Schöne lijkt niet voor te komen in plannen De Boer

0201vitesse-ajax_schone1

Lasse Schöne lijkt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen af te vallen in de selectie van Frank de Boer. Voor de Deen, die onlangs zijn contract bij Ajax nog verlengde, lijkt geen serieuze rol te zijn weggelegd in het basisteam, zo weet VI te melden.

Frank de Boer heeft tijdens het trainingskamp in Oostenrijk duidelijk laten merken dat hij kiest voor Davy Klaassen op de nummer tien-positie en dat de buitenkanten worden ingevuld door Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi. Het afgelopen seizoen was Schöne als rechts- en linksbuiten nog een belangrijke kracht voor Ajax maar dient de speler nu rekening te houden met een reserverol. ‘Lasse heeft een flinke dip gehad en zijn rol is echter duidelijk. Als wij 4-3-3 gaan spelen met El Ghazi en Kishna op de zijkanten, dan valt zijn plek daar weg’, aldus Frank de Boer.

Bron: VI

 

 

Related posts

98 Comments

  1. Komen

    Hij kan mooi de druk op de 2 jonkies houden en ze laten groeien. Goed dat hij er bij is en blijft!

    1. dickst14

      ja als invaller kan hij altijd zijn waarde hebben. had eerder gedacht dat de boer met fischer op links zou beginnen i.p.v. kishna.

      1. quadsboy

        En hoe Fischer op dit moment in vorm is denk ik niet dat kishna zeker gelijk gaat starten

      2. ajacied078

        fisher is net fit na een jaar niks doen. die gaat komend seizoen echt niet alles voluit spelen

        1. -buitenkantje rechts-

          Ik vermoed dat de Boer Fischer als 2e spits gaat gebruiken naast Milik..

          1. dickst14

            zou kunnen. is snel en kan passeren. alleen in de dekking aangespeeld is niet zijn sterkste punt. maar goed bij Sightorsson ook niet en die was daarbij ook niet snel en kon ook geen mannetje passeren. Dus waarom niet?

        2. dickst14

          niemand gaat alles voluit spelen dit jaar, maar Fischer is al 3 a 4 maanden fit. speelde in mei al competitie wedstrijden, dus als hij nu niet fit is wordt hij het nooit meer.

    2. Zlatan

      Hou schone er bij , een van de weinige waar ik vertrouwen in had vorig seizoen !

      1. antonajax

        Schone heeft ons idd heel belangrijke doelpunten bezorgd. Ik vind m onmisbaar maar de rek is eruit waar de jonkies doorgroeien. Je moet reëel zijn dat hij letterlijk voorbij word gelopen dus snap de keuze wel

    3. De Ajacied

      Is wel erg om dit te moeten lezen Lasse was de laatste jaren een bepalende speler, hopelijk knokt hij zich terug in de basis, is echt een dragende speler voor dit Ajax

  2. Coenie

    Tsja, er zullen meer spelers die vorig jaar in de basis stonden een plekje op de bank krijgen!

    1. -buitenkantje rechts-

      Heb je gelijk in.. Van Rhijn.. Boilesen .. Serero.. Bazoer..nu Schöne ..zullen allemaal moeten knokken voor speeltijd.

      1. HURBIE

        HIJ was wel diegene die de meeste vechtlust heeft laten zien hij verdient geen reservebank

        1. FrankiC

          Schöne is vorig jaar met doelpunten soms doorslaggevend geweest en toonde vechtlust, maar dat geeft natuurlijk voor niemand recht op een basisplaats voor het komende seizoen. Trouwens, vechtlust moet een gegeven zijn.

  3. FdB=Ajax

    Fijne vent om in de groep te hebben, maar ik snap ook wel dat hij net niet goed genoeg is voor de basiself. Maar met elf man word je geen kampioen!

  4. Roberto

    Das vreemd??? Laatst hoorde ik Frank de Boer nog roepen dat hij iedereen kan gebruiken aangezien er een druk programma voor de boeg ligt??? Denk dat we Lasse Schone nog heus wel in actie gaan zien.

  5. FrankiC

    Jammer, misschien wel onze beste 10 (+ corners, vrije trappen). Hij heeft te vaak op posities moeten spelen die niet de zijne waren, maar om her XI-tal te dienen en dat wordt nu tegen hem gebruikt. Maar de tijd van keuzes maken komt eraan. Eigenaardig blijft dat zijn contract onlangs verlengd is!

