Everton heeft geen moeite met transfersom van 15,3 miljoen voor Cillessen

0226legia-ajax_cillessen

Jasper Cillessen leek vorige zomer zo goed als zeker de overstap te maken naar Manchester United om daar David de Gea op te volgen. De Gea vertrok echter niet naar Real Madrid waardoor Cillessen bij Ajax bleef. Komende zomer raakt de doelman wellicht in eenzelfde scenario verzeild want nu lijkt Everton een belangrijke gegadigde om Cillessen los te weken bij Ajax.

Bij The Toffees zal de aanstelling van Ronald Koeman als manager zeker mee gaan spelen want Koeman heeft inmiddels laten weten gecharmeerd te zijn van de doelman van Ajax. De huidige doelman Tim Howard heeft voor een terugkeer naar zijn vaderland gekozen en gaat spelen voor de Colorado Rapids in de VS. Farhad Moshiri, mede-eigenaar van Everton, garandeerde onlangs nog dat de club deze zomer (en later) flink kan spenderen. Cillessen moet €15,3 miljoen kosten maar dat lijkt geen probleem voor Moshiri.

Bron: Daily Mirror

Related posts

82 Comments

    1. De Ajacied

      Is toch ook veel te weinig voor zo’n top keeper,
      Minimaal 25 miljoen en anders lekker bij de mooiste club blijven Jasper
      ❌❌❌

        1. HURBIE

          Hebben de Nederlandse clubs nu nog steeds niet in de gaten dat de nederlandse transferbedragen veel te laag zijn
          Zo raken we steeds verder achterop met andere Europese clubs
          Nederland is een kweekvijver en een prijsmepper WAKE UP

        2. Litmanen

          Helemaal eens. Die man moet sowieso weer gaan spelen. In Zuid-Afrika nog bij de twee beste keepers van de wereld. Dat is hij niet verleerd. En veel kan hij niet kosten, zeker niet als je ruim 15 miljoen voor Jasper krijgt.

      1. De seijs

        Nou lekker dan. Dan moeten we de bolle van Zwolle de beer van de meer maar uit het vet halen.

    2. AFCA my World

      Hij zal wel vertrekken denk ik,en is Stekelenburg automatisch een redelijke vervanger !

          1. HURBIE

            Laat AJAX maar bij Almere City gaan kijken misschien loopt er nog een type Jansen rond

          2. Cootje Adriaanse

            In geval Jansen hebben ze ook lekker zitten slapen bij hun satellietclubje. Terwijl daar toen nota bene Fred Grim trainer was.

  1. woody79

    veel te weinig voor deze doelman. ben bang dat we alsnog leeggekocht gaan worden

    1. rickert

      15 miljoen is veel voor een keeper, die zn waarde te danken heeft aan de 0 houden in de Eredivisie. Vorig seizoen geen Champions league en nu ook geen EK.

      1. AjaxKat

        Tsja Rickert maar dit jaar kon ie de belangrijkste wedstrijd van t seizoen juist niet de 0 houden.
        En 15,3 mljn is ook prima voor een keeper uit de eredivisie die geen kampioen werd en inderdaad… om nog maar over Oranje te zwijgen. Dus dat ie international is, werkt nu denk ik alleen maar negatief op z’n verkoopprijs.

    2. PvL020

      Hahaha nou zeg dan liever DE keeper van Ajax. NL 11 tal is het lachertje van de wereld

  2. nick-afca95

    Zij niet maar ik wel. Het is toch te ziek voor woorden dat dit kolere bestuur spelers zo makkelijk laat gaan! En dan er maar vanuit blijven gaan dat de fans het allemaal wel pikken. Hier en daar een 3e rangs speler kopen om de boel te sussen. Ik word hier scheit en scheit ziek van. Talenten en belangrijke spelers worden verkocht als euroknallers bij de mac.

    1. BobbyHaarms

      Tsja Nick, helaas de waarheid. Als het geld maar binnenstroomt zijn de heren gelukkig. Tijd om van die kutbeurs af te gaan en dat bestuur eruit te flikkeren. Maar ja, we staan erbij en kijken ernaar..

