Ajax blijft op koers in Tilburg en wint met 0-4

0306willemII-ajax-younes

Ajax heeft zondagmiddag in Tilburg geen averij opgelopen in de strijd om de landstitel. Waar de Ajacieden vorig seizoen niet verder kwamen dan 1-1 ging het zondagmiddag wel goed voor de ploeg van Frank de Boer en stond er uiteindelijk een score van 0-4 op het scorebord. Het doelsaldo kan in de titelstrijd met PSV nog wel eens van doorslaggevend belang worden in het voordeel van Ajax.

Willem II begon wel brutaal en had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Jasper Cillessen een schot van Erik Falkenburg klemvast uit de hoek dook. Niet veel later moest de doelman opnieuw ingrijpen na een poging van oud-Ajacied Terell Ondaan. Ajax haalde daarna lang niet het niveau zoals in de thuiswedstrijd tegen AZ en was uiteindelijk twee keer gevaarlijk uit een vrije trap. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de Ajacieden. Amin Younes krulde de bal eerst op de buitenkant paal waarna hij even later toch maar besloot om een voorzet te geven op Arek Milik. De Pool wist hier wel raad mee en kopte de bal achter doelman Lamprou.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het Ajax dat dicteerde. Riechedly Bazoer kreeg de bal op de rand zestien aangespeeld en twijfelde geen moment. In de draai schoot Bazoer de bal onhoudbaar achter doelman Lamprou en die klap kwam hard aan bij Willem II. Nadat Achenteh de bal op een presenteerblaadje legde voor Lasse Schone was het duel in Tilburg gespeeld. Amin Younes slalomde daarna nog een keer fraai door de verdediging van Willem II en kon eigenlijk niet missen. Zijn schot raakte de lat en in de rebound volleerde Davy Klaassen de 0-4 tegen de touwen. Door de overwinning blijven de Ajacieden in het spoor van koploper PSV. De achterstand bedraagt slechts een punt. De topper tussen PSV en Ajax is op zondag 20 maart en lijkt de beslissing om de landstitel te gaan brengen.

Willem II – Ajax 0-4 (0-1)

’43 Milik 0-1
’52 Bazoer 0-2
’60 Schone 0-3
’65 Klaassen 0-4

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 14.500
Gele kaarten: Achenteh (Willem II), Veltman, Dijks (Ajax)

Opstelling Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Heerkens, Koppers, Wuytens, Achenteh, Ojo, Van der Velden, Andersen, (/72 Braber), Falkenburg, (/80 Kawaya), Ondaan

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Joel Veltman, Mike vd Hoorn, (/76 Ricardo van Rhijn), Nick Viergever, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Lasse Schone, (/70 Robert Muric), Arek Milik, Amin Younes(/80 Viktor Fischer)

Related posts

51 Comments

   1. De Ajacied

    Super gedaan,
    Hou dit vol en pak op
    20 maart de 3 punten bij pisvee en we hebben wéér een landstitel
    Heb er alle vertrouwen in ⭐️⭐️⭐️

  1. nick-afca95

   Het doelsaldo kan belangrijk gaan worden dus zijn dit soort uitslagen wel lekker! Verder was Klaassen weer echt top vandaag!

   1. HURBIE

    Eerste helft iets minder maar tweede helft een geoliede machine
    GEWELDIG GENOTEN

 1. bezemsteel

  Lekker hoor. Zien we de laatste weken eindelijk weer eens het echte ajax sinds lange tijd

 2. FrankiC

  Ik hoop dat Bazoer eens kijkt naar de tactische analyse van Perez in de rust bij FOX: lopen zonder bal bij balbezit tegenstander. Vinger op de zere plek. Zijn 2e helft was nog slechter, het doelpunt daargelaten.

    1. pietprecies

     Gaan jullie elkaar lekker likken viespeuken 😛 Maarja die app is idd bedroevend slecht, dat daar iemand geld voor heeft betaald snap ik nog steeds niet..

  1. Remco425

   Mag het een keer. Bij zijn leeftijd horen ups en down en die down zijn er tot nu toe verdomd weinig geweest.

 3. Oosterse Ajacied

  0-4 heerlijke uitslag en op doelgemiddelde weer 1tje uitgelopen dit weekend ?

  1. frenkynairo

   Niet teveel zeuren punten gepakt en dat is het belangerijkst !!! Wzawzdb!!!

