De Boer wijzigt niets aan defensie tegen psv, Dijks inzetbaar

0215ajax-twente_veltman_vdhoorn

Frank de Boer bevestigde tijdens de persconferentie voor de topper tegen psv dat hij niets zal wijzigen in zijn defensie. ‘Dat staat goed,’ aldus De Boer. Mitchell Dijks kampte deze week met wat klachten, maar de back is normaal gesproken fit genoeg om te starten zondag. Ajax zal dan ook starten met het verdedigingsduo Van der Hoorn / Viergever en Veltman en Dijks op de flanken. Een optie was geweest om Veltman terug te halen naar het centrum in plaats van Van der Hoorn en Van Rhijn dan als rechtsback te posteren.

De Boer stond tijdens zijn persconferentie ook even stil bij de 116e verjaardag van de club. ‘We willen Ajax zondag graag drie punten cadeau doen’, zo lachte hij. Volgens de Ajax coach is psv vanwege het thuisvoordeel licht favoriet. De opdracht voor Ajax is echter duidelijk met één punt achterstand ‘We gaan 100% voor de winst, laat dat duidelijk. Maar verliezen zondag is dodelijk. Psv zal niet al teveel punten meer verliezen. Het hangt ook af van de wedstrijd af hoe we met die situatie om zullen gaan. We hebben echter het vertrouwen dat we kunnen winnen in Eindhoven.’

Bron: Ajax.nl

Related posts

40 Comments

 1. Iceman

  Oke normaal gesproken hoeft dat niet, Maar heeft De Boer Aan Van der Hoorn verteld dat niet van die domme goals moet weggeven net als tegen NEC?? Anders wordt het as zondag Ajax 0 en Pisvee 4 daar zijn wij mooi klaar mee.

  1. rickert

   Van der Hoorn heeft het de andere wedstrijden hartstikke goed gedaan.. dus stop met dat Azijngezeik en wees eens realistisch.

   1. AjaxKat

    Bij de 2-2 zondag ging er geklungel van links aan vooraf. VdH was niet bij machte om dat alleen op te lossen. Kun je hem niet aanrekenen. De linkerkant is de zwakkere schakel van de Ajax-defensie. Dijks is vaak als een blinde weg, Gudelj en Viergever die dat niet goed oplossen en de aanvallers verdedigen niet zo sterk mee (hoeft in principe ook niet, maar zou wel lekker zijn). Rechts loopt dat veel beter. Maar inderdaad FdB kan niet anders dan deze spelers opstellen.

   1. Charka53

    Zo is het we moeten het er mee doen dus een beetje steun aan de twee invallers.

 2. Mooi

  Ik hou mij hard vast met in de verdediging met van de Hoorn .want hij is niet goed genoeg maar als hij speelt heel veel succes en we gaan voor drie punten.

 3. dickst14

  Hoop op hetzelfde scenario als verleden jaar. Thuis hebben we al verloren net als verleden jaar en toen wonnen we uit. Nu weer hopelijk.

  1. frenkynairo

   Volgens mij niet alleen vorig jaar. Die jaren daarvoor ook kan me nog de 2 3 herinneren met die fout van Pieters die werd afgestraft door boerigter

 4. afcadeluxe

  was niet alleen vdhoorn die slecht speelde heb 4gever ook nog geen behoorlijke wedstrijd zien spelen,maar ze mogen me graag van mn ongelijk zondag overtuigen….

 5. paulvos

  Hoop dat v/d Hoorn geleerd heeft dat deze wedstrijd meer fanatisme geëist word dan tegen NEC, geld trouwens ook voor Viergever, het moeten mannen met baarden zijn, haar op de tanden.

 6. Respect

  Lekker uit eten op kosten schoonouders zondag en om een uurtje of 22.00 eens kijken of we wel of geen beelden gaan kijken. Ben momenteel erg Ajax moe. Het blijft mn cluppie maar voor nu een erg eigenwijs clubje.

  1. Indojood

   Het is allemaal beroerd met slecht voetbal maar ik kijk elke keer weer, het is sterker dan mij.

   Mooi dat je leuke schoonouders hebt, die van mij zijn ook prima maar vaak hoor je dat het asbakken zijn… 🙂

 7. Respect

  Ach ja, wie had dat gedacht. 58 jaar Ajax. 50 jaar een seizoenskaart en nu ….. liever uit eten met mijn schoonouders en volgend jaar waarschijnlijk geen 51e seizoenskaart. Zegt genoeg over het huidige Ajax in totaal.

  1. ajaxhoger

   Dat zegt zat , dat ajax niet meer is wat het was , en ook niet meer word als er niks veranderd , een club van vrienden van me , zeker 10 man .
   Ze hebben al vele jaren een seizoenkaart , maar volgend jaar willen ze er ook geen meer , dit zegt toch zat jongens ,

 8. Kuijff

  Ik vertrouw erop dat we met de juiste mindset en focus dat veld op komen. Op inzet mogen we niet verliezen.

  Dan nog de juiste tactiek en een beetje geluk…

 9. -buitenkantje rechts-

  Niet de sterkste defensie.. Dat is wel duidelijk.. Maar laat ze aub zondag een topdag hebben!

 10. vak411

  Vd hoorn schakelt de jong uit en kopt in de 88 minuut de 1-2 binnen.. BOEM WZAWZDB‼️‼️‼️.

  Iemand nog wat te zeiken?

 11. RobbyZ

  Jong Ajax thuis verloren van die jonge lampen. ? M’n bilspieren willen rust tijdens een wedstrijd van Ajax 1 maar dat valt de laatste tijd vies tegen met de rust! Ik hou rekening met verlies en geen kampioen,kan het altijd meevallen! Als die bal achterin komt pfffffff,m’n reetspieren!

 12. Iamsterdam2015

  Hahaha Robbyz. Ik raad je aan een kurk te kopen. Ik zit met het zelfde probleem. Ben ook bang voor de achterhoede. Middenveld en voorin heb ik wel vertrouwen in maar achterin…..?!?!?

 13. KBouter

  Psv heeft met die Zuid Amerikanen wel gasten in huis, die weten van wanten, dat is het verschil.

 14. Litmanen

  Wat mij opvalt is dat vdHoorn de enige verdediger bij Ajax is die herhaaldelijk in de fout mag gaan.
  In het korte verleden werden Veltman, Boilesen en vRhijn helemaal geslacht op dit forum als ze een paar keer in de fput gingen.
  Als vdHoorn morgen faalt ben ik er wel klaar mee. Dan weet ik dat De Boer weer de verkeerde keuze heeft gemaakt.

 15. Kuijff

  Gelukkig faalde hij niet. In mijn ogen bewees hij dat jij onterecht twijfelde aan zijn kwaliteiten. Prima wedstrijd, sterk verdedigt.

  Ook Viergever stond er goed op en die assist van Veltman vanaf rechtsback was ook heel fijn.

Comments are closed.