Arsenal winnaar Future Cup; Ajax B1 verliest strijd om derde plaats van Barcelona

0328futurecup2016

Arsenal is winnaar geworden van de Future Cup editie 2016. Na eerder al in de halve finale na een 0-0 stand via strafschoppen van Barcelona gewonnen te hebben wonnen The Gunners ook in de finale van Anderlecht vanaf elf meter nadat in de reguliere speeltijd niet gescoord was. Ajax B1 verloor de strijd om de derde plaats. Barcelona B1 bleek met 0-2 te sterk.

Related posts

14 Comments

 1. Amoebe

  Je kunt niet altijd 6 gooien!

  Blijft toch erfelijk dat Ajax op jeugdtoernooien altijd hoge ogen gooit maar zodra het senioren voetbal is dan doen we niet meer mee!

  Uiteraard weet ik ook de oorzaak maar het blijft tenenkrommend.

  Wanneer komt er nu weer een lichting met 3 a 4 pareltjes en een vracht degelijke teamspelers?

    1. vanzanten

     Sorry, ik heb het inderdaad verkeerd gelezen. Mijn oprechte excuses. Overigens hoop ik net als jij dat we binnenkort weer wel gewoon prijzen gaan winnen.

  1. jood84

   dat komt, omdat tegen de tijd dat ze bij ons groot zijn ze al zijn verkocht of weggeplukt

  2. De seijs

   als die gasten maar hun best gedaan hebben. Hoop wel dat ze ervan geleerd hebben. Want dan wordt je alleen maar sterker.

  3. Remco425

   Komt doordat de clubs die geen hoge ogen gooien op jeugdtoernooien + clubs die dat wel doen zoals Barcelona, hun jeugdspelers later niet in het 1e komen, maar bij andere clubs, zoals wij en Anderlecht, de beste spelers weghalen. Dat is inderdaad ergelijk.

 2. Indojood

  Het is niet belangrijk om altijd maar te winnen, alleen het 1e moet te winnen. Jeugdspelers moeten ook weerstand opbouwen en leren de oplossing zien te vinden voor alle obstakels die zij tegenkomen, zo worden ze beter. Dit is zoals er volgens het plan Cruijff opgeleid dient te worden.

 3. Heldenzoon

  De Cruijff filosofie gaat niet om het winnen van individuele jeugd wedstrijden. Het is wel meegenomen. Waar het werkelijk om gaat is jeugdspelers laten doorbreken….. Dat doet Ajax, hoeveel echte Arsenal talenten sieren de Europese velden? Anderlecht?

Comments are closed.