Ajax verliest in slotfase van Saint Etienne: 1-0

0723saintetienne-ajax

Ajax heeft woensdagavond de oefenwedstrijd in Valence met 1-0 verloren van Saint Etienne. De Ajacieden hadden meerdere keren de kans om de score te openen maar kansen van Milik en Sinkgraven troffen net geen doel. In de slotfase wist Saint Etienne via Bamba te scoren. Een knap afstandschot was onbereikbaar voor Jasper Cillessen.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Opstelling Saint-Étienne: Ruffier, Theophile-Catherine, Perrin, Bayal (73. Baysse), Pogba (64. Clerc), Assou Ekotto (46. Brison), Diomandé (64. Suljic), Clement (73. Corgnet), Hamouma (46. Monnet-Paquet), Mollo (73. Bamba), Roux (64. Saint Louis).

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete (73. Van Rhijn), Veltman, Riedewald (80. Viergever), Dijks; Bazoer, Klaassen (80. Andersen), Sinkgraven (64. Gudelj); El Ghazi (64. Schöne), Milik (73. Menig), Younes (64. Sanogo).

Foto: Proshots

Related posts

53 Comments

 1. Royb020

  Jammer!! Leuk potje voetbal gezien!! Als je volgende week maar gaan knallen voor de CL!!! Ik heb er wel vertrouwen in!!!

  1. pedrobakker1972@gmail.com

   Ben benieuwd volgende week maar het moet wel een versnelling hoger.

 2. PvL020

  Niets gezien, maar zegt niet echt veel denk ik? In de 85e minuut een goal….. Maar kan er verder niets over zeggen

 3. Didron

  Heb helaas niks gezien, had zelf een training… Helaas verloren, en aan de reacties te zien in het ‘uitzending’ topic is er helaas nog wel wat werk aan de winkel! Ik troost me met de gedachte dat ons aller Ajax in Wenen gaat winnen en in de ArenA rollen we ze op!!! WZAWZDB (maar vandaag helaas even niet…)

 4. matti2002

  Ik snap FdB niet Gudelj niet eens in de basis… daar koop je hem toch niet voor

  1. Jari1995

   Als Sinkgraven een beter indruk heeft gegeven op de training dan Gudelj, is dat een prima keuze toch? En waarschijnlijk start Gudelj gewoon tegen Rapid Wien.

 5. Rene1964

  Oeps, serieus? Vlgs de tekst hierboven een stuk of twee, wellicht wat meer. Nou ja, ik houd mijn hart vast voor de komende CL wedstrijden. Ik ben bang dat we er wederom nog niet staan in het begin van het seizoen. Dat is NL een beetje een terugkomend verhaal onder de Boer. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar …..

  1. Litmanen

   Schei nou toch eens uit! Frank de Boer is al weken bezig, nieuwe spelers op Dijks na stelt hij niet op dus alle spelers waarmee hij aan de gang gast kent hij.
   Waarom voetballen we ondanks alle talent wat er hebben nog steeds beroerd?
   Ik weet dat we hier geen kritiek op De Boer mogen hebben, maar waar ligt dan de oorzaak?

   1. SPHAFCA

    Inderdaad, als we goed spelen komt het door de Boer en als we slecht spelen ligt het niet aan de Boer. Zo werkt het hier op Ajaxfanzone..

  1. Remco425

   Omdat de nr. 5 van Frankrijk ongeveer gelijk staat aan de nr. 2 van Nederland…

 6. fjonkman

  Omdat de franse competitie ongeveer 3 keer zo sterk is dan de nederlandse competitie lijkt me een geldig excuus..

  1. Bastoflex

   Hoezo dan? Op PSG, Olympic Lyon en AS Monaco na doet Ajax niet onder voor Franse clubs.

 7. Bastoflex

  Dit seizoen is wat mij betreft bepalend of Ajax Frank de Boer als coach moet behouden. Zie persoonlijk liever iemand aan het roer die meer aanvallend is ingesteld.

 8. Didron

  Gewoon even een ‘gek’ idee: “Laten we met z’n allen een ACHTER ons aller Ajax staan, i.p.v. zoveel te ZEIKEN, ZEUREN en ZANIKEN”!! Gewoon een ‘gek’ idee… Ik denk dat de jongens in het veld daar MEER aan hebben!!! En buiten bovenstaande: het is nog steeds een OEFENwedstrijd!!! Dan MOGEN dingen nog fout gaan, dingen uitgeprobeerd worden en nog niet helemaal lopen zoals we graag zouden zien!!

