Wedstrijdselectie: Younes niet, Cerny wel mee naar Sparta, Westermann is basisplaats alweer kwijt

0803paok-ajax_westerman

Ajax begint zondag aan een nieuw seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Sparta. Ajax zal het opnieuw moeten doen zonder de geblesseerde Amin Younes. De Duitse buitenspeler ontbreekt in de wedstrijdselectie. Vaclav Cerny, die in de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki nog buiten de selectie werd gelaten, keert weer terug bij de wedstrijdgroep. Trainer Bosz heeft volgens het AD laten weten dat hij de voorkeur geeft aan een 4-3-3 opstelling met Nemanja Gudelj op het middenveld waardoor Joel Veltman en Nick Viergever weer het centrale duo vormen. Hierdoor zal nieuwkomer Heiko Westermann vanaf de bank starten nadat hij in de uitwedstrijd tegen PAOK een matig debuut kende. Kasper Dolberg, Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra zullen de voorhoede vormen.

In totaal kent de selectie van Ajax voor het duel van zondag negentien spelers, waar het sinds dit seizoen toegestaan is om 23 spelers te selecteren. Trainer Peter Bosz gaf echter al aan dat hij geen spelers meeneemt, waarvan hij zeker weet dat ze niet zullen spelen. De wedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel begint om 14.30 uur.

Wedstrijdselectie:
Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Heiko Westermann, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Lasse Schöne, Kasper Dolberg, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, Diederik Boer, Mitchell Dijks en Richairo Zivkovic

Bron: Ajax.nl

Related posts

95 Comments

    1. BobbyHaarms

      Ben allang blij dat Bosz kiest voor 4-3-3 ipv dat afbraakvoetbal van woensdag. Laat Westermann voorlopig maar vanaf de tribune toezien hoe er verdedigd moet worden bij Ajax.

      1. marcussboss

        Haha helemaal gelijk in! Dit lijkt mij ook niet meer dan terecht. ik hoop ook dat hij vanaf de tribune kan gaan zien hoe het wel werkt ?

      2. Joep

        Leuk dat Ajax ervaring heeft gekocht in de persoon van Westermann, alleen heeft het in zijn eerste wedstrijd niet gewerkt

          1. Charka53

            Weer lekker gescout , zouden deze lui ook worden betaald voor hun sublieme werk.
            Wat staat ons nog meer te wachten aan miskopen.

          2. f-side64

            de scouts van Ajax zijn echt stekeblind westermann is nog te slecht voor het allerlaagste amateur clubje in nederland en ver daar buiten.

          3. Sonsee

            Zeer zeker dramatisch en dan mag Ajax van geluk spreken dat ze een goed resultaat behaald hebben.

      3. jojo123

        De andere verdedigers zijn net zo slecht, dus hij moet toezien hoe er niet dient te worden verdedigd.

        1. HURBIE

          Als je deze man zag stuntelen dan weet ik nu zeker dat de hele scouting van AJAX voor geen meter klopt Daar moet echt de bezem doorheen

          1. Guacamole

            Hurbie dacht dat jij wel meer voetbal kennis had. Die man speelt 1 wedstrijd en wordt nu al afgeschreven samen met scouting beleid. Niet zo zeiken en meer supporten.

          2. f-side64

            nou mido atouba moisander viergever vd hoorn sinkgraven heitinga en boillessen duarte en die 3 huurlingen van barcelona zijn geen spelers waarvoor ik graag naar ajax ga

          3. Remco425

            Nooit? Beetje korte termijn geheugen zeker? Ik kan een heel lijstje maken voor je die goed en goedkoop waren. Met duur en goed ben je zo klaar. Sterker, het lijstje duur en niet goed is langer.

          4. Remco425

            Goedkoop is het altijd al geweest, is niets nieuws. Of hebben Litmanen, Finidi, Kanu, Overmars, etc etc wel tientallen miljoenen gekost. Alleen gaan dat soort spelers nu liever op de tribune van topclubs zitten, dat maakt het voor Ajax veel moeilijker. We hebben 1x flink in de buidel getast voor een speler en dat was geen succes. Een ander punt, een speler wordt nu al een miskoop genoemd als ze de naam niet kennen, Maar kenden we toen Litmanen, Finidi of Kanu wel van naam? Of Zlatan, Maxwell of Chivu? Nee, ook niet. Geef ze de kans en de tijd.