      1. nick-afca95

        Maar Bobby je bent toch met me eens dat dit zo niet langer kan. Er moet echt iets gedaan worden aan dit wanbeleid! Ik lees elke dag dat er clubs geintereseerd zijn in spelers van ons en dat de transfersom net niks is voor ze. Natuurlijk heb je soms dat een speler onhoudbaar is maar je kan toch op zn minst een beetje ballen tonen en gewoon de hoofdprijs vragen. Straks loopt Jasper de deur uit voor 15,3 miljoen, je kan toch makkelijk 25-30 vragen voor hem of ligt dat aan mij?

        1. BobbyHaarms

          Nee ligt niet aan jou Nick je hebt 100% gelijk hierin. Een provincieclubje als psv krijgt het ook al jaren voor elkaar om absolute hoofdprijzen te vangen voor hun spelers maar bij ons gaat de vlag al uit als ze een fooitje kunnen vangen.

          1. Litmanen

            Misschien in zijn contract opgenomen? Dat lijkt er namelijk wel op. En bij voorbaat 15 miljoen is een goed bedrag voor een keeper. Cillesen is geen wereldklasse hoor.

  3. Joeguh9

    15 miljoen is meer dan genoeg voor deze keeper die niet meer beter is geworden de laatste 1,5 seizoen!

    1. paullus

      dat vind ik nu ook
      de laatste tijd had hij ook rare actie met spel hervattingen
      maar van mijn mag hij ook blijven

      1. BobbyHaarms

        Hij staat idd al een kleine 2 jaar stil in zijn ontwikkeling. Blijft het feit dat 15 miljoen een schijntje is in het buitenland voor een international. Geen wonder dat ze allemaal terugkomen bij Ajax om te shoppen, moet een gevoel geven alsof een Zwitser hier goedkoop komt shoppen.

  4. Rinus

    Waarom weer zo’n bezopen lage vraagprijs! Ik lees hier 25-30mlj vragen….ik zeg: niks vragen! Daarmee suggereer je dat ie te koop is! Gewoon zeggen: onbespreekbaar!

  5. -buitenkantje rechts-

    Gaat Cillessen met 50% korting weg? Binnen een jaar tijd van 30 miljoen naar 15 miljoen… Wat is er gebeurd?

  6. vanzanten

    Voor iemand die geen penalty kan stoppen vind ik het een mooi bedrag. Misschien Sergio Padt halen?

  7. Indojood

    Nu we niet meedoen met het EK zijn NL in waarde gedaald en dus voor een habbekrats op te halen.

    1. Velibor

      Ja indo dat kunnen ze wel denken maar dat vind ik gelul,ik vind Cillessen echt geen wereldtop maar als je ziet wat er soms betaald word voor gebakjes in het buitenland dan vind ik Jasper wegdoen voor 15 miljoen gewoon wanbeleid !

      1. Indojood

        Ach, over het wanbeleid heb ik al ellenlange stukken geschreven hier, Velibor. Vind het vooral nu triest dat men meegaat in die middelmaat door te pleiten voor figuren als Vd Hoorn.

  8. ajaxhoger

    Verkopen zijn ze goed in , in spelers halen gaat het wat stroever , ze kopen gvd helemaal geen donder ,
    Je word er niet goed van , drie toppers moeten er komen , als het maar geen tobbers worden .
    Ik heb er totaal geen vertrouwen in , ze willen niks uit geven , geven ze wat uit dan kopen ze de verkeerde.
    Als Bosz niks krijgt dan moet hij achter mekaar het bijltje er bij neer gooien , centeneukers

  9. Ajax nr 1

    Nou Jasper het lig nu aan jouw of je blijft of weggaat. Als het aan Ajax lig zit je voor dit geld al in het vliegtuig ben ik bang voor.

  10. Super Ajax

    Iedereen vergeet dat een “laag” salarisplafond automatisch giga transferbedragen in de weg staat. De spelers kunnen daarnaast het drie of viervoudige gaan verdienen waardoor iedere rechter tegenwerking door de club gelijk in de kiem smoort. Het is simpelweg een gevolg van de lijn die is ingezet qua salaris. Iedereen is/was hier van mening dat je geen achterlijke salarissen moet betalen en dan moet je de consequenties accepteren. Alleen als het contract nog 3 of meer jaren doorloopt en er is sprake van een top salaris binnen de Ajax normen kan je een leuk bedrag vragen. Natuurlijk kan je altijd een hoofdprijs vragen van 50 miljoen ofzo maar de kans dat dat ook daadwerkelijk gaat lukken is vrijwel nihil.