  1. Bastoflex

   Mee eens, maar een kritische Ajax fan ziet dat Ajax niet meer over tegenstanders heen walst en dat doet pijn. Prima dat je verliest, maar laat dat dan gepaard gaan met aanvallend spel en goals.

 9. Ajax1958

  Pffff, ze moeten er volgende week wel staan. F d B moet nu toch zo langzamerhand een vaste opstelling in zijn hoofd hebben. Waarom geen Gudelj en wel Andersen? Misschien snap ik het niet helemaal.

 10. Geroldkohlen

  oei oei klote resultaat , moet echt beter! waarom gudelj niet in de basis? ???

  1. FrankiC

   Werd inderdaad ook snel duidelijk dat Gudelj in de basis hoort te beginnen.

 11. -buitenkantje rechts-

  Nog even een paar dingen die mij opvielen :
  Ik vond de verdediging goed staan. Dijks verdedigend sterk, Veldman prima en Riedewald redelijk.. Verwacht ik opbouwend meer van. Tete had het moeilijk vanavond. Wel lekker vel.
  Het middenveld redelijk. Sinkgraven wisselt goede momenten af met slechte. Probeert wel meer diep te spelen, maar veel passes komen niet aan. Bazoer redelijk. Verwacht ik toch meer extra’s van. Meer diepgang, meer gevaar. Klaassen wel 2 x gevaarlijk voor de goal, maar speelde verder ongelukkig. Hij moet vind ik te veel km maken. Komt te weinig aan voetbal toe.
  De voorhoede zwak/onvoldoende. Younes vind ik te licht. Komt in de wedstrijd 1x zijn man voorbij. Geen voorzetten gezien. Dat is veel te weinig. Zijn startsnelheid is goed, maar kan dan vervolgens niet doorversnellen. El Ghazi redelijk/goed. Kwam een paar keer goed zijn man voorbij. Zijn passes waren echter matig. Of te ver..of te scherp..kwamen nauwelijks aan. Milik was wederom verontrustend zwak. Is geen enkele keer in kansrijke positie gekomen. Slechts 1 schot op de goal.

  Wat er dus aan scheelt is dat er te weinig kansen worden gecreëerd.. Het voetbal is te voorspelbaar. Baltempo te langzaam. Wat is er gebeurd met het 1x raken?! Weinig tot geen positiewisselingen. Mannetjes worden niet of te weinig uitgespeeld.

  Ik vond trouwens dat Cillessen de tegengoal had moeten hebben. Was houdbaar net zo als de tegengoal van Wolfsburg.

  1. Litmanen

   Alles goed en wel. Hoeveel bespeelbare ballen heeft Milik gehad? Dus welke spits had het dan wel goed gedaan?
   Als je de hele wedstrijd doorneemt dan blijkt het tactisch niet te kloppen of worden de verkeerde spelers gebruikt.
   Allebei onder verantwoording van fdb. Volgende week moet het echt goed staan anders zij we de lul,!

  2. FrankiC

   Wat ik zo verontrustend vind is het verdedigen tussen de linies. Pak bij balbezit tegenstander gewoon een man. Meteen vastzetten. Iedereen staat 10 m. van zijn directe tegenstander zodat zij elkaar makkelijk kunnen vinden. En nog iets: dat gebeurt niet bij een middenveld met Andersen, Serrero en Gudelj. Maar wel bij Bazoer en Sinkgraven!!
   Wat duidelijk is geworden vanavond: rare aankopen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Er is te weinig mankracht op het middenveld.. De huidige spelers moeten teveel km maken.. Ik heb het liefst 4 man op het middenveld.. Pak je het middenveld, pak je de wedstrijd. Zie ook onder..

 12. Heldenzoon

  Oefen wedstrijd: een vriendschappelijke wedstrijd waarin een trainer bepaalde dingen kan experimenteren. Zo wisselt hij bijvoorbeeld 11 maal.

  Relax allemaal ff! Die belangrijke pot is volgende week. Deze was niet belangrijk. Alles is nog niet voorbij.

  1. -buitenkantje rechts-

   Mwah ..moet nu wel staan al hoor.. Ik denk dat we de eerste helft de basiself hebben gezien.. Muv Fischer.

 13. -buitenkantje rechts-

  Ben ik gedeeltelijk met je eens.. Een oorzaak ligt bij de tactiek denk ik.. Sowieso heb ik liever Heitinga achterin ipv Riedewald.. Meer ervaring en feller. Een driemans achterhoede. Op het middenveld 4 spelers. Als controlerende middenvelder Gudelj.. Links dan Sinkgraven.. Rechts Bazoer en op 10 Klaassen.. Driemans voorhoede.. Linksbuiten Fischer.. Centrum Milik.. Rechtsbuiten El Ghazi.. Over driehoekjes.. Veel makkelijker druk zetten vanaf het middenveld. Komt de spits ook meer in het spel voor.