      1. HURBIE

        Zie het Bosz niet redden bij AJAX ,heeft zich in mijn ogen niet genoeg verdiept in de filosofie van de club

          1. De seijs

            Dus hoeven we het daar niet meer over te hebben . Geweest is geweest tijd voor wat nieuws . Maar dat heeft tijd nodig begrijp ik . Dus zullen we geduld moeten hebben. Als het maar gebeurt en succes levert.

          2. Indojood

            Bij Ajax heeft men het niet meer over Cruijff sinds zijn dood dus de filosofie is met hem bij Ajax gestorven. Ik zie het als mijn plicht om zijn visie blijven uit de dragen. Elke zichzelf noemende Ajacied zou dit moeten doen dus alle reden om het erover te hebben.

          3. De seijs

            Ajax is ajax dus die bepaalt das logisch. En al het andere is stemmingmakerij en dat is niet goed voor de club. Dus als je voor ajax bent is het beter voor iedereen dat dat niet meer opgerakeld wordt. We moeten als een groep strijden. Al het andere breekt ajax af en dat is niet goed. De koning is dood leve de koning.

          4. Indojood

            Hoor je zelf eens. Ajax bepaalt en de rest is stemmingmakerij. M.a.w. je bek houden en accepteren wat Ajax doet. Geen wonder dat je over Putin praat. Die muilkorft ook graag critici.

            Ajax heeft altijd aangeven de visie van Cruijff en zijn plan uit te voeren. Ik heb nergens gelezen of gehoord dat er vanaf gestapt is dus het is nog steeds relevant. Dus niks stemmingmakerij maar gewoon Ajax eraan herinneren aan wat er is afgesproken.

            Zie maar eens wat er van de club is geworden door Johan de rug toe te keren. Geld binnenharken, een beleid zonder enige visie, vervreemding van supporters. Wanneer er positieve punten zijn dan benoem ik ze wel maar over het algemeen is het een grote teringbende. Ik steun Bosz en de spelers maar ik zie het liefst de directie en TH zo snel mogelijk verdwijnen.

          5. De seijs

            Zo effe een visje uitgegooid en er wordt meteen weer gehapt:-) en we zijn weer een paar leugens rijker hier:-):-):-)

          6. HURBIE

            De filosofie die ajax vroeger had en die het bestuur weer wilde terughalen door het aantrekken van Bosz ,dat lukt niet meer anno 2016
            Tenminste niet met de huidige selectie
            Barcelona lukt het nog wel

          7. Indojood

            Weet je niet want er is nooit een poging gedaan om er vol voor te gaan. En wat er van was opgebouwd wordt weer afgebroken bij de jeugdopleiding.

          8. Remco425

            Sterker, ze kopen bijna alleen nog maar. Er breekt nog zelden een jeugdspeler door daar.

    1. EvdB

      Als ik aan Cherny denk gaat het mij dun door mijn broek
      Cherny schiet ze op doellijn nog hoog over

      1. HURBIE

        Idd schiet de sterren uit de hemel
        Wat een wereld spelers hebben we toch
        Dit soort spelers hadden we vroeger niet eens AJAX onwaardig

        1. ajaxhoger

          Zo lopen er bij ons heel veel rond die denken dat ze heel goed zijn , het klopt van alle kanten van geen meter .
          Het lijkt wel of ze geen kampioen willen worden met mooi aantrekkelijk voetbal , ze geven er geen donder meer om , zeker de RVc niet , er zit voet bal verstand van nul komma nul in , en dat moet de scepter zwaaien over onze club ,ook wij zijnschuldig omdat we ons niet verzetten tegen deze flauwekul .