    1. Rinus

      Juist, en dus blijven ze daardoor, en kun je misschien eens aan een team bouwen

        1. Rinus

          ?als de gevraagde transfersom niet betaald wordt blijven ze toch? Ja, oke als ze een rechtzaak aan gaan spannen ben je klaar

  11. Geroldkohlen

    liefste wil ik hem niet kwijt, maar als het moet dan voor minimaal 20 miljoen! en steek terug halen of krul!

  12. Hazez

    Leeg verkoop bij Ajax hoppa mooi CL laten lopen lekker alles verkopen !!!! Mooi voor de supporters

  13. Niels1983

    We moeten hier niet overdrijven je mag in je handjes knijpen als je 15 miljoen voor een keeper krijgt

  14. Toppertje

    Kijk dat is nou het resultaat als je zelf niet af en toe durft te investeren om verder te komen. Dan ben je inmiddels al 2 jaar geen kampioen en ben je Europees een lachertje. Natuurlijk zakt dan de transferwaarde.

  15. hackitjacki

    Goeie club wel voor Jasper maar vind de transfersom wel echt te laag! 25 millie

  16. Rinus

    Maar ook gewoon 15,3? Hoe kom je daarbij? Bedoel die 0,3?, vraag dan 15 of 16, beide veel te laag natuurlijk maar hoe kom je nu op 15,3????

  17. Cootje Adriaanse

    Oh oh oh….straks is het augustus, heeft Ajax wat spelers verkocht, weer wat centjes verdiend en denkt de supporter (die toch zijn seizoenskaart heeft gehouden vanwege de beloofde verbeteringen): waar zijn die “kanonnen” nou?

  18. VanDattem

    Maar ik zal wel weer veel kritiek op deze post krijgen, werd laatst zelfs voor 010’er uitgemaakt omdat ik Vermeer een betere keeper noemde (ga hieronder maar weer je gang – don’t give a fck), maar kan iemand mij vertellen wat voor bijzonders Cilessen voor ons gedaan heeft sinds het WK behalve tijd rekken?! In de wedstrijden dat hij de nul hield kwam dat toch echt omdat hij niets te doen had. Verder heeft hij zich gemanifesteerd als een gemiddelde keeper en zelfs wat foutjes gemaakt. Bovendien is hij niet beslissend geweest in de belangrijkste wedstrijden. Ik zeg niet dat er een beter alternatief is op dit moment. Maar hij is echt geen goud waard, heeft na het WK z’n niveau noooooit meer gehaald. Het klinkt raar want ik zou het prima vinden als hij blijft, maar voor een goed bedrag mag hij toch gewoon weg mensen.

  19. Iamsterdam2015

    En is cillessen straks weg komt Marc weer met een you tube speler op de proppen. Ik hoor hem al :” Deze keeper heeft in een heel seizoen maar 10 minuten gemist en heeft verder alles gespeeld. Hij is dus fit en speelt in het eerst van mombassa boys uit Oemfoefoe land. Echt een klasse keeper” ieder jaar weer. Terwijl clubs als Heerenveen en ja het doet mij pijn, maar ook PSV altijd weer spelers weten te halen die er toe doen. Wordt een beetje moe van het scoutingsgedoe van Marc en z’n kornuiten. En dan cillessen ook nog voor weinig weg doen…. Pfffft

  20. Iamsterdam2015

    Nou VanDattem voor mij heb je helemaal gelijk. De waarheid is soms erg hard!!!

  21. LeroyT

    Wat maakt het uit wat Ajax krijgt van Everton. Of ze nou 500 krijgen of 50 miljoen. Ze kopen er toch niets voor terug.

  22. EugAjax

    Ik blijf me verbazen dat Ajax en zijn directie continue afgemaakt word op roddels. En niet op waarheid. Wie zegt dat a) Cilissen verkocht word en b) dat 15.3 mln ook het bedrag gaat zijn, los van het feit dat het bedrag niet eens heel slecht is voor een keeper van Europese middelmaat. Afwachten maar tot we een keer echt nieuws krijgen. Maar gezien de vele pessimisten kan Ajax weinig goed doen vrees ik komende zomer………ik zou ook graag eens suggesties zien wat Ajax in sommige situaties wel moet doen ipv van niet moet doen. Want als Everton echt zou komen moet je voorbereid zijn. Ik las een mooie deal….Cilissen vs Stekelenburg. Kijk dat is een goede oplossing en dat kan ook nog met flink extra cash binnen tikken. Goed plan dus mocht Everton echt komen. Advies verkoop prijs 15-20 mln is meer dan redelijk.