    1. -buitenkantje rechts-

      Mee eens..Schöne op rechtsbuiten of zelfs in de spits is natuurlijk niet zijn positie.. Ik vind dat hij en Klaassen elkaar niet veel ontlopen op 10 positie.. Klaassen is sneller en doelgevaarlijker.. Maar Schöne vind ik vernuftiger in zijn passing en kan scoren vanuit een vrije trap.. Het is een keuze.. Het is duidelijk dat de nummer 10 positie goed bezet is dit seizoen! Nu nog een extra spits! Of zou hij daar Fischer voor willen gebruiken?

  6. BobbyHaarms

    Onmisbare kracht bij dit jonge Ajax. Ik begrijp enigszins de keuze voor Davy wel, maar zoals FrankiC al aangeeft een belangrijk wapen met zijn vrije trappen om een wedstrijd open te breken. Daarentegen begrijp ik de keuze voor Kishna wat minder aangezien ze zijn contract(nog)niet verlengt hebben..

  7. rvdlinden72

    1 woord gewoonweg schandalig!!! ,heeft veel betekent voor het elftal en wedstrijden gered in de slotfases foei de Boer had wel wat verwacht maar dit!!!

    1. Rene1964

      14 duimpjes??? Ongelooflijk. Sorry dat ik het zeg, maar dit zegt wel erg veel over het niveau van op z’n minst 14 gasten hier op de site. Ff iets beter nadenken, tussen de regels lezen en niet zo snel vanuit de onderbuik commentaar leveren. Ja … dat zou mooi zijn 🙂

  8. Geroldkohlen

    maar altijd goed als 12de man ,als de stand gelijk staat in een wedstrijd en je krijgt een vrije trap in de laatste minuten, dan kan je altijd shone gaan gebruiken om de wedstrijden te beslissen! hij is een nobele en loyale kracht nooit weg doen!

  9. Remco425

    Nog maar een jaar geleden was hij de beste speler van het team. Afgelopen seizoen was het minder omdat hij steeds op de voor hem verkeerde posities moest spelen. Daar wordt HIJ dus nu op afgerekend…

  10. Litmanen

    Schone is de man met slimste passes en beste vrije trap en corner in de selectie. Als je ze op alle punten vergelijkt ligt Schone voor op Klaassen, maar ja, net als vorig jaar met Boilesen, legt de Boer zich alweer vast door Klaassen aanvoerder te maken.
    Dat wordt weer lachen als Klaassen niet zijn vorm haalt na die zware operatie.

    Als ik Schone was: als de sodemieter een mooie transfer maken. Ik denk dat Advocaat hem goed kan gebruiken en veel kan hij niet kosten als hij nu al afgeserveerd word.

    1. Rene1964

      LITMANEN: Hoe kom je er nou bij, dat hij afgeserveerd wordt?! Heeft de Boer jou iets verteld over het ‘feit’ dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van Schöne … maw dat hij overbodig is?

  11. BobbyHaarms

    En onterecht! Komt meer tot zijn recht achter de spitsen, maar wat moet je dan met Klaassen doen?? Dit vind ik namelijk ook zijn beste positie…en waarom Kishna linksbuiten?? Geen contractverlenging nog terwijl je ook Fischer voor die plek hebt (en het in mijn ogen nu ook meer verdient dan dat verwende joch!)Zal Frank dan misschien voor Fischer gaan kiezen in de aankomende weken als ie er weer vast bij is?

  12. Fvanr

    Triest als onze Schone echt alleen maar een bijrol krijgt. Bah, wat een ondermaatse onder de gordel actie. Hoop dat dit niet is en alleen maar een rumor!!!!

  13. qazqaz

    Schone is een goede speler, maar als je de selectie ziet is er veel concurentie, en niet iedereen kan in de basiself staan.
    Dus Schone moet ook wel eens op de bank plaatsnemen, al zie ik hem graag spelen..
    Hij kan het nog een jaar aanzien, en als hij niet genoeg speelt zou ik als ik hem was vertrekken..

    1. qazqaz

      En volgens mij (correct me if im wrong) ook belangrijk geweest voor Ajax in Europa!!

  14. Hazez

    Wel jammer hoor maar snap de boer wel met je sterkste 11 seizoen beginnen het kan altijd nog veranderen want het is hem wel gegund …

  15. paullus

    Ongelofelijk dit van topper
    Naar bank zitter
    Dat had de boer met die boilesen en dat ijskonijn moeten doen
    Maar nee lasse was kut in de spits dus schrijf maar af

  16. Hika77

    Schone is ook meer een middenvelder dan een aanvaller.. Maar ja, ons aller Ajax vond het nodig om er daar een stuk of 8 van te hebben. Schone wordt dus het spreekwoordelijke kind van de rekening..

