann maar niet speelt

    1. BobbyHaarms

      Dat denk ik ook Charka, we zagen hoe het met basisspeler van Rhijn afliep, zoiets kan Veltman ook zomaar overkomen.

        1. BobbyHaarms

          Juist. En Viergever is ook zo iemand die moeite heeft met het niveau van Ajax, al is dat niet eens bijster hoog momenteel..

  1. Iceman

    Nou en of Charka53. Want ik denk dat Bosz Veltman wel zal vervangen als hij een paar blunders gaat maken in de verdedeging want Bosz is geen Frank de Boer die Veltman wel eens liet staan na een paar blunders maar goed Frank had ook niet echt een vervanger in huis he.

    1. 11Younes11

      Concurrentie is inderdaad moordend centraal achterin. 5 man (Veltman, Riedewald, Viergever, Westermann en Sanchez) voor 2 posities.
      Ik denk (en hoop) dat Riedewald-Sanchez het uiteindelijke duo gaat worden.

  2. rickert

    Super blij dat Younes weer terug is, met ook Sinkgraven die een gedreven indruk maakt, heb ik al steeds meer vertrouwen in het komend seizoen. Dost binnenhengelen dan worden we kampioen!

    1. PvL020

      Moet Sinkgraven wel op het middenveld spelen. Wellicht krijgt hij die kans als Bazoer weg is….. Alhoewel Sinkgraven slecht verdegingend is

  3. KBouter

    Younes mist wedstrijd ritme, hij was trouwens ook niet best tegen Paok, maar vorm krijg je door te spelen en daarbij is Younes creatief genoeg aan de linkerkant, die hebben maar een paar momenten nodig

  4. Slingertje.

    Heel mooi en dan kunnen Westemann en Viergever lekker bij de Ajax zaterdag amateurs gaan ballen.

  5. Germain

    Veltman naast Sanchez met Tete en Dijks als backs, Riedewald is te veelzijdig en goed om alleen maar in het achtercebtrum te staan. Riedewald op 6 en knokken voor de andere 2 midfield plekken door 5 goeie. Luxe zaak voor Bosz, mits de bankzitters zich als professionals gedragen.

  6. AFCA my World

    Hopelijk gaat Sanchez beter spelen als bij jong Ajax,dat was niet best ! Gelukkig is Younes weer fit,die kunnen we heel goed gebruiken !

  7. Ajax_the_best

    Top dat Sanchez erbij is en ook Younes. Nu nog een mooie grote overwinning als voorbereiding tegen Rostov.

Comments are closed.