          1. Velibor

            Nou heren daar ben ik het niet mee eens,ik denk dat dat jong( Cerny ) een hele grote gaat worden want hij was bij de laatste wedstrijd tegen de graafschap de enige die een bal fatsoenlijk aannam en er nog eens eentje voorbij ging ,technisch tenminste verder als wat die anderen lieten zien in die wedstrijd want ik had ze lang niet meer in het echie gezien en ik ben me werkelijk doodgeschrokken van de belabberde balbehandeling en slechte passes en dit is echt niet overdreven hoor,ik ben niet in de hoedanigheid om naar de jongens te komen kijken en zag ze voor het laatst in 1998 in het echt maar zo dat viel toch echt tegen hoor.

      2. Remco425

        Heeft hij volgens mij 1x gedaan. Hij heeft ook gescoord, maar dat zijn we alweer vergeten, want alleen de negatieve dingen worden onthouden, ook als het maar 1x is voorgekomen. Na zijn debuut was het hosanna, moest hij altijd spelen, nu heeft hij 1 foutje gemaakt en meteen maar weer het hele talent de prullenbak in gooien. Nee, zo wordt het inderdaad nooit wat.

      1. Ajaxslied

        Ja leuk voor het niveau AZ maar niet voor Ajax. Riedewald is in alles een klasse beter en heeft nog veel meer potentie.

    1. Litmanen

      Veltman is no.1 en Riedewald zou er naast moeten staan. Vorig jaar het beste centrum van Nederland. Minste tegengoals. En ga nou niet zeggen dat het aan Cillesen lag.

      1. De seijs

        De mensen met de minsten tegen doelpunten waren vd Hoorn en viergever. Dat verzin ik niet dat is een feit. Kijk het anders maar na.

      2. Remco425

        Met Riedewald op het middenveld was het tegen PAOK aanvallend veel beter. Leuk hoor, minste tegengoals, maar vonden we dat vorig jaar met zn allen niet heel erg saai?

      1. ajaxhoger

        De goeie doen ze weg , de kut voetballers houden ze of kopen ze , iets anders kunnen ze niet .

  1. Brokamp

    Sanchez voor Westermann, 4 man achterin, dus helaas Nick Viergever wisselen en Bazoer terug op het middenveld.

  2. -buitenkantje rechts-

    Zie je dat ook Bosz (gelukkig) leert van zijn fouten.. Snap wel dat Sanchez nog niet speelt.. Moet eersr even wennen aan zijn medespelers en de manier van spelen. Nu blijkt dat ook Bosz zich rot geschrokken is door Wedtermann..

    1. jojo123

      T is pas een eerste wedstrijd. De meeste hier vonden dat ook van Milik destijds. Dus laat hem maar eerst wat wedstrijden in de tweede helft spelen

      1. HURBIE

        Nieuw land
        Nieuwe club
        Nieuwe collega’s
        Nieuw systeem
        Nieuwe trainer
        Nieuwe stad
        Nieuwe supporters
        Ga er maar aan staan ,geef hem ff de tijd om te wennen

        1. Litmanen

          Ja hoor, komtie nu met 9 verdedigers dan? Kom op zeg, woensdag was beschamend en elke trainer had in moeten grijpen in de rust. Maar ja, dan geef je toe dat je het verkeerd gezien hebt…….

          1. HURBIE

            Beschamend was het zeker ,maar om hem meteen met de grond gelijk te maken vind ik niet echt op zijn Er liepen er nog meer onvoorstelbaar te blunderen

          2. -buitenkantje rechts-

            Het is niet mijn bedoeling Wedtermann de grond in te boren.. Maar hij is gehaald voor de ervaring.. Heeft volgens zeggen ervaring met het 3-5-2 systeem.. Als je dan zo staat te schutteren zegt dat wel wat over de kwaliteit van deze speler.. Ik hoop dat hij me positief zal verbazen

          3. Remco425

            Hij is volgens eigen zeggen ook altijd slecht tijdens zijn debuutwedstrijd. Zal een reden hebben, maar laten we het daar tot zn volgende wedstrijd maar even op houden.

  3. Slingertje.

    Hij zal vandaag wel op een van die 80 boten staan bij de Canal Parade als mandekker.