    1. BobbyHaarms

      Hier schets je wel een geheel andere situatie EugAjax. Maar toegegeven, dat zou helemaal geen verkeerde optie zijn. Wat het bestuur betreft moet je toch wel toegeven dat ze al tijden niet al te lekker bezig zijn, vind je wel? Ik bedoel, als Bazoer had gewild had hij afgelopen winter in Italië gevoetbald. Elke speler heeft zijn prijs en dit geldt zeker bij een club als Ajax, maar Ajax laat zijn spelers wel heel makkelijk vertrekken voor een habbekrats. Doen ze bij dat psv toch wel een heel stuk beter..bij Ajax draait het in de eerste plaats om het geld en zorgen dat iedereen zijn kaviaar te vreten houdt. Het voetbal komt helaas op plek 2, net als de supporters.

  23. Velibor

    Gewoon net als vroeger de keeper vh 2e erin want ik zie geen optie in Nederland en Stekelenburg terughalen vind ik eigenlijk ook een beetje armoe en onvermogen van wederom de scouting dan dus…..

  24. EugAjax

    Ajax heeft in verleden weleens spelers te snel en te goedkoop weggedaan. Maar ook hier zijn er grote succesverhalen geweest. PSV is er inderdaad meer bedreven in maar dat komt mijns inziens omdat het hun specialiteit is. Ajax is beter in opleiden en PSV in handel. Dat is van aller tijden. Echter ik vind juist dat Ajax zich op dit moment goed gewapend heeft tegen kapitaal krachtige Europese clubs. Nu moeten ze alleen nog doorpakken als er een club komt. Bazoer neem je als voorbeeld. Persoonlijk vind ik 25mln plus premies een goed begin bod. Dan kan je als Ajax niks anders dan speler toestemming geven om te praten. Daarna de echte onderhandelingen. Gelukkig wilde Bazoer niet. Neemt niet weg dat hij nu nog niet nivo heeft wat Mempay had in zijn laatste jaar. Komt bij dat PSV geluk had met hem omdat ook PSG achter hem aan zat. Anyway tot nu toe nog niemand weg van dit talentvolle elftal dus ik ben benieuwd of Ajax inderdaad ook in aan en verkoop beleid stappen zal maken dat is inderdaad broodnodig dat ben ik met je eens

  25. Indojood

    Offtopic: Die VdV bij de NOS ziet er vadsig uit. Hij mag wel eens gaan trainen anders is het einde oefening

    1. Super Ajax

      Ik pakte net mijn ipad om exact hetzelfde te typen. Gewoon bolle kop dus ….. verre van fit …… dus no way Ajax.

      1. Indojood

        Voor mij was Ajax sowieso niet aan de orde maar zo komt hij nergens aan de bak. Dit is een speler die een seizoen lang niet gespeeld heeft en nu met zijn vette kop op TV komt. Hij beweegt amper in die stoel!

        1. Super Ajax

          Meest bizarre is dat hij dan zelf ijskoud blijft volhoeden: ik ben fit genoeg om direct aan de bak te kunnen. De frituurbak denk dan als ik hem zie haha.

  26. Nultwintig

    In die stoel zitten doen alleen spelers die in hun hoofd al afscheid hebben genomen van het veld en kijken wat hun mogelijkheden zijn buiten het veld.

  27. ajacied078

    ik vraag me af of we met onana veel slechter af zijn op het moment voor 15 miljoen in de knip en denk dat onana het niet slecht zal doen. het succes van een keeper hangt ook samen met wat er voor hem staat en dat was het voorbije seizoen helaas matig tot slecht. en dan wordt je toch nog 2de… ik zeg doen die 15 mil of iets meer rond 20 meer krijg je niet voor cilissen. onana een kans. en koop een paar grote sterke verdedigers van 10 mil per stuk. en als onana te weinig is haal dan padt maar terug van grun.

    1. Yarive

      Matig tot slecht? De verdediging vond ik dit seizoen juist de beste linie van dit Ajax. Zeker na het uitvallen van Riedewald en Tete uitstekend gedaan!

    2. Super Ajax

      Welke grote en sterke verdedigers heb je op het oog? Als je namen hebt, willen die dan ook in Nederland komen spelen? Roepen is zo makkelijk.

Comments are closed.