Aboutaleb: Klassieker blijft voorlopig zonder uitfans

0920klassieker

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ziet geen mogelijkheid om op korte termijn weer uitfans toe te laten bij de klassieker feyenoord – Ajax. Dat zei hij donderdagmiddag in de commissie Veilig van de Rotterdamse gemeenteraad, zo meldt RTV Rijnmond. Volgens Aboutaleb hebben de clubs de achterban niet onder controle, zo bleek onlangs maar weer rond de wedstrijd van feyenoord tegen AS Roma.

Vorig jaar spraken de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam al eens over een terugkeer van de supporters bij de wedstrijden. Toen werd ook besloten om het uitsupportersverbod te handhaven, mede door het uit de hand lopen van het bekerduel in de Kuip door Ajax-supporters.

Bron: RTV Rijnmond

Related posts

16 Comments

  1. 020 king of 010

    Aboutaleb … Iets een kans geven kan gen kwaad,doen ze het dan nog fout dan zou ik weer maatregelen nemen , het voetbAL is al niet veel en zonder uitsuporters zal het NOOIT MEER DE KLASSIEKER ZIJN…

  2. f-side64

    groot gelijk die kakkerlakken zullen zich nooit gedragen als ze naar Amsterdam moeten omdat ze vooraf al weten dan hun ongedierte clubje kansloos is zowel in de beker als in de competitie

      1. f-side64

        zeg ik niet maar wij hoeven uit frustratie en afgunst niets te slopen in Rotterdam om 2 redenen 1. we verliezen niet van dat clubje 2. Rotterdam is al lelijk genoeg zonder er iets te vernielen.

  3. Roca

    Je kent die van due ezel ? Abou heeft grootste gelijk van de wereld. Zolang er idioten zijn die een ander in elkaar willen meppen omdat ze voor een andere club zijn , moet je die confrontatie gewoon proberen te voorkomen.

    1. joodtotinmijndood90

      Roca dat vind ik zo’n onzin!! In Engeland zijn er zoooveeel beladen derby’s en daar kunnen ze het toch ook aan om uitsupporters toe te laten. Nog een extremer voorbeeld is Italië.
      Een klassieker zonder een vol uitvak is geen klassieker

      1. Remco425

        In Italië is het idd extremer, maar daar zijn onder andere door die gevolgen de stadions nu half leeg. In Griekenland is inmiddels de hele competitie stilgelegd. Begrijp me goed, ik vind dit ook heel jammer, ik ben óók voor uitsupporters en de klassieker is nu geen echte klassieker meer. Maar door de gebeurtenissen in de bekerfinale, supportershome en rellen in Rome, was dit wel te verwachten helaas.

      2. Roca

        Je hebt volledig gelijk jood, maar gedraag je in Engeland eens zoals Ajax en Feyenoord supporters onderling zich gedragen, je komt dan nooit meer (en terecht) een stadion meer in. Ik moet als Ajacied gewoon tussen Feyenoorders kunnen zitten en andersom. Dan kan niet, en daar zijn BEIDE supportersgroepen schuldig aan !!

  4. Bolle Ron

    Ik had niets anders verwacht na dat hersenloze gedrag tijdens de bekerfinale.

  5. Revolucion de terciopelo

    Aboutaleb is in vele opzichten een man met ballen. Alleen maar respect voor die man

  6. Senx

    Je blijft met je poten van de klassieker af. Het is niet zomaar 1 voetbalwedstrijd die je kan verbieden. Die gast snapt niets.
    Maar ja, t verbaast me allemaal niks. Van mij mag die hond dood neervallen. En aan de haat verander je toch niets Abou. Die zal altijd blijven 😉

  7. Senx

    De bekerfinale “rellen”, iets waar amper iets gebeurd is, aangrijpen om de uitsupps te weren is gewoon een slappe smoes. Dat vuile stinkdier zal er alles aan doen om de Klassieker kapot te maken. Of het nou 10 jaar rustig blijft of niet, het verbod zal gehandhaafd blijven tot er alleen maar koorknapen op de tribune zitten die al van rellen spreken als er een pakje appelsap naar een speler wordt gegooid. Deze schoft begrijpt niets van de supporterscultuur. Dat de gebeurtenissen in Rome er zelfs worden bijgehaald is het bewijs dat Abou alles zal aangrijpen om het supportersverbod te handhaven. Wat heeft politiegeweld in Italie met de Klassieker te maken? Geen moer! Laten we eerlijk zijn, rond de stadions gebeurd niets meer. Als 010 naar Amsterdam komt met combi zal der ook niks gebeuren. Eneeh, 5 jaar is 5 jaar. Afspraak is afspraak, geen discussie mogelijk. Hoe kan je jezelf nog geloofwaardig presenteren als burgermeester als je een keiharde afspraak niet nakomt? Fanatieke fans e

  8. Revolucion de terciopelo

    Jou taalgebruik en vergelijkingen zeggen alles. Op die manier zal het dus nooit wat worden. Ik heb respect voor Aboutaleb. Heel veel.

Comments are closed.