Ajax-vrouwen met Oranje onderuit op WK tegen China

1009oranjeajax

De Oranje Vrouwen hebben de goede WK-start (1-0 winst op Nieuw-Zeeland) geen vervolg kunnen geven. Het team van bondscoach van Roger Reijners verloor afgelopen nacht in Edmonton met 1-0 van China. De Ajacieden Petra Hogewoning, Desiree van Lunteren en Tessel Middag begonnen in de basis. Merel van Dongen kwam het laatste halfuur als invalster binnen de lijnen.

Oranje mocht het spel maken van de defensieve, maar technische Chinezen. Manon Melis behoorde tot de gevaarlijkste speelsters, maar ook zij kon geen bres slaan in de Chineze verdedigingsmuur. Toen Aziaten overschakelden op een aanvallender tactiek, kwam Oranje meer en meer in de problemen. Keepster Sari van Veenendaal, vervanger van de geblesseerde Loes Geurts, hield Nederland op de been. Na rust drong Oranje aanvallend aan. Het leverde niets op. In de slotfase tekende Wang voor de enige treffer. Ze dompelde Oranje in diepe rouw.

Tekst: Ajax.nl