  17. randyk

    als dit waar is vind ik dit echt triest hij is echt van grote. waarde voor ajax

  18. Iamsterdam2015

    Begrijpelijk maar wel jammer. Lekker een normale down to earth gozer met een geweldige vrije trap! Hoop dat hij er bij blijft

  19. Rene1964

    Waarom belachelijk? Je kunt toch maar 11 spelers opstellen! Ik ben er van overtuigd, dat hij en Sinkgraven, Serero, Viergever, Bazoer, e.a. meer dan voldoende speeltijd gaan krijgen, omdat al die jonkies a) bij tijd en wijle uit vorm zullen geraken en b) er met regelmaat iemand geblesseerd zal zijn. Zeker hij zal regelmatig spelen. Overigens heb je ook nog de bekerwedstrijden (CL of EC en nationale beker). Ik begrijp de keuze wel, het staat er alleen een beetje cru geschreven …

  20. Rene1964

    ‘Lijkt niet voor te komen in de plannen van de Boer’ : is suggestief en hiermee probeer je een discussie op gang te brengen. (Hoog VI gehalte). Uiteraard komt Schöne WEL voor in de plannen van de Boer, al is hij niet per definitie een basisspeler. De ‘reserves’ zijn bijna net zo belangrijk hoor !!!

      1. Rene1964

        Vind je? Ik ben niet eens een de Boer fan ! Veel te behoudende coach, in mijn ogen.

  21. f-side64

    omdat schone eigenlijk de enigste is in 1 goede vrije trap en die krijg je zeker 10 per wedstrijd en omdat frank afgelopen seizoen boilessen en siggi de hand boven het hoofd bleef houden daarom vind ik dit belachelijk.

    1. Litmanen

      Eens! En ik ben bang dat als Klaassen het niet gaat waarmaken ( vergis je niet, dat was een hele nare en zware operatie aan zijn buik) De Boer weer gaat volharden net als bij Boilesen. Een Schone in vorm moet je altijd opstellen. Elke vrije trap is levensgevaarlijk. Ik heb Klaassen daar nog niet mee zien scoren…..

      1. Ajax nr 1

        Schone heeft zeker een goede vrije trap maar gaat hij Ajax ook op een hoger level brengen denk je. Ik denk dat Schone al ruim op zijn top zit en weet ook zeker dat er betere voetballers nu bij Ajax lopen die 2 klasse beter zijn. Schone werkt hard maar qua voetbal komt hij gewoon te kort en is veel te traag. Maar ik zou hem er ook bijhouden voor de eredivisie. Voor in europa zeg ik nee. Alleen om een vrijetrap zou ik hem dan niet opstellen. Op dit punt sta ik achter FdB

        1. Litmanen

          Quote: ik heb Klaassen nog nooit zien scoren uit een vrije trap. Blijft staan dus, ik heb het niet over oefenpartijtjes maar om op super belangrijke momenten de bal in het kruis te leggen. En dat niet alleen, de steekpassjes van Schone zijn heerlijk, ook daar wint hij van Klaassen.
          Alleen op loopsnelheid wint Klaassen, maar dat zegt mij niks. Messi loopt nooit op topsnelheid, maar zijn ballen wel.
          En nogmaals, Schone is fit en Klaassen nog lang niet.

        2. Rene1964

          Zo denk ik er ook over ja. En ik denk dat er wel meer spelers zijn, met een goede (vrije) trap. Schöne wordt niet meer beter qua niveau, al behoudt ie zeker zijn waarde voor het elftal. Wellicht dat hij – nu Klaassen toch nog wel herstellende is van zijn operatie – hem toch met regelmaat zal gaan vervangen.

  22. AjaxBarcelona

    De enige die het hierboven zo’n beetje begrijpt is Rene1964. Verder commentaar op al het commentaar is verspilde energie.

      1. Ajax nr 1

        :-)) daar hebben we onze topper AjaxBarcelona:-)) was wel erg warm he om te tikken

  23. AjaxBarcelona

    Alleen al het feit dat de indruk wordt gewekt dat Ajax per wedstrijd 10 vrije trappen krijgt die ideaal voor Sjeune zijn is heel erg lachwekkend en niet serieus te nemen. Sorry.

  24. afcabass

    Naar mijn mening positief bericht dit. Ben nooit echt fan van hem geweest bij Ajax

  25. Litmanen

    Nou neemt niemand jou ook serieus, dus dat scheelt dan wel weer. En goed blijven lezen! Niemand heeft het over tien vrije trappen. Twee per wedstrijd is genoeg om een doelpunt mee te nemen. Als Klaassen achter de bal gaat staan hoeft zelfs Ten Rouwelaar zich niet druk te maken.

    En niet zo neerbuigend naar alle fans die wat melden. Niemand zit op dat quasi intellectuele gelul van jou te wachten.