  Los van het systeem.. Er is bij de spelers te weinig bravoure en lef vind ik.. Het durven.. Maak eens een actie.. Schiet eens van afstand.. (Zie tegengoal) gooi die Balsnelheid omhoog door 1x te raken in driehoekjes.. Tik de tegenstander helemaal suf.. Er zit geen verrassing in het spel. Welgeteld 1 actie van El Ghazi.. Verrassend buitenom tegenstander uitgespeeld en voorgegeven..

   1. Litmanen

    Welke tactiek fdb ook kiest, hij had er al uit moeten zijn nu. Hij moest en zou Gudelj hebben ( ik vind het de beste aankoop sinds Suarez) maar hij wil hem niet in zijn basis elf. Wat spookt er in dat hoofd? Paniek? Ik begin het te vrezen.
    Misschien een middenveld met Singraven, Schone, Gudelj en Klaassen, voorin Fischer en El Ghazi.
    Dat lijkt voorzichtig, maar met druk naar voren heb je dan alles in huis, inclusief de steekpass en iemand met een levensgevaarlijke vrije trap.
    Achterin Van Rhijn of Tete ( ik blijf Van Rhijn beter vinden) Veldman, Riedewald en Dijks. Op doel Padt, want we gaan de hoofdprijs voor Cillesen pakken en zo’n wonderkeeper is dat niet.
    Inderdaad, twee spitsen systeem. Maar met zo weinig kwaliteit voorin en zoveel op het middenveld lijkt mij dat logisch.

    1. Litmanen

     en die valsnelheid! Het lijkt gvd wel of ze dat veld met stroop hebben ingesmeerd!

 14. afca74

  proberen?? dat gebeurd al sinds bij aan het roer staat in 5 seizoenen misschien 15 goeie wedstrijden gezien en dat is echt veel te weinig en ja met de kampioen schappen sta ik ook vooraan maar ik wil goed voetbal zien.

 15. Pazuzzu

  Als we tegen Rapid ook zo traag spelen en zoals de laatste tijd gewoon is, ook veel balverlies lijden zie ik het somber in. Hoop dat ze i i g nu wel scherp en fel starten. Kom op Ajax.

 16. toon61

  Het word weer twee keer niks ,jammer maar helaas , ik hoop dat ze me gaan verbazen , maar ik zal wel verbaasd worden door het slechte spel ben ik bang .

  1. paullus

   Nee toon zolang de boer aan het roer blijft staan gaat. Het niet veel beter worden
   Ik hoop dat ik het mis heb maar zie de man de kerst niet halen

 17. LeroyT

  Waren redelijk gelijk aan elkaar maat het spel van Ajax moet sneller. Die bal moet sneller van voet naar voet. Dan speel je teams kapot. Nu niet!!! En die goal ja wat moet je ervan zeggen. Heerlijke goal, goed schot, foutje van cillisen en niemand verdedigd de schietende man.

 18. quadsboy

  Nou ik zie lever Heitinga en riedewald achter 1 wat sterk isrn slim plus 1 die snel en ook slim is

 19. -buitenkantje rechts-

  Ja, de valsnelheid was wel in orde.. Haha!
  Maar ben het met je eens hoor.. Ook wel eens aan gedacht.. 4-4-2 we hebben veel kwaliteit in het middenveld. Alleen is dat niet het Ajaxsysteem . Maar ben met je eens dat dat niet maatgevend moet zijn. Kijk naar de spelers die je hebt en pas daar je manier van spelen op aan.
  Zou graag Muric en Menig aan de selectie toevoegen als buitenspelers. Je kan dan naargelang de tegenstander ook van systeem wisselen.. Dus dan ook 3-4-3 Maar wil sowieso een basisplek voor Gudelj en Heitinga
  .

 20. Slingertje.

  Hij had Tete lekker moeten laten staan want die v Rhijn is een verzwakking voor de defensie. Maar het was een leuke pot om naar te kijken.

 21. Lorenzo Dontello

  Was een leuke pot om naar te kijken, de 1e helft dan wel te verstaan.
  2e helft was saai en onbevangen met veel bal verlies en teveel lange ballen die niet aankwamen. Het was maar een oefenpotje. Over 6 dagen moeten ze er wel staan. Zo niet, dan is het over en uit en gaan wij een heel zwaar seizoen tegemoet.

Comments are closed.