 4. Ed69

  Het ziet er eindelijk weer een beetje des-Ajax uit! Ook uitslagen die eruit zien of dat ze ook het publiek willen vermaken, top…!
  Niet verslappen nu, en PSV de 20e ff van hun titelprolongatie aspiraties afhelpen…

 5. dioajax

  Fantastisch!!!een prachtige overwinning…eerste elft een beetje slordig maar tweede helft was super…..nu nog nec verslaan en daarna psv…ajax kan in psv winnen…ik ben positive dat we psv winnen…ajax wirdt kampioen…

 6. vak411

  Klaasen begint op Eriksen te lijken.. Groot talent maar hij was nooit beslissend tot zijn laatste seizoen.. Echt een BAAS aan het worden! We worden gewoon kampioen vrienden!!

 7. PvL020

  Mooi om ergens anders te lezen dat Milik de meeste productieve spits is in de laatste 5 jaar. Iedereen die kritiek had even de mond houden. Milik en Klaassen mooi duo

 8. Kuijff

  We gaan lekker! Nu niet te veel meer aan het schuiven binnen deze basiself en op pure klasse de strijd om het kampioenschap aangaan!

 9. Indojood

  Gaat de goede kant op, op het juiste moment. Jammer dat Bazoer, een jong talent met groeistuipen waar alle topclubs van Europa achteraan zitten, er zo van langs krijgt van “supporters”. Het is Perez’ zijn taak om kritisch te analyseren, het is onze taak om onze spelers te steunen, vooral als ze in een mindere periode zitten.

  1. Remco425

   Helemaal mee eens Indo. Jonge spelers hebben altijd mindere periodes. Bazoer heeft dat zelfs nog nauwelijks gehad. Even wat minder en er wordt direct weer gezeken.

   1. FrankiC

    Het gaat niet over een dip, ik heb het (al vaker) over uitvoeren van verdedigende taken en het in de problemen brengen van Gudelj. Waarom?

    1. pietprecies

     Man hij is door die zelfde perez ook regelmatig (terecht) de hemel in geprezen..

     Laat die kerel maar een paar keer een duidelijke kutpot spelen dat hij er echt van kan leren, t is nog een jong joch wat fouten maakt

  2. BobbyHaarms

   Zo is dat Indojood, Bazoer is een absoluut toptalent maar dit zal met ups en downs gepaard gaan zoals dat met elke speler gaat, geeft niks en is niet meer dan normaal. De tweede helft was prima, maar de eerste helft kan je ook zomaar in no time met 1 of 2-0 achterstaan. Al met al een prima Ajax, we kunnen ons opmaken voor een (hopelijk)zeer mooie en interessante zondagmiddag over 2 weken bij die lampies 🙂

 10. FrankiC

  Kom op Indojood, supporters mogen (moeten) toch kritisch zijn. Ik heb er moeite mee dat een speler niet om zich heen kijkt bij balbezit tegenstander en daardoor zijn team. Heeft niets met een tijdelijke dip van Bazoer te maken. Hij is vaak bepalend, maar zijn tekortkoming speelt al het hele seizoen. Net toen dat wat beter leek te gaan, was het vandaag weer héél beroerd. Dan vind ik het prettig dat Perez, mijn favoriete analyticus, daar eens op wijst.

  1. Indojood

   Mag je vinden en je mag Perez nalullen. Hij moet als analist neutraal beoordelen. Ik ben een supporter en verre van neutraal. Eigen jonge talenten verdienen veel meer krediet. In het geval van Bazoer met zijn verstandige broer als zaakwaarnemer en hoe hij bewust voor Ajax heeft gekozen, is er nog veel meer krediet van mijn zijde. Het is ook niet zo dat hij zo beroerd speelt dat zijn basisplaats in het geding is. Gudelj is een gearriveerde speler maar heeft pas vorige week zijn eerste goede wedstrijd gespeeld.

 11. EugAjax

  Goede performance van Ajax. Waren veel mensen nog mij als kind beschouwen omdat eerste seizoenshelft zeker 40% van wedstrijden echt goed was met mooi voetbal, is het na de winterstop zelfs meer dan 60%….64 punten na 26 wedstrijden is echt heel hoog…..alleen jammer dat PSV nog net wat stabieler oogt. Dan maar in Eindhoven de koppositie pakken……ik dacht dat dat na dit weekeinde al zou zijn ????

  1. BobbyHaarms

   Hopen dat die lampies volgende week dinsdag een slijtageslag moeten leveren tegen Atletico

 12. FrankiC

  Maar dat bedoel ik juist. In de eerste seizoenshelft lieten Bazoer (ook bijv. Sinkgraven en Fischer) altijd hun man lopen, waardoor Gudelj moest kiezen en mede daardoor slechte wedstrijden speelde. Ik lul Perez niet na omdat ik hier al zo vaak heb aangegeven dat je niet tussen de linies kunt verdedigen…

  1. Indojood

   *nemen. Gudelj mag zelf ook verantwoording dragen wanneer hij slecht speelt.

Comments are closed.