    1. AjaxBarcelona

      Beste Litmanen, lees op je gemakje niet zover terug. Dan zie je bijdrage die spreekt over 10 vrije trappen in een wedstrijd. Verder vraag ik niemand om mij serieus te nemen. Ik mag net als iedereen een mening hebben over Ajax en over forumleden. Niets mis mee. Valt me op dat ik vaak commentaar krijg waar anderen dat niet krijgen. Mij sterkt dat eigenlijk in het commentaar blijven geven. Dat geeft nl aan dat ik ergens toch prikkelend commentaar geef 🙂

    1. Ajax nr 1

      Litmanen dat zei Vermeer ook over een vrije trap van van Rhijn dat hij hem 100 keer overschot toen ging hij er wel in. Maar ik vind Schone ook niet zo goed als jou.

  26. Litmanen

    Denk aan al die verspilde energie. Als jij het niet eens bent met iemand moet je met fatsoenlijke argumenten komen. Schone heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij met 1 vrije trap een wedstrijd kan beslissen en dat heeft Klaassen nog nooit gedaan.
    Maar goed als je geen argumenten hebt, blijf dan weg van de topic.

    1. AjaxBarcelona

      Ik maak gelukkig mijn eigen beslissingen. Daarnaast beste vriend Litmanen, neem een cursus lezen 🙂 zowel het topic zelf als een enkele reactie hierop. Mogelijk dat je dan beseft dat je commentaar zit te geven op een mits, mogelijk, als verhaaltje.

      1. Litmanen

        Gelukkig heb ik vrienden genoeg, daar hoor jij gelukkig niet bij…….

    2. Rene1964

      LITMANEN: (mijn top Ajacied aller tijden, maar dat terzijde), … het is uiteraard wel zo, dat Klaassen geen vrije trappen neem, toch? (Ik kan het mis hebben, want ik heb vorig jaar nauwelijks een wedstrijd gezien (in competitieverband tenminste). Ff uitleggen waarom niet: simpelweg omdat ik mijn (zon)dag niet wilde vergallen vanwege de frustrerende resultaten en het veel te behoudende voetbal).

        1. Mijn Club

          Snap ik LITMANEN, maar het is gewoon beter voor mijn nachtrust en gezondheid :)) Dat lamlendige tikkie breed van de afgelopen seizoenen vind ik gewoon Ajax onwaardig en niet om aan te zien. Dus stoor ik me daar enorm aan. Helaas.

  27. Iceman

    Ja ik snap de boer ook wel maar aan de andere kant is hij gek geworden ofzo hij was altijd voor 100% pure inzet en zijn paas is meestal goed of perfect zelfs tjonge jongen daar gaan we weer krijgen we weer gezeik binnen de selectie top de boer

  28. MichyWZAjax

    Schone is ook geen flank speler veels te langzaam en moet te veel lopen op die positie. Hij is en blijft een middenvelder hij moet ze juist weg sturen die buiten spelers met ze goeie trap techniek en zijn overzicht. Maar middenveld is een beetje bezet

  29. Ajunta

    Hij moet wel regelmatig spelen vind ik, dat heeft ie verdient en hij is goed genoeg. Ik hoop dat hij zich terugknokt!

      1. Litmanen

        Jij vond de discussie verspilde energie, blijf dan weg bij die discussie, irritantico

  30. AjaxBarcelona

    In huidige selectie zie ik zelf geen basis voor Sjeune. Wel hele goede voor de breedte. Zal nog nodig genoeg zijn.

  31. Mr Ajax

    Klopt maar had wel een forse dip in de tweede seizoenshelft. Op deze manier houdt Frank hem en de rest op scherp!!

  32. WZAWZDB Ajax 14

    Basl hij heeft een veelte gortig salaris helaas want het is een hele goed grootte sterke spits

    1. Basl

      Dat is wel zo, maar ze zochten toch een exceptionele goede spits? Tja, dat kost wat. Wellicht een jaartje huren?

      1. AjaxBarcelona

        Wil Llorente naar de Nederlandse competitie? Hij is nog international en dan speel je je hier niet direct in de kijker als Spanjaard.

  33. Basl

    Als hij ergens kans heeft op 30+ doelpunten in een seizoen dan is het hier wel

  34. Robin

    Dat Schöne soms opviel in positieve zin, komt meer omdat de rest gemiddeld een 4 scoorde en het voetbal gewoon kut was. In een goed draaiend Ajax heb je hem echt niet persé nodig. Soms was Schöne belangrijk maar verder moet je zijn kwaliteiten ook niet overschatten……

  35. toon61

    Schone ik ben er geen fan fan ,maar toch een nuttige speler ,die nog een fansoenlijk schot op het goal kan af vuren ,de rest heeft een peperkoekbeen

Comments are closed.