  4. Sonsee

    Ik zou zeggen Sanchez of Riedewald achterin centraal en Bazoer op het middenveld en Cerny of Muric opstellen. Mocht Younes nog niet hersteld zijn Zou ik hun beide weleens op de flanken willen zien spelen

  5. Iceman

    Hey schrijven wij Westermann nu in één keer af na één wedstrijd? Dat is toch niet eerlijk. Geef die gast wat tijd laat hem eerst een paar wedstrijden in de 2e van Ajax afwerken en laat hem even wennen aan Ajax. Want hij zal toch wel iets kunnen anders haalt Ajax hem toch niet binnen op voorspraak van onze Raffie jaaa want volgensmij was het Raffie die Ajax had getipt over Westermann. ??
    ❌❌❌

    1. Ajaxslied

      ik had westermann al afgeschreven toen bekend werd dat hij kwam maarja. riedewald sanchez achterin een voetballer en een sloper. riedewald heeft het in zich om net als vertonghen te worden.

    2. f-side64

      volkomen onzin je mening verdedegen is overal het zelfde ballen tegen houden via je voeten en hoofd en je tegenstander geen kans geven hij is geen beginneling. heeft nx met land club supporters of wat dan ook te maken je kan het of niet en hij kan het dus niet en zelfs 1 zaadcel is nog sneller

      1. Remco425

        Het systeem is wel degelijk van belang. Of je gewend bent dicht bij je doel te verdedigen met veel eigen spelers in de 16, of dat je tegen de middenlijn verdedigd met heel veel ruimte in je rug. Is echt een wereld van verschil, als je dat niet ziet, snap je er niet veel van.

    1. Ajaxslied

      Alsjeblieft niet hij had de kans om te komen en Ajax werd door iedereen aanbevolen maar hij koos voor real. Daarnaast hebben we geen middenvelders nodig behalve voor echte uitzonderingen zoals een ziyech

  6. Wembley71

    “Je kan het hele elftal wel wisselen,kut voetballers, die en die wisselen, armoede, is een zooitje, ze willen geen kampioen worden, ajax onwaardig en v.d Hoorn is n u opeens een held” lekker oppertuun allemaal. Het is gek hoe het kan verkeren; twee maanden terug was nagenoeg het zelfde elftal kampioen geworden. Toen vond iedereen dat we met dat materiaal gewoon kampioen hoorden te zijn en nu zijn ze allemaal kut??? Of waren ze dat toen ook al n de jaren ervoor?

  7. f-side64

    of ging dus ik geef hurbie volkomen gelijk de scouting van dat pusvolk is echt beter kijk maar naar guardado propper en in het verleden naar luc nilis Romario en ronaldo

  8. Toppertje

    Buiten voor de jeugd heeft Ajax geen scouting. Een club met zoveel middelen moet voor aanvang competitie klaar zijn met de selectie en niet zitten hopen op spelers die alleen komen als Ajax CL haalt. Ajax staat met het 1e team al jaren stil in de ontwikkeling en dat komt omdat er niet doorgeselecteerd wordt. Teveel spelers hebben niet het niveau dat we moeten nastreven. Helaas is dat bij supporters hier ook het geval die vasthouden aan spelers als Viergever, Veltman, Sorero, El Ghazi, Dijks. Het is gewoon een feit dat we op de jeugd na op alle fronten achterblijven bij PSV.

    1. -buitenkantje rechts-

      Veltman en Dijks zijn zeker Ajaxwaardig.. Ksn wel met je mee gaan als het gaat over doorselecteren.. Verder ligt het ook aan automatismen.. Duidelijkheid in het veld.. Ingespeeld zijn.. Opeens van systeem veranderen terwijl je nog druk bezig bent het 4-3-3 systeem in te slijpen is dan ook desastreus

  9. ajax 4-life

    geef westermann toch de kans allemaal maar meteen afkraken. Rome was toch ook niet in dag gebouwd.

  10. Wandapanda

    Je kunt een nieuwe speler niet na 1 wedstrijd afbranden. Zijn we met z’n allen wel heel goed in maar moeten we niet doen. Steun deze speler en dan gaat het vast wel goedkomen. Voetballen kan hij zeker. Dat heeft hij wel bewezen bij zijn vorige clubs.

Comments are closed.